Pytania dot. IRON MAIDEN

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Pytania dot. IRON MAIDEN

Post autor: Mirdaroh »

Ja znam co nieco. Te płyty wyszły tylko na rynek USA. Były tam płyty od IM do VIX + Soundhause Tapes winyl replica jak się wysłało wszystkie naklejki do jakieś tam firmy. Ta edycja już jest wysprzedana.
Awatar użytkownika
michi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: michi »

Ja mam takie sobie pytanko :) czy poza Flight of Icarus [bo o tym wiem:P] zdarzyło się żeby Adrian podczas koncertowania z Brucem grał jakąś solówkę Dave'a ?
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Były chyba koncerty, na których podczas nieobecności Roya Z, grał jeszcze solo z Powerslave.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

Borys1978 pisze:Mam pytanie dotyczące Iron Maiden Vinyl Replica. Czy ktoś zna jakieś szczegóły dotyczące tej reedycji, która miała miejsce chyba w latach 2002-2003. Proszę o szczególy.
... kilka informacji w kwestii reedycji z serii MINI VINYL REPLICA ... płyty z tej serii od pierwszego albumu do Virtual XI pojawiły sie tylko w USA, są to faksymile [dokładna reprodukcja rysunku lub druku] wersji vinylowych łącznie z wkładkami [kopertami] w jakie są zazwyczaj zapakowane płyty vinylowe, tak więc mamy "miniaturowe" w formacie 120,2mmx120,2mm rozkładane wydanie CD [choć nie wszystkie płyty z tej serii posiadają rozkładane koperty] w przypadku zaprezentowanego na fotkach "Live After Death" mamy te wszystkie elementy tj. oryginalna faksymilowa replika rozkładanej okładki, dwie koperty na płyty z fotkami oraz tekstami a także dodatkową książeczkę ze zdjęciami i wszelkimi danymi technicznymi związanymi z trasą "The World Slavery Tour 84/85" oczywiście jest także dodatkowa wkładka i płyty CD z serii "Back Catalogue" które pojawiły sie w roku 1998 [całość reedycji MINI VINYL REPLICA - jeżeli się nie mylę premierę roku 2001] ... no i co najważniejsze do każdej z płyt dołączony jest kupon/naklejka dzieęki któremu pierwsze 1000 osób które odpowiednio szybko zebrały 6 kuponów i odesłały na adres firmy SONY Music Entertainment USA po przesłaniu kwoty 6,66$ mogło otrzymać dodatkową płytę CD "The Soundhouse Tapes" MINI VINYL REPLICA.

... oto kilka fotek dokumentujących to wydawnictwo:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Znacie może jakiś ciekawy program, za pomocą którego można wyciszyć instrumenty i słuchać tylko wokalu?
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Pytanie dotyczy Bruca. Będzie jeszcze dawał koncerty solo live (kiedy?) ? Kiedy można spodziewać się jego kolejnej płyty?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
bud
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: bud »

Mr.Hankey pisze:Znacie może jakiś ciekawy program, za pomocą którego można wyciszyć instrumenty i słuchać tylko wokalu?
Przyłączam się.
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

Mr.Hankey pisze:Znacie może jakiś ciekawy program, za pomocą którego można wyciszyć instrumenty i słuchać tylko wokalu?
obawaim się, że to jest niemożliwe. radze poszukać acappeli jeśli takowe istnieją z tego co chesz ;)
mtszły
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

pytanie: czy już znane są jakieś daty gigów w Anglii (Londyn) na GY ???
Awatar użytkownika
Majek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Majek »

wojteq pisze:pytanie: czy już znane są jakieś daty gigów w Anglii (Londyn) na GY ???
Nie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Na razie jedyne co wiadomo to ze zagraja w przyszlym roku na Wacken w Niemczech
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

jak masz jakieś dvd audio(np.DoD) i zestaw 5.1 to możesz wszystkie głośniki oprócz centralnego wyciszyć i wtedy będzie tylko wokal(czasami i solówka)
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

obserwator pisze:obawaim się, że to jest niemożliwe
Możliwe. Nie całkowicie, ale jednak. Muzyka, jest wtedy znacznie ciszej, a linia wokalna głośniej. Słyszałem kiedyś u kumpla, ale on nie pamięta jak to się nazywało.

Mam nowe pytanko. Macie może jakieś fotki domów, w których mieszkają Maideni, bądz ich aut. Zawsze mnie to ciekawiło.
Vol 7
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Vol 7 »

Wejdź sobie na Google Earth i poszukaj sobie w okolicach Londynu wielkiego czołgu z Eddie'm w środku, to na bank będzie chata jednego z nich :B
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

Mr.Hankey pisze:Macie może jakieś fotki domów, w których mieszkają Maideni, bądz ich aut. Zawsze mnie to ciekawiło
Steve jeździ Jaguarem XJ. Widać na video z Abbey Road.
Nicko jeździ Jaguarem S-Type ;-)

Obrazek

michi pisze:Ja mam takie sobie pytanko czy poza Flight of Icarus [bo o tym wiem:P] zdarzyło się żeby Adrian podczas koncertowania z Brucem grał jakąś solówkę Dave'a ?
Na europejskiej części tracy Chemical Wedding, kiedy nie była Roy`a Z. Adrian grał wolne solo Dave`a w Powerslave, po czym od razu przechodził do swojego sola - wychodziło znakomicie :)
Awatar użytkownika
Glenn Hughes
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Glenn Hughes »

Z bardziej przyziemnych rzeczy: Co jest grane z DVD Blaze'a? Metalmind daty nie zmienił (albo jeszcze nie zdążył) a sklepie nie dla idiotów poczułem się jak idiota pytając o to wydawnictwo.
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Ponoć pzresunięte na koniec sierpnia o ile wogóle wyjdzie...
Bo skoro materiału nagranego członkowie zespołu jeszcze nie słyszeli ani nie widzieli i to pomimo dogrywek w Krakowie robionych w okolicach maja...
Awatar użytkownika
michi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: michi »

Głupie bo głupie, ale zawsze pytanie :wink: co wogóle zawierają tour booki ?
Grom
-#Invader
-#Invader

Post autor: Grom »

Adobe auditoion ? Ale to chyba nie dotyczy IM? :P
michi pisze:co wogóle zawierają tour booki ?
Jakieś zdjęcia, podstawowe info o trasie, i guess.
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

paulek pisze:Ponoć pzresunięte na koniec sierpnia o ile wogóle wyjdzie...
Bo skoro materiału nagranego członkowie zespołu jeszcze nie słyszeli ani nie widzieli i to pomimo dogrywek w Krakowie robionych w okolicach maja...
Na szczęście wyjdzie: 30 lipiec Polska, 6 sierpnia Europa i 3 październik USA. Chyba już ostateczna data to jest :rocx :rocx :solo
ODPOWIEDZ