Pytania dot. IRON MAIDEN
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pytania dot. IRON MAIDEN
Ja znam co nieco. Te płyty wyszły tylko na rynek USA. Były tam płyty od IM do VIX + Soundhause Tapes winyl replica jak się wysłało wszystkie naklejki do jakieś tam firmy. Ta edycja już jest wysprzedana.
Ja mam takie sobie pytanko
czy poza Flight of Icarus [bo o tym wiem:P] zdarzyło się żeby Adrian podczas koncertowania z Brucem grał jakąś solówkę Dave'a ?
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Były chyba koncerty, na których podczas nieobecności Roya Z, grał jeszcze solo z Powerslave.
... kilka informacji w kwestii reedycji z serii MINI VINYL REPLICA ... płyty z tej serii od pierwszego albumu do Virtual XI pojawiły sie tylko w USA, są to faksymile [dokładna reprodukcja rysunku lub druku] wersji vinylowych łącznie z wkładkami [kopertami] w jakie są zazwyczaj zapakowane płyty vinylowe, tak więc mamy "miniaturowe" w formacie 120,2mmx120,2mm rozkładane wydanie CD [choć nie wszystkie płyty z tej serii posiadają rozkładane koperty] w przypadku zaprezentowanego na fotkach "Live After Death" mamy te wszystkie elementy tj. oryginalna faksymilowa replika rozkładanej okładki, dwie koperty na płyty z fotkami oraz tekstami a także dodatkową książeczkę ze zdjęciami i wszelkimi danymi technicznymi związanymi z trasą "The World Slavery Tour 84/85" oczywiście jest także dodatkowa wkładka i płyty CD z serii "Back Catalogue" które pojawiły sie w roku 1998 [całość reedycji MINI VINYL REPLICA - jeżeli się nie mylę premierę roku 2001] ... no i co najważniejsze do każdej z płyt dołączony jest kupon/naklejka dzieęki któremu pierwsze 1000 osób które odpowiednio szybko zebrały 6 kuponów i odesłały na adres firmy SONY Music Entertainment USA po przesłaniu kwoty 6,66$ mogło otrzymać dodatkową płytę CD "The Soundhouse Tapes" MINI VINYL REPLICA.Borys1978 pisze:Mam pytanie dotyczące Iron Maiden Vinyl Replica. Czy ktoś zna jakieś szczegóły dotyczące tej reedycji, która miała miejsce chyba w latach 2002-2003. Proszę o szczególy.
... oto kilka fotek dokumentujących to wydawnictwo:

- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Znacie może jakiś ciekawy program, za pomocą którego można wyciszyć instrumenty i słuchać tylko wokalu?
Pytanie dotyczy Bruca. Będzie jeszcze dawał koncerty solo live (kiedy?) ? Kiedy można spodziewać się jego kolejnej płyty?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Przyłączam się.Mr.Hankey pisze:Znacie może jakiś ciekawy program, za pomocą którego można wyciszyć instrumenty i słuchać tylko wokalu?
-
obserwator
- -#Long distance runner

obawaim się, że to jest niemożliwe. radze poszukać acappeli jeśli takowe istnieją z tego co cheszMr.Hankey pisze:Znacie może jakiś ciekawy program, za pomocą którego można wyciszyć instrumenty i słuchać tylko wokalu?
mtszły
pytanie: czy już znane są jakieś daty gigów w Anglii (Londyn) na GY ???
Nie.wojteq pisze:pytanie: czy już znane są jakieś daty gigów w Anglii (Londyn) na GY ???
Na razie jedyne co wiadomo to ze zagraja w przyszlym roku na Wacken w Niemczech
-
Deleted User 804
jak masz jakieś dvd audio(np.DoD) i zestaw 5.1 to możesz wszystkie głośniki oprócz centralnego wyciszyć i wtedy będzie tylko wokal(czasami i solówka)Mr.Hankey pisze:Znacie może jakiś ciekawy program, za pomocą którego można wyciszyć instrumenty i słuchać tylko wokalu?
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Możliwe. Nie całkowicie, ale jednak. Muzyka, jest wtedy znacznie ciszej, a linia wokalna głośniej. Słyszałem kiedyś u kumpla, ale on nie pamięta jak to się nazywało.obserwator pisze:obawaim się, że to jest niemożliwe
Mam nowe pytanko. Macie może jakieś fotki domów, w których mieszkają Maideni, bądz ich aut. Zawsze mnie to ciekawiło.
Wejdź sobie na Google Earth i poszukaj sobie w okolicach Londynu wielkiego czołgu z Eddie'm w środku, to na bank będzie chata jednego z nich 
Steve jeździ Jaguarem XJ. Widać na video z Abbey Road.Mr.Hankey pisze:Macie może jakieś fotki domów, w których mieszkają Maideni, bądz ich aut. Zawsze mnie to ciekawiło
Nicko jeździ Jaguarem S-Type

Na europejskiej części tracy Chemical Wedding, kiedy nie była Roy`a Z. Adrian grał wolne solo Dave`a w Powerslave, po czym od razu przechodził do swojego sola - wychodziło znakomiciemichi pisze:Ja mam takie sobie pytanko czy poza Flight of Icarus [bo o tym wiem:P] zdarzyło się żeby Adrian podczas koncertowania z Brucem grał jakąś solówkę Dave'a ?
- Glenn Hughes
- -#Charlotte

Z bardziej przyziemnych rzeczy: Co jest grane z DVD Blaze'a? Metalmind daty nie zmienił (albo jeszcze nie zdążył) a sklepie nie dla idiotów poczułem się jak idiota pytając o to wydawnictwo.
-
paulek
- -#Lord of the flies

Ponoć pzresunięte na koniec sierpnia o ile wogóle wyjdzie...
Bo skoro materiału nagranego członkowie zespołu jeszcze nie słyszeli ani nie widzieli i to pomimo dogrywek w Krakowie robionych w okolicach maja...
Bo skoro materiału nagranego członkowie zespołu jeszcze nie słyszeli ani nie widzieli i to pomimo dogrywek w Krakowie robionych w okolicach maja...
Głupie bo głupie, ale zawsze pytanie
co wogóle zawierają tour booki ?
Adobe auditoion ? Ale to chyba nie dotyczy IM?Mr.Hankey pisze:Znacie może jakiś ciekawy program, za pomocą którego można wyciszyć instrumenty i słuchać tylko wokalu?
Jakieś zdjęcia, podstawowe info o trasie, i guess.michi pisze:co wogóle zawierają tour booki ?
-
Deleted User 804
Na szczęście wyjdzie: 30 lipiec Polska, 6 sierpnia Europa i 3 październik USA. Chyba już ostateczna data to jest :rocx :rocx :solopaulek pisze:Ponoć pzresunięte na koniec sierpnia o ile wogóle wyjdzie...