07/08/2010 - IM - Szwecja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 07/08/2010 - IM - Szwecja
ja na bilecie pisze że o 11 wpuszczają to myślę że około 9 można koczować a potem napylać pod scenę:P a co do ciemności wydaję mi się że skoro jest tyle supportów to maideni może wyjdą około 21
Powiem tak.........na Ulevi w zeszlym roku, gdyby nie to ze udalo nam sie zalatwic opaski do sektora jeszcze przed wejsciem na stadion od goscia ktory obslugiwal FTTB to do sektora pod scena prawdopodobnie bysmy sie nei dostali.......
jak w dniu koncertu kolo 8 rano przeszedlem sie kolo stadionu to bylo pelno ludzi koczujacych, a wpuszczali dopiero kolo 17/18. Co wiecej okazalo sie ze ludzie juz ze 2 dni wczesniej zalozyli komitet kolejkowy ( to nie zart) i ze tak powiem reszta to respektowala.
od 9 rano raczej nie ma szans wytrwac przy barierce - mozna probowac, ale na maiden czlowiek bedzie zzorany. ja nie bylem pod barierka na ulevi i te kilka metrow dalej byl hardcore, nei pamietam tez zebym dostal jakas wode z frontu (trzeba sie spytac D5, czy polewali bo on byl przy barierce,a le wydaje mi sie ze nie albo bardzo malo) W Trondheim na ten przyklad wody bylo do oporu a bylo ledwo 15 stopni i ludzie nei chcieli pic
Co do zmroku to rok temu sciemnilo sie jakos dopiero kolo bisow, wiec jesli w tym roku jest 2 tyg pozniej i sztokholm jest bardziej na wschodzie to sciemni sie zapewne gora 15-20 minut wczesniej
jak w dniu koncertu kolo 8 rano przeszedlem sie kolo stadionu to bylo pelno ludzi koczujacych, a wpuszczali dopiero kolo 17/18. Co wiecej okazalo sie ze ludzie juz ze 2 dni wczesniej zalozyli komitet kolejkowy ( to nie zart) i ze tak powiem reszta to respektowala.
od 9 rano raczej nie ma szans wytrwac przy barierce - mozna probowac, ale na maiden czlowiek bedzie zzorany. ja nie bylem pod barierka na ulevi i te kilka metrow dalej byl hardcore, nei pamietam tez zebym dostal jakas wode z frontu (trzeba sie spytac D5, czy polewali bo on byl przy barierce,a le wydaje mi sie ze nie albo bardzo malo) W Trondheim na ten przyklad wody bylo do oporu a bylo ledwo 15 stopni i ludzie nei chcieli pic
Co do zmroku to rok temu sciemnilo sie jakos dopiero kolo bisow, wiec jesli w tym roku jest 2 tyg pozniej i sztokholm jest bardziej na wschodzie to sciemni sie zapewne gora 15-20 minut wczesniej
http://www.timeanddate.com/worldclock/a ... =-13&day=1
sunset niby o 21 ale twighlight trwa do 22 a i tak do 23 bedzie jeszcze widac lekka poswiate
sunset niby o 21 ale twighlight trwa do 22 a i tak do 23 bedzie jeszcze widac lekka poswiate
Pewnie nawet ok. 22 -ej, nie no, sądzę że trochę ciemniej będzie... Założą komitet kolejkowy, jak za PRL-u.remi pisze:ja na bilecie pisze że o 11 wpuszczają to myślę że około 9 można koczować a potem napylać pod scenę:P a co do ciemności wydaję mi się że skoro jest tyle supportów to maideni może wyjdą około 21
no szwecja to mega socjal cos myslal
Polewali, wprawdzie nie tak obficie jak w Norwegii, ale wciąż źle nie było. Na Ullevi byłem przy barierce tylko przez absurdalnie szczęśliwy zbieg okoliczności - ja koczowałem jedynie trzy godziny pod stadionem i później pięć w środku - ludzie stojący obok mnie opowiadali, że byli pod stadionem nawet od kilkudziesięciu godzin.Szymon pisze:trzeba sie spytac D5, czy polewali bo on byl przy barierce,a le wydaje mi sie ze nie albo bardzo malo
Trzeba czekać na następne daty, na razie żadna mi nie pasuje.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Na festiwal z tego co wiem nie ma FTTB, mam rację?
Co do FTTB, to w ubiegłym roku w Sztokholmie kilka osób przyszło zaledwie na niecałą godzinę przed otwarciem bram(nie mieli FTTB), a weszli z tymi co mieli opaski...
Zresztą, na wszystkich koncertach na jakich byłem i na których nie miałem FTTB wchodziłem z ludźmi co mieli. Więc ja wiem czy 3 godziny czekania i dostanie opaski to jakieś wielkie szczęście?
A tak poza tym teraz nie będzie opasek FTTB, bo to festival!
Zresztą, na wszystkich koncertach na jakich byłem i na których nie miałem FTTB wchodziłem z ludźmi co mieli. Więc ja wiem czy 3 godziny czekania i dostanie opaski to jakieś wielkie szczęście?
Szanse są. Zawsze ktoś odpada z barierki, a ktoś przybywa. W Sztokholmie również tak było.Da5id pisze:Bez FTTB nie ma najmniejszych szans żeby dobić się do barierek stojąc pod venue od 9 rano.
A tak poza tym teraz nie będzie opasek FTTB, bo to festival!
Biorąc pod uwagę, że w Goteborgu było 6000 zgłoszeń na FTTB - tak.DOD pisze:Zresztą, na wszystkich koncertach na jakich byłem i na których nie miałem FTTB wchodziłem z ludźmi co mieli. Więc ja wiem czy 3 godziny czekania i dostanie opaski to jakieś wielkie szczęście?
Mogło być i 20000. Mówię, że zawsze można się wkręcić.
Tylko dwóch zwycięzców FTTB w Goteborgu przybyło na koncert bez pary, więc jednak nie zawsze. 
W Sztokholmie widziałem jedną, mogło być oczywiście więcej. Lecz nie chodzi mi o to, że ktoś przyszedł sam i ma wolną opaskę, tylko, że zawsze idzie się wkręcić nie dostając opaski, a wchodząc z innymi co mają.
DOD --> Na Ullevi wtedy byś nie wszedł. 
wątpię żeby wały niemieckie udawały się w skandynawii. szfabów idzie łatwo oszukać - próbowałem wraz z 3-7 osobami 
dalo sie wkrecic na ulevi na fttb, trzeba bylo miec opaske fttb tego samego koloru z poprzednuch koncertow (przynajmniej z jednej osobie sie to rok temu udalo) Inaczej nie bylo szans, ochrona byla naprawde szczelna, bylem tam do samego konca, liczac ze sie uda 
W Sztokholmie też Skandynawia, a się dało! 2 Polaków weszło bez i 2 inne osoby razem 4. Mogło być więcej, mówię o tych co wiem. A fakt najlepiej mieć opaski z innych koncertów.
Ale ty jesteś upierdliwie uparty igorku.
A ty michalku wkręcasz ludzi na forum, że nie ma szans się dostać pod barierki.
Można przyjść nawet na 1 godzinę przed samym koncertem Maiden i wejdziesz do sektoru pod scenę. Potem trzeba się dobrze przepychać;]Da5id pisze:Bez FTTB nie ma najmniejszych szans żeby dobić się do barierek stojąc pod venue od 9 rano.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Bileciki kupione
Teraz pozostaje już tylko czekać do sierpnia...
ciekawe ile juz poszło biletow