31 lat na karku a Iron Maiden dalej No 1

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Re: 31 lat na karku a Iron Maiden dalej No 1

Post autor: mimski »

RALF pisze:Widziałem Ich w 1995, 2000, 2005, 2008 (dwukrotnie) i zobaczę w tym roku na Wacken. Dla mnie to Najważniejsza grupa gatunku Heavy Metal, zespół - symbol i koniec!!! Tylko szkoda, że już tyle nie grają koncertów, choć dalej są świetni (...) ;-)
Oj... a 2003? Dwa koncerty ominięte?! Do raportu!

;)
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Za cholerę nie mogłem być :sad:
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Żałuj. Give Me Ed Till I'm Dead najlepszy koncert Maiden na jakim byłem. :) A też byłem na kilku: w 2000, dwa razy w 2003, w 2005, i na Golden Years 2008.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja wolę myśleć o tych, na których będę :razz: - Wacken 2010, dobrze że mam bilet, na ten rok pewnie się nie zapowiada za wiele koncertów. Liczę na stadionową sztukę w Polsce 2011-ego, Warszawa lub Chorzów! ;-)
El Dorado

Post autor: El Dorado »

nie jestes prawdziwym fanem
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Prawdziwym fanom pozostały już tylko koszulki :sad:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Ralf mysle ze zle oceniles Pana od PO, ze za sama koszulke nie postawi 5tki (czyli juz na wstepie odpwiedzi mial za nia "+", a nie "-") ;)

Szatanista nie politykuj, bo to nie miejsce, ani czas na to

a co do tematu, to dokladnie w Warszawie podczas SONISPHERE stukną mi 32 lata :)
Maiden od 17lat "No 1" nieprzerwanie i niezmiennie.
Choc poznalem setki(tysiace) innych kapel od tego czasu to oni juz na zawsze zostana "naj".
Od 1995r na Torwarze za mna juz 10 albo 11 koncertow i juz czekam niecierpliwie na nastepne :)
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

mimski pisze:Żałuj. Give Me Ed Till I'm Dead najlepszy koncert Maiden na jakim byłem. :)
Koncert w Spodku faktycznie był mega, zdecydowanie najlepszy polski koncert Maiden na którym byłem.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Da5id pisze:
mimski pisze:Żałuj. Give Me Ed Till I'm Dead najlepszy koncert Maiden na jakim byłem. :)
Koncert w Spodku faktycznie był mega, zdecydowanie najlepszy polski koncert Maiden na którym byłem.
Awatar użytkownika
Maidenholik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Maidenholik »

S1MON pisze:
Da5id pisze:
Wroclawski - kilka miesiecy pozniej - byl jednak bardziej klimatyczny;)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Da5id pisze:
Kurczę, jedna z większych rozpaczy w moim życiu- mój kolega, z którym miałem się tam wybrać przyszedł pijany do domu (no a brakowało mu do pełnoletności) i rodzice w ramach kary zabronili mu jechać, a moi z kolei nie bardzo chcieli mi pozwolić jechać samemu (jakby on miał mnie przed jakimkolwiek złem obronić, ale nieważne) no i lipa była :mrgreen:
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Maidenholik pisze:
S1MON pisze:
Da5id pisze: Koncert w Spodku faktycznie był mega, zdecydowanie najlepszy polski koncert Maiden na którym byłem.
Ja jednak na pierwszym miejscu stawiam Spodek 2003. Świetny set, rewelacyjna forma, dobre nagłośnienie, było wszystko co dobry gig mieć powinien.
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

panzerschreck pisze:
Da5id pisze:
Kurczę, jedna z większych rozpaczy w moim życiu- mój kolega, z którym miałem się tam wybrać przyszedł pijany do domu (no a brakowało mu do pełnoletności) i rodzice w ramach kary zabronili mu jechać, a moi z kolei nie bardzo chcieli mi pozwolić jechać samemu (jakby on miał mnie przed jakimkolwiek złem obronić, ale nieważne) no i lipa była :mrgreen:
Wszyscy "podkładają noge" fanom Iron Maiden w tym kraju ;/ jak nie pan od PO, to własni rodzice.
nie dajcie sie dzieciaki!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie masz racji! Najbardziej nogę to podkłada im Paul Di'Anno. Przypomina mi Leppera, który swego czasu każde zdanie zaczynał od słynnego: "Balcerowicz musi odejść!!!", na ten przykład Di'Anno, w ostatnich wywiadach powtarza: "Steve Harris to oszust i burżuj". Co to zazdrość z tych ludzi robi, na dodatek w późniejszym wieku... ;-)

Pan od PO jest zdecydowanie mniej groźny a my - fani,- i tak lubimy Harrisa!!! :mryellow:
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

W 2003 roku koncert w Spodku faktycznie byl kapitalny,ja jeszcze calkiem milo wspominam koncert z Torwaru 95',chcialbym jeszcze kiedys uslyszec na zywo Fortunes of War i koncert z 07' z trasy A Matter Of The Beast summer tour.A najbardziej "dziwny" ich koncert zaliczylem na trasie A Matter of Life and Death Tour gdzie jak wiadomo ekipa zagrala za zywo cala plyte.Koncert zly nie byl ale takli troche nie Maidenowy :) No i licze ze zobacze ich jeszcze nie jeden raz bo 8 gigow z Maiden to stanowczo za malo :)
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

u mnie to już 9 lat i 4 koncerty z IM. a Spodek 2003, to moja największa przegrana, bo już tak minimalnie brakowało, żeby starsi mnie puścili... na szczęście przyszedł Wrocław i udało się już to nadrobić!
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

Maidenholik pisze:
S1MON pisze:
Da5id pisze: Koncert w Spodku faktycznie był mega, zdecydowanie najlepszy polski koncert Maiden na którym byłem.
Chmmm... Dla mnie, akurat, były to dwa najgorsze koncerty w życiu + Virtual XI ze Spodka- także, delikatnie mówiąc, średni. Ja już z Maiden jestem 27 lat. I dalej będę! :jee:
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

RALF pisze:Pan od PO jest zdecydowanie mniej groźny...
...od Pana z PO. :mryellow:
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

ja byłem 4 razy i na każdym bardzo mi się podobało, uważam ,że każdy koncert miał swoją ogromną zaletę , Wrocław 2003 -pierwszy koncert w życiu ,ogromne przeżycie, klimat, Chorzów 2005- świetna zabawa pod sceną, ze względu na typowo koncertowy set, Ostrava 2007- znakomite wrażenie okołokoncertowe ,sam wyjazd no i rewelacyjne bisy no i Warszawa 2008 za spełnienie kilku marzeń koncertowych i ogólnie świetny set

może jeszcze przede mną ten najlepszy koncert?
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nocny Jastrząb »

Dla mnie każdy koncert ulubionego zespołu jest fantastyczny. Ważne, że mogę zobaczyć moich idoli na żywo :)
ODPOWIEDZ