Najbardziej niedoceniany utwór Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najbardziej niedoceniany utwór Iron Maiden
połowa albumu Killers i większość utworów z Blazem? Jeszcze pytanie czy chodzi właśnie o utwór niedoceniany przez zespół, bo nigdy na przykład nie grany na koncertach, czy niedoceniany przez fanów/krytyków?
Jeżeli to pierwsze, to oczywiście Alexander, Childhood's End czy Out of the Silent Planet.
Jeżeli to drugie, to tak jak już napisałem na początku i dorzucę jeszcze Out of the Shadows
Jeżeli to pierwsze, to oczywiście Alexander, Childhood's End czy Out of the Silent Planet.
Jeżeli to drugie, to tak jak już napisałem na początku i dorzucę jeszcze Out of the Shadows
sądzę, że fani jednak potrafią docenić to, co najlepsze, gorzej to się na setlisty przekłada
Fani wiedzą, że do najlepszych należą "Alexander", "Judas Be My Guide", "Still Life", "Infinite Dreams"... raczej tylko "Deja Vu" jest takim u mnie przypadkiem, że kocham bezgranicznie coś, na co większość nie zwraca uwagi.
Our time will come! Oooo...
Moim zdaniem Judas Be My Guide, Hooks in You. Bardzo fajne utwory szybkie wpadające w ucho przyjemnie się słucha ^^ Chciałbym je na koncercie usłyszeć xD
a mi się wydawało, że "Deja Vu" jest doceniane przez fanów...Wiwern pisze:raczej tylko "Deja Vu" jest takim u mnie przypadkiem, że kocham bezgranicznie coś, na co większość nie zwraca uwagi.
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Educated Fool
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Afraid, Wasting Love , Mother Russia , Bring your daughter ,Holy smoke To są świetne utwory a nie doceniane ... 
-
MurderousTrooper
- -#Wrathchild

Myślę, że większość kawałków nagranych z Blazem jest niesłusznie niedoceniana. Nie mówię o Sign of The Cross, Futureal czy The Clansman, ale chodzi mi o np. Como Estias Amigos, The Educated Fool, Blood On The World's Hands itd.
zagłosowałem na To Tame A Land, chociaż NPFTD też uwielbiam. Z resztą większość z kawałków z ankiety jest niedoceniana. Poza tym dodałbym tak: Still Life, Flash Of The Blade, Tailgunner, Be quick or be dead, Ghost Of a Navigator...I pewnie jeszcze z kilkanaście innych.
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Zapomniałem , o jednym utworze : Reach Out
Reach Out nie jest Maidenów 
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Nie ? Nawet nie wiedziałemSiwy pisze:Reach Out nie jest Maidenów
Właśnie jest (choć nie do końca bo są tutaj tylko Nicko i Adrian, potem Dickinson), poczytaj trochę. To jest kawałek z Adrianem na wokalu. Z sesji do Somewhere. Ale nie wszedł na płytę. Tak samo Juanita (już z Dickiem na wokalu). Są to rzeczy ze stron B singli. Nicko i Adrian nudzili się i wynajęli studio i łoili sobie kawałki. Dołączyli do nich jedni kolesie, których nazwisk nie pamiętam, i nazwali się - na polski - Cała populacja Hockney.Siwy pisze:Reach Out nie jest Maidenów
-
lolowiecki
- -#Prisoner

The Fugutive z Fear Of the Dark. Genialny utwór.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

No prayer for the dying choć początkowo myślałem że zagłosuję na Afraid to shoot strangers. No ale to intro z NPFTD jest nie do przebicia 
Alexander The Great 
Alexander jest niedoceniany przez zespoł a zmitologizowany przez fanów
Moim zdaniem troche niedocenianym kawałkiem jest To Tame a Land które chciałbym usłyszeć live, ale sie na to nie zanosi, choć ten kawałek nadawałby sie idealnie na obecną trase, której motyw przewodni zwiazany jest z SF.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Ale nie da się ukryć, że Alecxander kopa ma
To Tame live...byłoby super, ale jest wiele innych niegranych, które na żywo wolałbym usłyszeć (mimo, że jest świetne).
To Tame live...byłoby super, ale jest wiele innych niegranych, które na żywo wolałbym usłyszeć (mimo, że jest świetne).
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Osobiście dziwię się, że nie ma w ankiecie Como Estais Amigos, bo tego kawałka jestem strasznie ciekaw na żywo