Isle Of Avalon - opinie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Emilio
- -#Lord of the flies

Re: Isle Of Avalon - opinie
Dobry kawałek, ale intro średnie. Bruce faktycznie nieco ponizej oczekiwań aczkolwiek kompozycja sama w sobie jest bardzo ciekawa i całkiem dobrze sie broni.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Nie wiem dlaczego wczoraj tak bardzo mi się spodobał, dziś wszystko wróciło do normy, ciekawa kompozycja, ma swoje momenty, swoje atuty ale całościowo jednak czegoś mi brakuję, może szybszego sola? chyba tak, poza tym o minutę jednak za długi utwór, ale gitarowe melodie są bardzo fajne, Dickinson też raczej na plus.
Dobry utwór,ale coś czuję ,że z Top 3 na płycie może wypaść.
Dobry utwór,ale coś czuję ,że z Top 3 na płycie może wypaść.
-
Robercikk
Ten utwór na początku był taki średni. Teraz jednak gdy słucham go co raz częściej, utwór zaczyna mi się podobać. Super partie wokalne 
Isle Of Avalon jednak według mnie wciąż na 3 miejscu, za Starblindem i When the Wind Wind Blows
Isle Of Avalon jednak według mnie wciąż na 3 miejscu, za Starblindem i When the Wind Wind Blows
Słabo. Za długie wprowadzenie, poza tym słabe solówki. Cały utwór zresztą nie zachwyca. Nuży.
Edit. Powtórzona melodyjka (w nieco innym tempie) z "No more lies" (zdaje się) jak dla mnie działa na dużą niekorzyść.
3/10
Edit. Powtórzona melodyjka (w nieco innym tempie) z "No more lies" (zdaje się) jak dla mnie działa na dużą niekorzyść.
3/10
znów zmieniam zdanie, ale chyba ostatecznie o tym utworze 
po kilkukrotnym przesłuchaniu zaczynam rozgryzać tą płytę i AVALON staje się jednym z ulubionych moich kawałków.
po 30sek fragmencie wiele obiecywałem sobie po tym utworze, po wysłuchaniu całego stwierdziłem że za długi bez polotu.
Ale po kilku przesłuchaniach na spokojnie na słuchawkach odkryłem magię tego utworu!
naprawdę super ze znakomitym tekstem i klimatem!
po kilkukrotnym przesłuchaniu zaczynam rozgryzać tą płytę i AVALON staje się jednym z ulubionych moich kawałków.
po 30sek fragmencie wiele obiecywałem sobie po tym utworze, po wysłuchaniu całego stwierdziłem że za długi bez polotu.
Ale po kilku przesłuchaniach na spokojnie na słuchawkach odkryłem magię tego utworu!
naprawdę super ze znakomitym tekstem i klimatem!
ja mam niestety na odwrót, na początku spodobał mi się bardzo,a teraz przestaję mi się jakoś podobać, choć motyw z początku bardzo mi się podoba, przypomina klimatem moment w ROTAM gdzie jest przejście do słynnego "And by the light of the moon. He prays for their beauty not doom..." ,ogólnie ma ciekawe momenty ale jest niepotrzebnie za długi i brakuję zmiany klimatu w solach ,solo przechodzi niezauważone
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Refren jest swietny, ale sekcja instrumentalna w srodku to totalne nieporozumienie... Ok, cos nowego jak na Maiden, ale w tym utworze nie pasuje zupelnie...
Zgadzam się w 100%, ten fragment właśnie nieco psuje ten utwór, całe szczęście później powraca zwrotka no i refren dzięki czemu trochę zapomina się o tej "męce" w środkuWICKER MAN pisze:sekcja instrumentalna w srodku to totalne nieporozumienie...
to coś w środku faktycznie średnio pasuje a poza tym nie wiem czy ktoś zauważył, pod koniec jest jeden motyw na gitarce prawie identyczny jak w Educated Fool
Pasuje mi ten kawałek że tak powiem ...w całej jego rozciągłości 
Who motivates the motivator
Bardzo przyjemnie się słucha, ma swój klimat i to mu trzeba oddać. Solówki specjalnie nie zachwycają. Ciekawi mnie tekst, ze słuchu wszystkiego się nie da wyłapać, ale z tym poczekam aż będę miał w łapach booklet.
jedno co wiem,to to ,że trzeba będzie dużo czasu by przebrnąć przez ten utwór, jest ciężki w odbiorze ,wielowątkowy...to dobrze, na pewno miło się do niego będzie wracać i coś nowego odkrywać
i tu kolejny raz zaskakuje mnei to jak różne są nasze odczucia co do tych kawałków
bo mnie Isle zaintrygował. i przyznam też, że poświęciłem mu więcej uwagi ze względu na pozytywne opinie Wasze. tymczasem z całego albumu ostatecznie ten kawałek rozczarował mnie najbardziej (pomijając pierwsze dwa, bo one nawet złudzenia nie robiły
). robi nadzieję na 'drugie dno', na jakąś głebię, ma się ochotę zagłębić w tym szukają 'czegoś więcej', a tymczasem... no właśnie. takie mydlenie oczu. niestety stwierdzam z przykrością że w tym numerze nie ma nic
jest tak 'płaski' jak się tylko da. 
od wczoraj przesluchuje album isle of avalon jak narazie najlepsze 
IRON MAIDEN
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Mnie się ten utwór nie za bardzo podoba w porównaniu z resztą płytki ale nawet Fear of the Dark nie ma takiego klimatu i nie robi takiego wrażenia jak IoA kiedy się go słucha spacerując sobie nocą 
u mnie dopiero na finiszu przegrał z Starblind - perełka!
Coraz bardziej podoba mi się ten utwór. Z początku miałem chyba zbyt duże wymagania (w niektórych reckach go chwalili, albo coś krzywo przeczytałem). Teraz, za każdym przesłuchaniem, coraz bardziej mi się podoba. Tekst też bardzo dobry. Zajebisty kawałek. Jest tu jakaś magia, której nie potrafię wyjaśnić 
Powiem tak, bardzo ciekawy utwór, z ciekawymi melodiami, klimatem-ale na koncertach to on by zupełnie nie pasował...tyle ,że wg.mnie to samo tyczy się When the Wild Wind Blows
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

a ja się nie zgodzę, WTWWB idealnie pasuje na koncert
Są momenty do "łoowania", intro do śpiewania przez publikę, ładny zryw... 
Spokojniejsze partie w tym utworze (w tym intro) brzmią jak bliźniak "7th Sona", a konkretnie tego nastrojowo-chóralnego fragmentu po 2. refrenie... Ale piosenka mi się podoba, zwłaszcza refren!