Judas Priest - Europa 2011

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Judas Priest - Europa 2011

Post autor: Mr.Hankey »

Cały czas zaglądam tu z nadzieją na koncert u nas. Wydaje się, że do wciśnięcia jest jeszcze sporo dat ;-)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Też mam nadzieję na Judas + Whitesnake w Polsce (Gdańsku zapewne)
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

bardzo bym chciał Judas u nas, najlepiej jakoś w lipcu :)
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Totalnie bez różnicy gdzie, kiedy i za ile, byleby tylko przyjechali ;-)
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Zgadza sie,jezeli przyjada jade na bank,tym bardziej ze gig na GMM 2008 totalnie mnie powalil na glebe :)
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Oby przyjechali, wtedy byłbym na 100%, puki co po cichu planuje wyjazd do Pragi. Jeśli nie przyjadą do nas trzeba będzie odwiedzić pepiczków.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Na Priestów też bym sie raczej wybrał w Polsce.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Dziwię się Wam dlaczego tak bardzo Wam zależy na polskim koncercie, w Czechach macie świetną okazję by tanio (za taki zestaw )zobaczyć Judasów obok uznanej gwiazdy Whitesnake, w Polsce byłoby pewnie z gorszym supportem i dużo gorszą organizacją a pewnie drożej.

Ja chciałem jechać na Judasów do Pragi ale wygrała opcja Iron Maiden w Berlinie...od jakiegoś czasu kompletnie nie ma dla mnie znaczenia czy koncert jest w Polsce czy gdzie indziej, bo i w mity o wspaniałej polskiej publiczności już nie wierzę po tym co widziałem nawet z durnych filmów na youtube z koncertów w innych krajach.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

ZłapanyWCzasie pisze:macie świetną okazję by tanio (za taki zestaw )zobaczyć Judasów obok uznanej gwiazdy Whitesnake, w Polsce byłoby pewnie z gorszym supportem i dużo gorszą organizacją a pewnie drożej.

Jakimkolwiek zlodziejem by nie byl, to przelicza cene za koncert bardzo dokladnie i w zlotowkach placisz bardzo podoba sume co w euro po przeliczeniu, wiec koncert NIE BEDIE tanio, dodatkowo Judasi wzieli Whitesnake na SUPPORT ogolny, co nie znaczy ze zagraja z nimi tylko w Pradze, w ewentualnej Polsce tez

ZłapanyWCzasie pisze:Ja chciałem jechać na Judasów do Pragi ale wygrała opcja Iron Maiden w Berlinie...od jakiegoś czasu kompletnie nie ma dla mnie znaczenia czy koncert jest w Polsce czy gdzie indziej, bo i w mity o wspaniałej polskiej publiczności już nie wierzę po tym co widziałem nawet z durnych filmów na youtube z koncertów w innych krajach.

Blagam, skoncz, bo zle mi sie robi, jak czytam Twoje posty.... Akurat w porownaniu do Niemcow czy Czechow, nasza publika jest doskonala. Polacy sa w czolowce najzywiolowszej(bosh, nie wiem czy takie slowo istnieje) publiki Europejskiej. Sprawdzilem w kilku krajach i to jest ewidentne
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Skąd wiesz ,że cena jest podobna w przeliczeniu,do czego? Na Polskie koncert w Czechach kosztuję 190 zł, a skąd wiesz ile by kosztował w Polsce,skoro koncertu w Polsce nie będzie, wg.mnie w Polsce kosztowałby 230-250 zł mniej więcej tyle co Ozzy.

A co do publiki, nie porównuj tylko z Czechami i Niemcami ,poza tym nie tylko żywiołowość się liczy, na własne uszy słyszałem darcie ryja "Fear of the Dark" na trasie Iron Maiden na której tego kawałka nie było .

Potem jest śmiech na ogólnoświatowych stronach

http://www.ironmaidencommentary.com/?ur ... s&lang=eng
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

a) porownaj sobie inne koncerty. Wszyscy placza na dziadka Ozza ze jest za wysoka... Zas na trasie w niemczech gra za kwote 50-60EUR. Przelicz to sobie ;)... Kazdy koncert jest przeliczany wg pewnej stawki, tak samo byloby z Judasami

b) A czemu mam nie porownywac tylko z nimi, skoro jestesmy sasaidami? Jak Tobie zalezy, to bylem na kocnertach w:

Niemcy
Holandia
Czechy
Austria
Łotwa
Estonia

NIGDZIE, poza Rock Am Ring i jednym koncertem Metalliki w Lipsku nie bylo tak rewelacyjnej publiki jak u nas. To chyba o czyms swiadczy? Jesli spiewali miedzy kawalkami, to super, probowali cos zmienic w secie(wiadomo, ze by sie nie udalo), a to, ze jakiemus pajacowi sie to nie podobalo, to ja na przyklad mam w dupie :roll:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Tylko,że na trasie Early Days było jasno powiedziane ,że będą tylko kawałki z lat 1980-1983 gdyby krzyczeli (bo to nie było żadne śpiewanie) Flight of Icarus czy Killers efekt byłby rewelacyjny,a tak...świadczyło to o totalnej ignorancji a facet który to tam napisał,nie jest na pewno pajacem,bo strona z której dałem link to jedna z najlepszych o Iron Maiden na świecie.

Co do cen...dobra prawda leży po środku,niemniej gdyby mi zależało jechać na Judasów,jechałbym do Czech,na pewno będzie jakiś autokar,więc nie widzę różnicy między koncertem w Polsce ,żadnej. No i cena za Judas Priest i Whitesnake na GC w okolicach 200 zł to naprawdę dobry interes,niezależnie ile by kosztował w Polsce.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

To czemu swiadczy, ze prawda lezy posrodku, skoro zbilem Twoje wszystkie argumenty? Ide o zaklad, ze cena za zwykla plyte w Polsce nie przekroczylaby 150zl.

I co z tego. moze glosniej. I CO Z TEGO?! Mogli sobie nawet spiewac Baranka. To, ze jest to jedna z lepszych stron na swiecie, nie znaczy ze koles nie jest pajacem. Takie cos swiadczy o spontanicznosci publiki i jest naprawde fajne. To, ze on nazywa to debilizmem, swiadczy o jego poziomie.

I to tez nie jest ignorancja
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ale ja nie mówię o bilecie na zwykłą płytę tylko cały czas jest mowa o bilecie na GC, zwykła płyta w Czechach kosztuję na nasze 130-140 zł

Akurat nie wiem czy ten gość odnosił to tylko do tego wydarzenia ze Stadionu Śląskiego ,poza tym byłeś na tym koncercie? pytam normalnie, bez zaczepki..to nie było zwykłe śpiewanie czy skandowanie, tylko lekko chamskie przerywanie Bruce'owi gdy ten zapowiadał kawałek Running Free,wyglądało to lekko śmiesznie, tymbardziej mnie dziwiło,że zespół ledwo co zagrał takie megaklasyki jak Die With Your Boots On,Revelations czy Phantom of the Opera.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

ZłapanyWCzasie pisze:Dziwię się Wam dlaczego tak bardzo Wam zależy na polskim koncercie, w Czechach macie świetną okazję by tanio (za taki zestaw )zobaczyć Judasów obok uznanej gwiazdy Whitesnake, w Polsce byłoby pewnie z gorszym supportem i dużo gorszą organizacją a pewnie drożej.
Czeska data mi nie pasuje, byłby to trzeci wyjazd w czerwcu dla mnie, a ja mam wtedy obronę mgr jeszcze ;-) Dlatego liczę bardziej na jakieś lipcowe daty i wtedy będę myślał :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Kuki91 pisze:Blagam, skoncz, bo zle mi sie robi, jak czytam Twoje posty.... Akurat w porownaniu do Niemcow czy Czechow, nasza publika jest doskonala. Polacy sa w czolowce najzywiolowszej(bosh, nie wiem czy takie slowo istnieje) publiki Europejskiej. Sprawdzilem w kilku krajach i to jest ewidentne
Ojj, akurat w tym przypadku zgodzę się z Krzyśkiem. Polska publiczność wcale nie jest rewelacyjna. Ok, może na koncertach klubowych gdzie przychodzą głównie hardcore fani potrafi pokazać na co ją stać (np. Limp Bizkit w Stodole czy Lamb of God w Progresji), ale na większych imprezach strasznie się ostatnio rozleniwiliśmy. Nie mówię już o takich spędach jak Sonisphere czy AC/DC na Bemowie, ale o zwykłych halowych koncertach. Reakcja publiczności np. na tegorocznych koncertach Deep Purple była o wiele gorsza niż kilka lat temu. I nie dotyczy to tylko publiczności 'metalowo-rockowej' - na koncercie Lady Gagi wcale nie było lepiej!

Niestety nasza publiczność bardzo mocno się 'zamerykanizowała' - na trybunach zdecydowana większość osób siedzi (i to nie ważne, czy na Rammstein, czy Deep Purple), a na płycie szaleją najczęściej tylko pierwsze rzędy - akurat podział płyty z sektorem Golden Circle się temu trochę przysłużył.

Akurat kraje które wymieniłeś słyną z rozleniwionej publiczności (w Niemczech zależy to od regionu - południe jest bardziej żywiołowe), ale naprawdę daleko nam do wyjątkowo spontanicznie i żywiołowo reagującej widowni w takich krajach jak Grecja, Włochy, Francja czy Hiszpania. Ba, nawet zimni Skandynawowie na koncertach bawią się lepiej od nas. ;) Oczywiście nie jest fatalnie - daleko nam do sztywnych Japończyków czy zajadających się pizzą Amerykanów, ale śmieszy mnie przekonanie części Polaków, że wszystkie zespoły uwielbiają do nas przyjeżdżać, bo jesteśmy najlepszą publicznością na świecie. :roll: :lol: Fakt, zorganizowaliśmy kilka akcji jak np. biało-czerwone show na U2, ale to obecne organizowanie tego typu happeningów na siłę i na każdym możliwym koncercie zaczyna być lekko żenujące. ;)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Bardzo dobry kumpel na koncerty Deep Purple chodzi regularnie i z jego relacji to jest, Smoke on the Water zabawa na całego, reszta kawałków co poniektórzy zapaleńcy robią za całą widownię.
Poza tym myślę,że u nas w odróżnieniu do innych krajów Europejskich,jest jakaś taki brak przyzwolenia na szaleństwo dla ludzi w wieku 40-50 lat ,tak się przyjęło,że to przystoi tylko nastolatkom ,a dla starszej publiki są tylko sektory, podczas gdy na Zachodzie to nie ma znaczenia i nie raz "starsi nastolatkowie" zawstydzają młodych.
Mam jakieś takie wrażenie,nawet oglądać DVD różnych kapel ,może się myle.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Wicker, problem w tym, ze na Deep Purple nigdzie nie widzialem jakiejs niesamowitej zabawy ;)... 4 lata temu bylem pod sama scena i tez nie bylo mega szalenstw. Ale na przyklad Metallica 2008 w Chorzowie - nie dalo sie wyzyc, szalenstwo na calego. Sonisphere na GC to samo, tam gdzie ja bylem rzez byla od Megadeth (na ktorym wlazlem) do konca Metalliki. Wiec to nie tylko na klubowych jest szalenstwo. Pearl Jam na Openerze sprawil, ze najblizsze 70metrow od sceny wszyscy skakali i udzielali sie w pogo

Wiec sorry, ale nie moge sie zgodzic, Polacy dalej naleza do czolowki :). Przynajmniej te koncerty na ktore przychodzi sporo mlodych ludzi, bo kolo mnie na DP w Katowicach nie bylo nikogo mlodego.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Dajcie spokój z tą "najlepszą publiką na świecie" :lol: Polska wcale nie jest jakim tam wyjątkiem i tyle.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Organizujemy wyjazd do Pragi na koncert Judas Priest. Wyjazd z Warszawy. Jedziemy przez Łódź i Wrocław (więc z tych miast chętnych także poszukujemy). Koszt wyjazdu to ok. 128zł. Chętnych proszę o kontakt, najlepiej na forum: http://judaspriest.pl/viewtopic.php?f=1 ... &start=120
Szukamy ludzi którzy pojadą na pewno, a nie takich, którzy rozmyślą się na miesiąc przed wyjazdem.
ODPOWIEDZ