17/05/2011 - Shakira - Łódź

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: 17/05/2011 - Shakira - Łódź

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Znów będzie 30 stron do koncertu,a potem 5 postów po koncercie,też nie będącymi relacjami.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

I co z tego?

To niech nie idący na koncert nie piszą w tym temacie ;)
Ancient Mariner
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ancient Mariner »

Wszystkim, którzy zastanawiają się na wyjazdem na ten koncert, radzę, aby się wybrali. Panna Shakira ma już 34 lata, więc to ostatni dzwonek dla miłośników zwłaszcza wizualnej strony tej artystki;) 4 lata temu tak z Szymonem mysleliśmy i debatowaliśmy nad wyjazdem do Pragi i do dziś żałujemy, że nic z tego nie wyszło.

Nadrobiłem to w grudniu zeszłego roku, wybierając się na koncert w Kolonii. Na szczęście na koncertach Panny Mebarak nie ma przerostu formy nad treścią i show w stylu amerykańskich gwiazd pop typu Madonna czy Lady G . Na pierwszym planie jest muzyka, nie ma setek tancerzy synchronicznych, nie ma wybuchów, fajerwerków, czy jakiegoś kościotrupa chodzącego po scenie, którym się wszyscy jarają :p
Jest za to ładna, uśmiechnięta dziewczyna, mająca świetny kontakt z publiką, obdarzona niezłym (ale znowu nie jakimś niesamowitym) głosem. Do tego porządny zespół, dwie tancerki do pomocy, dobry telebim, wybieg jak dla Angusa Younga i dobra zabawa gwarantowana. W setliście każdy znajdzie coś dla siebie: Są gorące rytmy latynoskie (Hips don't lie, La Tortura), rock (Te dejo Madrid, Si te vas), latynoski pop rock (Ciega sordomuda), disco (She Wolf), czy kilka ładnych ballad (Tu, Pienso en Ti, Nothing Else Matters). Interpretacje niektórych piosenek (Whenever, Wherever) różnią się od tych znanych z płyt, ale wychodzi im to tylko na dobre.
Jak dla mnie mogłaby grać całą płytę ¿Dónde están los ladrones?, bo jest to swietny latino pop rock, bez wstawek jakis raperow itp. Ale to se ne vrati.
Do posluchania polecam:
http://www.youtube.com/watch?v=7aUvw3n9 ... re=related
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Nawet Maciek nie wiesz jak żałuję, że za późno się zorientowałem w jesiennej trasie. A w Kolonii nawet rodzinę mam, więc problemu by nie było. :P

Ale teraz się nadrobi. :)
Mam tylko nadzieję, że publika będzie ok, nie tylko na nowych hitach, ale też na kawałkach z Pies Descalzos i ¿Dónde están los ladrones?

Co do linka, ogólnie warto obejrzeć całe MTV Unplugged, sporo moich znajomych zmieniło podejście do Shakiry po seansie. :)
A do tego te czerwone włosy... :D
Ancient Mariner
-#Invader
-#Invader

Madril pisze:Nawet Maciek nie wiesz jak żałuję, że za późno się zorientowałem w jesiennej trasie. A w Kolonii nawet rodzinę mam, więc problemu by nie było. :P

Ale teraz się nadrobi. :)
Mam tylko nadzieję, że publika będzie ok, nie tylko na nowych hitach, ale też na kawałkach z Pies Descalzos i ¿Dónde están los ladrones?

Co do linka, ogólnie warto obejrzeć całe MTV Unplugged, sporo moich znajomych zmieniło podejście do Shakiry po seansie. :)
A do tego te czerwone włosy... :D
Nie wiedziałem, że taki fan z Ciebie:)
Zgadzam się w 100%. To był w jej twórczości najlepszy okres, zanim dobrali się do niej specjaliści z L.A. i zrobili z niej farbowaną blondynkę. W ogóle jest to artystka, która łączy wiele stylów, chociaż szkoda, że trochę porzuciła ten swój charakterystyczny latino pop rock z okresu dwóch pierwszych płyt.

Wspomniałeś o publice na koncercie. Właśnie co do tego mam obawy. W Kolonii czułem się o co najmniej 10 lat za stary, mocno zawyżałem średnią wieku. Jak śpiewaliśmy na całe gardło stare hiszpańskie kawałki, to się na nas patrzyli jak na kosmitów, bo raczej nikt nie kojarzył bliżej utworów sprzed Whenever, Wherever.
Np. "Si te vas", świetny w swojej prostocie:

http://www.youtube.com/watch?v=Hj_ORKbN-7Q
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Ważne, że koncert jest, a jak będzie, to się zobaczy. :)
Nowsze kawałki też lubię, ale to już jest inna muzyka.
Loca! :twisted:
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

ZłapanyWCzasie pisze:Znów będzie 30 stron do koncertu,a potem 5 postów po koncercie,też nie będącymi relacjami.
IM_Power pisze:będzie jak z Madonną, do koncertu 6-7 stron pełnych co bardziej większych zachwytów nad tą panią, a po ,żadnych komentarzy i zamknięcie tematów
Hmm... Czyli chyba ZłapanyWCzasie = IM_Power
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Obrazek
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

IronCezarek pisze: Hmm... Czyli chyba ZłapanyWCzasie = IM_Power

Obrazek
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Cezarek
Ty mnie do życia napędzasz :dance:
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

ttomasz pisze:Cezarek
Ty mnie do życia napędzasz :dance:
Każdego napędzam :B
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Bilety kupione. :dance:
Ancient Mariner
-#Invader
-#Invader

Ze względu na "uprzejmość" linii lotniczej, która zmieniła mi połączenie, jestem zmuszony sprzedać swoje bilety na koncert Shakiry, czego niezmiernie żałuję.

Są to 2 bilety na płytę, kupiłem je po 154 PLN, odsprzedam taniej. Szczegóły na priv.
ODPOWIEDZ