Rammstein - Europa 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Rammstein - Europa 2011
Gdyby kogoś interesowało, bilety w Pradze na płytę po 1090KC, płyta pod sceną 1390KC. Czyli mniej więcej 180-230 zł.
W Bratysławie płyta po 49 euro. Czyli 200zł.
Budapeszt, płyta 149000HUF, pod scena 19900 HUF. Czyli 220-300zł. Sporo.
W Bratysławie płyta po 49 euro. Czyli 200zł.
Budapeszt, płyta 149000HUF, pod scena 19900 HUF. Czyli 220-300zł. Sporo.
Jakaś masakra z biletami na Pragę i Berlin. Zniknęły w moment. Zainwestowałem w Budapeszt. Z Opola tyle samo drogi co do Gdańska, a koncert w czwartek przed długim weekendem zawsze lepszy niż w poniedziałek. No i będzie okazja spędzić weekend w Budapeszcie.
Ja na szczęście zarezerwowałem. Wg ich dziwnych zwyczajów muszę dopiero w poniedziałek w banku przelew zrobić, bo z mojego konta intrenetowego takiej opcji nie ma 
Bilety na Budapeszt, Pragę, Bratysławę sa do znalezienia na:
http://ticketportal.pl
a tu jest liszt punktów:
http://ticketportal.pl/pmiesta.asp
EDIT
tzn w punktach mają dość duży wybór na Bratysławę oraz reszki Pragi (sądzę że bilety na Prage pojawią sie wnet na Allegro)
co do Budapesztu to najlepiej kupić bilet tu:
https://shop.ticketpro.hu/en/Event/Deta ... /rammstein
przy czym płatnośc tylko kartą (nie musi być akurat "kredytowa" może byc taka do konta ale musi mieć koc CVV - 3 cyfry na odwrocie karty po jej numerze
co do kosztów wysyłki to jedynie e-ticket w pdf ma sens (brak tych kosztów) bo tradycyjna przesyłka kosztuje majątek
a co do dojazdu to będziemy robić - /już można rezerwować/
ceny przejazdu z Krakowa w obie strony już od 99 zł
http://ticketportal.pl
a tu jest liszt punktów:
http://ticketportal.pl/pmiesta.asp
EDIT
tzn w punktach mają dość duży wybór na Bratysławę oraz reszki Pragi (sądzę że bilety na Prage pojawią sie wnet na Allegro)
co do Budapesztu to najlepiej kupić bilet tu:
https://shop.ticketpro.hu/en/Event/Deta ... /rammstein
przy czym płatnośc tylko kartą (nie musi być akurat "kredytowa" może byc taka do konta ale musi mieć koc CVV - 3 cyfry na odwrocie karty po jej numerze
co do kosztów wysyłki to jedynie e-ticket w pdf ma sens (brak tych kosztów) bo tradycyjna przesyłka kosztuje majątek
a co do dojazdu to będziemy robić - /już można rezerwować/
ceny przejazdu z Krakowa w obie strony już od 99 zł
Ostatnio zmieniony ndz paź 14, 2012 9:17 pm przez piter, łącznie zmieniany 1 raz.
Odkupię od kogoś bilet(y) na koncert w Pradze.
Niestety czesi na sazka ticket się wypieli i nie zrealizowali mojego zamówienia. Odpisali tylko po 3 dniach, że nie obsługują klientów z zagranicy...
Proszę o kontakt, jeśli ktoś ma do sprzedania:
PM
Niestety czesi na sazka ticket się wypieli i nie zrealizowali mojego zamówienia. Odpisali tylko po 3 dniach, że nie obsługują klientów z zagranicy...
Proszę o kontakt, jeśli ktoś ma do sprzedania:
PM
Ostatnio zmieniony pn wrz 12, 2011 3:52 pm przez einTier13, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja już miałem z nimi takie doswiadczenia. Zamówienie trzeba złożyc w mailu i wysłać im kase przelewem bankowym.
Kupiłem e-tickety do Budapesztu. Jakieś 15 minut po płatności kartą już miałem bilety ściągnięte. Trochę cenowa masakra, bo za 3 bilety pod scenę wyszło 920 zł ale przynajmniej są. Do Pragi ani Berlina nie zdążyłem na żadne sensowne bilety się załapać.
-
dagmara302
- -#Prodigal son

Nie zdążyłeś się załapać, bo cwaniaki wykupują te bilety w mig za nominalną cenę a potem sprzedają na Allegro dwa razy drożej... Skandal.
To się nazywa wolny rynek a nie skandaldagmara302 pisze:Nie zdążyłeś się załapać, bo cwaniaki wykupują te bilety w mig za nominalną cenę a potem sprzedają na Allegro dwa razy drożej... Skandal.
-
dagmara302
- -#Prodigal son

ok, zgadzam się tomtomala, ale mimo wszystko jest to przesada, że momentalnie znikają bilety i potem człowiek jest zmuszony je kupować za kosmiczne ceny. To znaczy nikt mnie nie zmusza, ale chciałabym kupić np. dwa bilety na GC i muszę za nie zapłacić ponad tysiąc złotych. A nie zarabiam kokosów.
Poczekaj na spokojnie aż ceny spadną. Na razie jest boom i bilety latają po kosmicznych pieniądzach. Im bliżej koncertu tym będzie taniej. Ja bym w życiu nie dał 1000 zł za dwa bilety. Tak więc bez paniki.dagmara302 pisze:ok, zgadzam się tomtomala, ale mimo wszystko jest to przesada, że momentalnie znikają bilety i potem człowiek jest zmuszony je kupować za kosmiczne ceny. To znaczy nikt mnie nie zmusza, ale chciałabym kupić np. dwa bilety na GC i muszę za nie zapłacić ponad tysiąc złotych. A nie zarabiam kokosów.
ostatnio zamieszanie było z koncertem Disturbed w Stodole. biletów zabraklo na miesiąc z kawałkiem przed koncertem, cena nominalna 120 zł a na 3tyg przed koncertem bilety można było nabywać po 220-300 zł i oczywiscie byli tacy, którzy kupowali, ale mi udało się trafić na 2 oferty na Allegro i blieciki zakupilłem odpowiednio za 120 zł i 99 zł
więc wniosek jest taki, że napewno w okolicy 15.10 do samego koncertu na allegro pojawią się w odsprzedaży bilety do GC czy inne nie po 500 zł a po 180 (gdzie wartosc nominalna to 200 czy 220 zł) bo teraz gdzie jest gorący temat z biletami ludzie w panice przepłacają a potem będzie ok, tak mi się wydaje
więc wniosek jest taki, że napewno w okolicy 15.10 do samego koncertu na allegro pojawią się w odsprzedaży bilety do GC czy inne nie po 500 zł a po 180 (gdzie wartosc nominalna to 200 czy 220 zł) bo teraz gdzie jest gorący temat z biletami ludzie w panice przepłacają a potem będzie ok, tak mi się wydaje
-
dagmara302
- -#Prodigal son

Dzięki
))
Kupowałem po cenie "cennikowej". Bank najpierw przelicza forinty na euro, potem euro na złotówki i dorzuca rózne "spready" po drodze. Nie zmienia to faktu, że bilety do Budapesztu są droższe niż do Gdańska.