KOSZULKI FANKLUBOWE - ZAPISY

Regulamin, kwestie techniczne i organizacyjne związane z forum, info o Fan Klubie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: KOSZULKI FANKLUBOWE - ZAPISY

Post autor: Budziol »

Madril, aż tak wysokie masz mniemanie o tych trollach? :D

tematem trolli zajmujmy się w odpowiednim dziale. Tu wracamy do koszulek.
Jak chodzi o skany wczorajszej akcji, to załatwiajcie sobie na pw.

dobra, ja dla osób które wpłaciły kasę na wysyłkę, podały dane - mam gotowe koperty, zaadresowane, opisane z rozmiarem itd.
Tylko kuriera ni widu ni słychu :)
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Nie, nawet akcję zauważyłem, gdy było już posprzątane.
Po prostu napisałem, że jak ktoś chce, to może być anonimowy, ale nie sądzę, że tacy ludzie mają ochotę się bawić w głupoty na forach o Iron Maiden. Choć do podstaw anonimowości nie jest potrzebna żadna specjalistyczna wiedza, jednak większość ludzi nie ma nawet pojęcia, że coś takiego można robić, w myśl szerzonego kłamstwa, że w sieci nie ma anonimowości. :)
Awatar użytkownika
Mercenary155
-#Invader
-#Invader

Post autor: Mercenary155 »

Myślałem że na weekend będę miał koszulkę niestety widzę, że dopiero po niedzieli :p
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Wystarczy cyknąć TORa, przeczytać przepis jak się z tym obchodzić i po problemie. Możecie sobie z tym chodzić później na policję ale raczej nie wróżę sukcesu.
Wogóle jak to jest, macie możliwość sprawdzenia IP z którego zostało założone konto czy również z którego zostały wysłane poszczególne posty?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

no niestety, czekam na jakieś info od Wydry, bo kurier nadany jest z dnia na dzień, wiec nie wiem póki co jest grane, oraz kiedy wysyłka do mnie
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

vyrus pisze: Wogóle jak to jest, macie możliwość sprawdzenia IP z którego zostało założone konto czy również z którego zostały wysłane poszczególne posty?
oczywiście że mamy IP bo to jest zapisywane do każdego użytkownika, postu czy nawet wyświetlenia strony. W sieci nic nie ginie ;-)
vyrus pisze:Wystarczy cyknąć TORa, przeczytać przepis jak się z tym obchodzić i po problemie
TOR już był przeciw nam używany, ale na szczęście za pomocą odpowiednich filtrów dało radę zablokować większość ruchu. ;-)
DARTH pisze:Z drugiej strony administracja musi coś z tym zrobić bo robi się to coraz bardziej upierdliwe, pisałem już o tym w innym temacie ale wydaje mi się że jedyna droga do spokoju na Sanktuarium to forum niewidoczne dla niezarejestrowanych i aktywacja nowych kont ręczna przez admina z weryfikacją nicków IP i hostów
A co Ci da sprawdzenie IP i hostów przed rejestracją użytkownika? By założyć konto z innego IP wystarczy umiejętność korzystania z google i zaraz znajdzie się całą masę sposobów ;-) Zawsze możemy zrobić forum zamknięte dla wszystkich, a dostęp dawać tylko po przesłaniu skanu dowodu :lol: ... ale nie dajmy się zwariować ;-) Rejestruje się idiota, pisze posta, jest banowany a post usuwany i po kłopocie. Po co się tym więcej przejmować. ;-)
Awatar użytkownika
wydra77
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: wydra77 »

Moje nazwisko znały tylko osoby zamawiajace koszulki bo wszyscy dostali PW z moimi danymi i numerem konta
Awatar użytkownika
Mercenary155
-#Invader
-#Invader

No to jeżeli to prawda to ktoś z tego forum to niezły kawał ..UJA tylko to kto, jest już nie do sprawdzenia.
Kiedy koszulki? :( Już mi się ojciec pyta ^^ bo sam się doczekać nie może, jara się bardziej niż ja ;p
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

wydra77 pisze:Moje nazwisko znały tylko osoby zamawiajace koszulki bo wszyscy dostali PW z moimi danymi i numerem konta
a nie masz go podanego na facebooku? ;-)
Awatar użytkownika
wydra77
-#Assassin
-#Assassin

Deleted User 804 pisze:
wydra77 pisze:Moje nazwisko znały tylko osoby zamawiajace koszulki bo wszyscy dostali PW z moimi danymi i numerem konta
Nazwisko tak. Ale ktoś musi wiedzieć ze moje nazwisko na FB to jest wydra77 tutaj.
Na FB zna mnie może 10 osob z forum. A reszta nie zna mojego nazwiska. Udostępnilem je razem z numerem konta tylko osobom które zamawialy koszulki
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

wydra77 pisze:
Deleted User 804 pisze:
Nazwisko tak. Ale ktoś musi wiedzieć ze moje nazwisko na FB to jest wydra77 tutaj.
Na FB zna mnie może 10 osob z forum. A reszta nie zna mojego nazwiska. Udostępnilem je razem z numerem konta tylko osobom które zamawialy koszulki
Nie wiem jakie masz ustawienia prywatności dla ludzi, których nie masz w znajomych (czy np. widzą zdjęcia), ale dość łatwo powiązać nick z Tobą na fejsie. Łatwo też w google znaleźć Twoje nazwisko wpisując nick i imię, które jest pewnie trochę szerzej znane.

Dodam też, że często wystarczy imię i nazwisko (ewentualnie nick, żeby doprecyzować wyszukiwanie), aby znaleźć adres i numer telefonu delikwenta. :P
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Wydra juz w Anglii pronuje sie skontaktowac z osoba odpowiedzialna za wysylke. Pozostaje tylko czekac.

Na FB nie jest ciezko znalezc czlowieka, znajomi, znajomych itd
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

wydra77 pisze:Nazwisko tak. Ale ktoś musi wiedzieć ze moje nazwisko na FB to jest wydra77 tutaj.
Z ciekawości wczoraj w wyszukiwarce facebooka wpisałem wydra77 i wyskoczył Twój profil (jak się domyślam i kojarzę nazwisko podane przez trolla + w zainteresowaniach muzycznych ironi, british lion itp). I profil w nazwie (tzn w tym co się pojawia w linku po www.facebook.com\[...] ) ma 'wydra77' więc jednak jakoś to jest powiązane i nie trzeba było znać nawet Twojego nazwiska wcześniej, po prostu ktoś powiązał łatwo fakty i dobrze utrafił....
Awatar użytkownika
Mercenary155
-#Invader
-#Invader

Mogę się dowiedzieć jaki jest status koszulek ?
Gdzie co i jak ?
Bo trochę się zaczynam martwić i niecierpliwić :(
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DARTH »

Mercenary155 pisze:Mogę się dowiedzieć jaki jest status koszulek ?
Gdzie co i jak ?
Bo trochę się zaczynam martwić i niecierpliwić :(
Przecież masz wszystko w temacie napisane! Jak tylko dotra od Wydry do Budziola to je wyśle pocztą do nas !!!
Awatar użytkownika
Mercenary155
-#Invader
-#Invader

Chodzi mi o to ze mialy byc u Budziola w srode a jest czwartek po poludniu.
Sorki jestem po prostu bardzo niecierpliwym czlowiekiem :mryellow:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Pisalem, wciaz czekam na kuriera z koszulkami, ewentualnie info od Wydry.
Przeniose dyskusje o trollacg bo balagan sie robi
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

SĄ KOSZULKI! :pijak:

siadam do pakowania z żoną bo za 2h zamykają pocztę! :)
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

No to czekamy z niecierpliwością. :) Hehe... musiało minąć wiele miesięcy, ale akcja skończyła się już niemal ostatecznie sukcesem :) Jak koszulki trafią do odbiorców wówczas sukces będzie pełny. Ale i tak cieszę się, że trafiła się grupa ludzi, którym chciało się coś zrobić, zainwestować trochę pieniędzy, nie bali się, trochę zaufali innym. Wychodzi na to, że nie jest to forum tylko jęczących marud. :) I jak są dobre pomysły to udaje się je zrealizować.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
wydra77
-#Assassin
-#Assassin

Budziol pisze:SĄ KOSZULKI! :pijak:

siadam do pakowania z żoną bo za 2h zamykają pocztę! :)
Czy aby na pewno?
Bo ja właśnie siedzę sobie na plaży pod slomianym parasolem i sącze sobie drinka przez slomke :)
ODPOWIEDZ