Przetrwają najsilniejsi - OFFTOP
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Przetrwają najsilniejsi - OFFTOP
Rocky George, to solo jak dla mnie top 30 w całym metalu https://www.youtube.com/watch?v=xbtaVEA3nw4
Warto też dodać, że facet przeplatał solówkami utwory w dowolnych miejscach np Emotion No 13. Świetny muzyk.
Warto też dodać, że facet przeplatał solówkami utwory w dowolnych miejscach np Emotion No 13. Świetny muzyk.
-
Deleted User 357
Co do Holmesa lepszego od Blackiego pełna zgoda. Ja jak mówię, przy całej sympatii dla BG, w życiu bym tu Olbricha nie umieścił, za niego albo Hoffmann albo Criss OlivaVorgel pisze: ↑czw wrz 17, 2020 9:49 pm Jak dla mnie można Blakka wymienić na Sheltona. Zwłaszcza, że jest LaRocque i Denner, który też grał w KD. Żeby było różnorodnie. Blackie Lawless niekoniecznie. Lepszy Holmes, którego wymieniłem. Blackie grał na basie na początku (po wywaleniu mojego kumpla Rika Foxa)
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie no, jednak Blindzi mają mase riffów tłustych jak Magda Gessler, a Olbrich to głowny autor.
A najlepsza plyta WASP powstala bez Holmesa
A najlepsza plyta WASP powstala bez Holmesa
Na Headless tak, ale na Dominatorze go nie było.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Gitarowo Headless Children najlepsza. Najbardziej lubię Idola, ale z innego powodu. Po prostu bardziej mi pasuje jako całość. Poza tym, solówki na Idolu grał brat muzyka Kiss, Bob Kulick (na płytach Kiss też grał za Ace'a jak ten zapił).
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

To jest po prostu absurd. Muzyki nie nagrywa się po to, żeby dostać platynową płytę. Sukces komercyjny to wypadkowa wielu czynników. Wytwórnia, management, parcie na sukces, koniunkturalizm, szczęście, timing... ST nie osiągneli tyle co Red Hot Chili Peppers, a jednak nie uważasz RHCP za wybitny zespół. Dopasowujesz jak zwykle rzeczywistość pod tezę.Vorgel pisze: ↑pt wrz 18, 2020 2:03 pm Wysnułeś jakąś dziwną teorię o pionkach z ST, która jest po prostu śmieszna. ST w swojej niszy byli o wiele wyżej niż Manilla Road w swojej. Nie próbowali na siłę dostać się do mainstreamu (nie nagrali miłosnej ballady ani kawałka z gościnnym udziałem Whitney Houston), a jednak mieli klipy w MTV, złote płyty i poważanie fanów. Oni prezentując postawą jaka była im bliska, zyskali coś, co nigdy nie było udziałem Manilla Road. I nie będę zgadywał dlaczego, a o infantylnym podejściu pod tytułem 'zostańmy w podziemiu, żeby nas nikt nie usłyszał' pisałem wielokrotnie. Szanuję MR za dobrą muzykę i jasną postawę względem fanów. Ale nie osiągnęli tyle co ST, więc przy ST to oni wyglądają jak pionki. Sorry.
Manilla Road nie osiągnęła sukcesu bo nigdy nie mieli dużej wytwórni. Muzykę stworzyli o wiele lepszą, Suicidal to w skali amerykańskiego thrash metalu w tamtym okresie po prostu przeciętniak. Gdzie im do Megadeth, Slayera, Overkilla. Oczywiście jako zespół "crossover" od początku są na niższej pozycji.
Nie wsadzałbym ST do klasycznego thrash metalu. To nie był nigdy do końca taki zespół - nawet na chyba najbardziej thrashowej "Lights...".
No nie, Red Hot Shitty Fuckers po pierwsze mieli modną balladę w MTV (Under the Bridge), a po drugie byli trendy, bo wówczas dość popularny zaczął być rap za sprawą takich "artystów" jak MC Hammer. Ja to akurat doskonale pamiętam, nie jest to więc dobry przykład do porównania. Suicidal Tendencies zrobili swoją muzykę i im się udało, tym bardziej chylę czoła.Dzosef pisze: ↑pt wrz 18, 2020 5:00 pm
To jest po prostu absurd. Muzyki nie nagrywa się po to, żeby dostać platynową płytę. Sukces komercyjny to wypadkowa wielu czynników. Wytwórnia, management, parcie na sukces, koniunkturalizm, szczęście, timing... ST nie osiągneli tyle co Red Hot Chili Peppers, a jednak nie uważasz RHCP za wybitny zespół. Dopasowujesz jak zwykle rzeczywistość pod tezę.
Czy muzyka lepsza to już kwestia subiektywna. Natomiast ST mieli bardziej profesjonalną produkcję, brzmienie i generalnie przyłożenie z kopyta, co było tym hard core'owym akcentem u nich. To nigdy nie był thrash jak Megadeth czy Slayer.Dzosef pisze: ↑pt wrz 18, 2020 5:00 pm Manilla Road nie osiągnęła sukcesu bo nigdy nie mieli dużej wytwórni. Muzykę stworzyli o wiele lepszą, Suicidal to w skali amerykańskiego thrash metalu w tamtym okresie po prostu przeciętniak. Gdzie im do Megadeth, Slayera, Overkilla. Oczywiście jako zespół "crossover" od początku są na niższej pozycji.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Produkcja bierze się z kasy wytwórni
-
Deleted User 2259
Są jacyś chętni na plebiscyt najlepszej forumowej okładki wszech czasów? każdy podaje 50 okładek <moga byc koncertowki tez, składanki itp> 1 miejsce 50 punktow, a ostatnie 1 punkt.
Nie wiem czy tak wiele z tych okładek się by pokryło. Wygrałaby pewnie i tak jakaś okładka płyty Iron Maiden bo każdy pewnie miałby jakąś w top 50.
-
paulek
- -#Lord of the flies

SĄ CHĘTNI
-
Deleted User 2259
No to dajmy top 30 okładek, może wtedy będzie lepsze pokrycie. Jeszcze kilku chętnych potrzeba, bo tak we 3 to trochę słabo.
Przy 30 będzie jeszcze mniejsze pokrycie, to chyba logiczne.
-
Deleted User 2259
No tak, to w takim razie top 50 jak coś, najwyżej będzie wiecej liczenia, jak w ogole to dojdzie do skutku.
Mogę pomyśleć, ale w przyszłym tygodniu, bo ma wyjeździe jestem.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Chlop z Marillion zaraz wysadzi kolejnego goscia, ktoremu mógłby buty czyscic
- blackcocker
- -#Moderator

No patrz go, najwidoczniej nie jest taki pucybutem 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jest, po prostu ludzie na forum głosuja inaczej, zycie.