Najlepszy utwór z lp. Somewhere In Time
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4432
Re: Najlepszy utwór z lp. Somewhere In Time
zdecydowanie stranger in a strange land . jeden z najlepszych riffów na świecie i chyba najlepszy wokalnie utwór maiden .
Samotność długodystansowca na dzień dzisiejszy.
Caught Somewhere In Time- zdecydowanie. Jedna z najlepszych w ogóle piosenek Ironów
"Deja Vu" - za moc, pęd, hipermelodykę...
poza tym:
'Wasted Years" - za to, że podnosi na duchu, bardzo pozytywny.
"Caugh Somewhere In Time" - za rozmach.
'"Alexander The Great" - za klimat.
Ale w ogóle wszystko lubię poza "Heaven Can Wait".
poza tym:
'Wasted Years" - za to, że podnosi na duchu, bardzo pozytywny.
"Caugh Somewhere In Time" - za rozmach.
'"Alexander The Great" - za klimat.
Ale w ogóle wszystko lubię poza "Heaven Can Wait".
Our time will come! Oooo...
- Emilio
- -#Lord of the flies

Trudno powiedzieć, mam sentyment do tej płyty. "Caugh Somewhere In Time" to świetny kawałek i chciałbym go kiedys usłyszeć live, Sea of madness jest bardzo dobre, ogólnie kazdy kawałek ma wsobie coś. Mimo wszystko troszeczke żałowałem, że na trasie SBIT dobrali z tej płyty Wasted Years i Heaven Can Wait, bo mimo, że to fajne kawałki to akurat z tej płyty najbardziej mi sie przejadły. Uwielbiam także Aleksandra oraz Samotność Długodystansowca, BTW polecam książke "The Loneliness of the Long Distance Runner" śp Alana Sillitoe.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Sea Of Madness, chociaż wszystkie oprócz Heaven can Wait są świetne.
Ja zagłosowałem na Alexandra, ale wszystkie piosenki są świetne.. Jedynie Heaven can troche mi się przejadł, ale w sumie to idealny kawałek na koncerty.
no, żeby krzyczeć "łooo, łoo-oo-Ooo, łooo, łooooo" 
ale ogólnie, to utworek ma nieciekawy refren i ogólnie brak tej magii, którą mają w sobie pozostałe.
ale ogólnie, to utworek ma nieciekawy refren i ogólnie brak tej magii, którą mają w sobie pozostałe.
Our time will come! Oooo...
DokładnieWiwern pisze:no, żeby krzyczeć "łooo, łoo-oo-Ooo, łooo, łooooo"
CSIT, ponieważ po pierwszym przesłuchaniu całej płytki, ta piosenka najbardziej mi się podobała i tak zostało do dzisiaj 
Zdecydowanie opener.
Zresztą to jeden z lepszych maidenowych openerów.
Zresztą to jeden z lepszych maidenowych openerów.
Genialna płyta, wszystkie kawałki na równym poziomie. Ale nie mam problemu ze wskazaniem tego jednego naj - Wasted Years. Piosenka niesamowicie przebojowa w tym dobrym słowa znaczeniu, daje kopa i mogę słuchać jej bez końca.
Glos na Aleksandra . Ma w sobie ten klimat 
Who motivates the motivator
To jest jedna z moich ulubionych płyt, więc ciężko wybrać, ale niech będzie... Alexander The Great.
To były czasy. Na trasie z tej płyty, pierwszy raz widziałem ich na żywo. Co prawda niewiele pamiętam, bo byłem zaaferowanym 14-latkiem, który nie wiedział co się dookoła dzieje ale Caught Somewhere in Time mnie wtedy stratował i jest moim ulubionym openerem. Szkoda, że go już nie grają. Mój głos na ten kawałek!
Wasted Years, Sea of Madness i Stranger i utwór "tytułowy" mi się najbardziej podobają
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Mam 4 faworytów ,każdy kocham za coś innego, każdy wspaniale łączy wszystkie elementy stylu największego zespołu w historii muzyki z taką cechą charakterystyczną tej płyty czyli wspaniałym dopracowaniem
Są to
Caught Somewhere in Time
Sea of Madness
Stranger in the Strange Land
Alexander the Great
Reszta albumu to również wspaniałe kompozycje ,ale te powyższe to już są takie wyżyny ,przykładowo Stranger to popis gitarowy nie z tej ziemi ,Sea of Madness ma wspaniały klimat, w otwieracze Bruce masakruje wokalnie wszystko na swojej drodze, natomiast Alexander the Great to idealne odwzorowanie tematu muzyką i oczywiście niesamowita część instrumentalna
Są to
Caught Somewhere in Time
Sea of Madness
Stranger in the Strange Land
Alexander the Great
Reszta albumu to również wspaniałe kompozycje ,ale te powyższe to już są takie wyżyny ,przykładowo Stranger to popis gitarowy nie z tej ziemi ,Sea of Madness ma wspaniały klimat, w otwieracze Bruce masakruje wokalnie wszystko na swojej drodze, natomiast Alexander the Great to idealne odwzorowanie tematu muzyką i oczywiście niesamowita część instrumentalna
zdecydowanie Stranger in a Strange Land
+1Nat pisze:zdecydowanie Stranger in a Strange Land
(A, że cały album jest genialny to nie będę pisał, po co powtarzać coś absolutnie oczywistego?