Co to znaczy?ropuch pisze: poscielowka
Ulubiona płyta Metalliki
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ulubiona płyta Metalliki
-
ropuch
to przytulancow z pannam.MiKi pisze:Co to znaczy?ropuch pisze: poscielowka
heh nawet niezly pomysl na oddzielny temat
Unforgiven II szczerze jakos mnie nie rusza, jedynka lepsza
Unforgiven II szczerze jakos mnie nie rusza, jedynka lepsza
-
ropuch
ja ta piosnke kiedys bardzo bardzo lubilem, ale od jakiegos czasu nabieram do niej wstretu, nawet nie wiem czemu 
jedynka też cienka, ale i tak o niebo lepsza od Nothin Else MothersUnforgiven II szczerze jakos mnie nie rusza, jedynka lepsza
o niejedynka też cienka,
Jedynka mi się przejadła, zresztą jak 95% muzyki Metalliki. Unforgiven II ma z kolei bardzo fajny klimat i chyba jeślibym go teraz zapuścił, obudziłby jakieś wspomnienia 
Z tym, że ja sam nie wiem jakie. Po prostu jakiś czas temu często słuchałem tego kawałka i możliwe, że coś by mi przypomniałropuch pisze:jakies?
moze sie nimi podzielisz
Kiedyś ktoś tam prosił o Live Mety, a widziałem, że były niekompletne więc dowale coś tam 
Po pierwsze zlepek Livevowych kawałków w chołdzie dla największego basisty lat 80 czyli: Cliff Em All
Potem kompilacja:Live Shit
Następne solo (też było chyba w Live Shit):San Diego (teraz nie wiem czy 91 czy 92)
No i to, do czego się Metallica przynaje jawnie: S&M
Co do Unforgiven. Jedynka i dwójka jest na równym poziomie wg. mnie bo to jedna piosenka, tylko rozwalona, bo nie zmieściła się na Black Albumie
Po pierwsze zlepek Livevowych kawałków w chołdzie dla największego basisty lat 80 czyli: Cliff Em All
Potem kompilacja:Live Shit
Następne solo (też było chyba w Live Shit):San Diego (teraz nie wiem czy 91 czy 92)
No i to, do czego się Metallica przynaje jawnie: S&M
Co do Unforgiven. Jedynka i dwójka jest na równym poziomie wg. mnie bo to jedna piosenka, tylko rozwalona, bo nie zmieściła się na Black Albumie
Ride The Lightning. Za ten klimat. Za całokształt.
Rzecz jasna, wyznaję Metallikę Kill - - Justice, Black (choć niektóre utwory z Load/Reload też mi podchodzą). St, Anger? Wierzę, i liczę na prawdziwy powrót Metalliki. Nie na kolejny St.Anger.
Rzecz jasna, wyznaję Metallikę Kill - - Justice, Black (choć niektóre utwory z Load/Reload też mi podchodzą). St, Anger? Wierzę, i liczę na prawdziwy powrót Metalliki. Nie na kolejny St.Anger.
-
ropuch
obawiam sie ze sie przeliczysz. obym sie mylilKorzeń pisze:Wierzę, i liczę na prawdziwy powrót Metalliki.
Oj tak... Obyś się pomylił.ropuch pisze:obawiam sie ze sie przeliczysz. obym sie mylilKorzeń pisze:Wierzę, i liczę na prawdziwy powrót Metalliki.
-
ropuch
chociaz jak znowu pojada w trase to znowu 80% setu pewnie bedzie sie skladalo z kawalkow od Kill`em All do Metallica ;] to mnie troche pociesza, przynajmniej na koncercie jest kÓl 
no wlasnie. I jak dowalą "Blackened" na początek... wtedy się dzieje... Magia!
< 
-
ropuch
nie inaczejKorzeń pisze:I jak dowalą "Blackened" na początek... wtedy się dzieje... Magia!
Hell YeaH! Może Hetfield nie jest w takiej formie wokalnej jak w latach 89 - 91 ale w Chorzowie nie było najgorzej, wręcz powiem, że było naprawdę fajnieropuch pisze:nie inaczejKorzeń pisze:I jak dowalą "Blackened" na początek... wtedy się dzieje... Magia!
Ride The Lightning za Call Of Ktulu, Fade To Black i From Whom The Bell Tolls...
)