Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour
Wiesz, zawsze moze sie za to wziasc mmp , bedziesz mial Delight i Hunter

Jazz is not dead, it just smells funny.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Raczej niemożliwe, żeby MMP miał kiedykolwiek coś wspólnego z robieniem koncertu Maiden. 
A co do Trivium to są fanami Maiden, a Bruce bardzo ich lubi i promuje więc to prawdopodobne.
A co do Trivium to są fanami Maiden, a Bruce bardzo ich lubi i promuje więc to prawdopodobne.
Nie wiem czy ktos juz o tym pisal i temat chyba niezbyt udany, ale na oficjalnym forum kraza plotki jakoby jeden z utworow komponowanych przez Harrisa na nowy album byl oparty na tym filmie:
http://www.imdb.com/title/tt0109688/
A caly album ma sie zwac "Ashes of time"....co przy poprzedniej plotce o tytule czyli "Majesty of Gaia" jest raczej dobra wiadomoscia....
Chociaz calosc radze traktowac raczej z przymruzeniem oka.....
A caly album ma sie zwac "Ashes of time"....co przy poprzedniej plotce o tytule czyli "Majesty of Gaia" jest raczej dobra wiadomoscia....
jasne. chodzilo mi bardziej o porownanie. Ze zdecydowanie duzo lepsze byloby Riverside + Behemoth (!) nizli cos takiego jak wspomnialem od mmp. I nie ma co narzekac.WICKER MAN pisze:Raczej niemożliwe, żeby MMP miał kiedykolwiek coś wspólnego z robieniem koncertu Maiden
Choc tak psioczymy na Mystic... to uwazam , ze supporty w postaci Riverside,Behemoth,Vader... (bez Frontside
Jazz is not dead, it just smells funny.
Będziecie miec 5 ekstra supportów a potem będziecie bez sił ;P. I tyle macie z zabawy.
Ja tam wole koncert w Spodku na przykład.
Ja tam wole koncert w Spodku na przykład.
teraz Ty wyjdź ;]slayer pisze:(bez Frontside)
-
Deleted User 357
Jeśli będą sami Mejdeni plus jakiś syf typu Frontside(pozdro s1
)To sobie raczej daruje,no chyba że akurat kasa będzie...Ale jak będzie jakiś fajny MF w Spodku to się wybiorę
Jak dla mnie naistotniejszą rzeczą będzie jakośc nowego albumu, to na podstawie utworów z niego wywnioskuję czy warto jechać na jakikolwiek gig.
KMFDM
-
Deleted User 357
A to swoją drogą,w ogóle dobrze by było gdybym znał set kiedy jeszcze bilety będą,bo jeśli nowa płyta będzie kiepska,a reszta kawałków to będą Troopery,Numbery i Hillsy to sobie na pewno darujeJak dla mnie naistotniejszą rzeczą będzie jakośc nowego albumu
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Set będzie znany dopiero na początku trasy czyli w październiku kiedy już ewentualny polski koncert będzie dawno wyprzedany.Żelazny pisze:A to swoją drogą,w ogóle dobrze by było gdybym znał set kiedy jeszcze bilety będą,bo jeśli nowa płyta będzie kiepska,a reszta kawałków to będą Troopery,Numbery i Hillsy to sobie na pewno darujeJak dla mnie naistotniejszą rzeczą będzie jakośc nowego albumu
Trochę więcej wiary w Maiden. Jeszcze nie jednym nas zaskoczą.
Raczej traktowałbym to jako żart choć kto wie... Na początku 2003 roku ktoś ze szwedzkiego FC Maiden mówił, że nowy album będzie nazywał się "The Dance of The Dead" i jak widać niewiele się pomylił.iron84 pisze:Nie wiem czy ktos juz o tym pisal i temat chyba niezbyt udany, ale na oficjalnym forum kraza plotki jakoby jeden z utworow komponowanych przez Harrisa na nowy album byl oparty na tym filmie:
Wogóle bardzo chciałbym by koncert w Polsce był jako jeden z pierwszych - wtedy nie znalłbym setu, a po Chorzowie stwierdziłem, że ubaw jest w takiej sytuacji przedni. Na pewno końcówka koncertu to będą standardowe kawałki - te co zawsze, nie ma co liczyć na niespodzianki. Liczę na 5-6 kawałków z nowej płyty, jeśli w nich będzie siła to cały koncert będzie genialny, tak było z DoD przecież.
KMFDM
-
Deleted User 357
Po zapowiedziach z przed trasy DoD kiedy to miało być mnóstwo kawałków nie granych od dawna jestem ostrożnyWICKER MAN pisze:Trochę więcej wiary w Maiden. Jeszcze nie jednym nas zaskoczą.
i ja pozdrawiam ;] a nowa plyta to ech....boje sie jej jak wielu innych wydawnict na ktore czekam w tym rokuŻelazny pisze:(pozdro s1)
O Maiden to ja właśnie się wcale nie boję, nie ma siły by zrobili słabą płytę, po prostu nie ma. Jeśli już coś nawet skopią to płyta będzie conajmniej średnia. 
KMFDM
mi sie chce, zeby zagrali ciezej...np. w stylu niektorych walkow z AoR Judaszy, bo na to, ze przejda w rytmike thrashu to moge marzyc 
Ciezej niekoniecznie. Ja slyszalam , ze nowy album ma byc w klimatach seventh son, wiec nie jest zle
a co do koncertu to jade na pewno,
bo nawet jesli sie okaze, ze nowy album jest "slaby" (w co watpie) to i tak bedzie duzo innych swietnych utwotow
btw: to info o koncercie w paryzu jest pewne? bo cos mi sie wydaje, ze to plotka
chyba za wczesnie jeszcze na konkretna date i miejsce?
bo nawet jesli sie okaze, ze nowy album jest "slaby" (w co watpie) to i tak bedzie duzo innych swietnych utwotow
btw: to info o koncercie w paryzu jest pewne? bo cos mi sie wydaje, ze to plotka
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Zagrali 2: Can I Play With Madness i Lord Of The Flies. Wiadomo, że raczej nie ma co liczyć na więcej. Zawsze grają 6 nowych kawałków + standardowo Iron Maiden, TNOTB, HBTN, RTTH, The Trooper i FOTD więc mogą upchnąć jeszcze ok. 4-5 kawałków. A mogą to być 2 Minutes To Midnight, The Evil That Men Do, The Clansman i inne kawałki grane w miarę często i lubiane przez publiczność. Nie możemy także zapominać o reprezentancie poprzedniej płyty. Więc miejsca na dawno niegrane kompozycje jest bardzo mało... Od tego są trasy historyczne gdzie ponad połowa kawałków nie była wykonywana live przez wiele lat.Żelazny pisze:Po zapowiedziach z przed trasy DoD kiedy to miało być mnóstwo kawałków nie granych od dawna jestem ostrożny
Dokładnie.Greddo pisze:O Maiden to ja właśnie się wcale nie boję, nie ma siły by zrobili słabą płytę, po prostu nie ma. Jeśli już coś nawet skopią to płyta będzie conajmniej średnia.
Ale i tak... Wiele osób najeżdżało na Dance of Death, ale wszyscy jednogłośnie okrzyknęli trasę ją promującą jedną z najlepszych tras w historii zespołu! Dzięki takim utworom jak DOD, Paschendale czy Journeyman i ich aranżacjom powstał niezapomniany show. Więc płyta nie musi być super genialna, żeby trasa ją promująca taką była.
Myślę, że jest bardzo prawdopodobne iż przynajmniej kilka kawałków na najnowszym albumie będzie utrzymanych w brzmieniowej stylistyce znanej z Chemical Wedding Dickinsona... Sądzę, że Bruce i Adrian czymś nas zaskoczą.S1MON pisze:mi sie chce, zeby zagrali ciezej...np. w stylu niektorych walkow z AoR Judaszy, bo na to, ze przejda w rytmike thrashu to moge marzyc
Na kopię Seventh Son'a bym nie liczył. Aczkolwiek faktycznie Nicko wspominał o tym, że być może kolejna płyta Maiden będzie concept albumem...Arashi pisze:Ciezej niekoniecznie. Ja slyszalam , ze nowy album ma byc w klimatach seventh son, wiec nie jest zlea co do koncertu to jade na pewno,
bo nawet jesli sie okaze, ze nowy album jest "slaby" (w co watpie) to i tak bedzie duzo innych swietnych utwotow![]()
btw: to info o koncercie w paryzu jest pewne? bo cos mi sie wydaje, ze to plotkachyba za wczesnie jeszcze na konkretna date i miejsce?
A data w Paryżu jest pewna. Spytałem znajomego pracującego w przemyśle muzycznym we Francji i potwierdził to co pisze Hard Rock. Bilety będą w sprzedaży 6 marca, a pierwsze daty zostaną ogłoszone na przełomie lutego i marca (prawdopodobnie Paryż + Skandynawia jak było zawsze do tej pory). Jeśli ten koncert w Bercy sprzeda się dość szybko to jest szansa na kolejny - dzień wcześniej/później.
Jestem jak najbardziej za Katowicami i Zabrzem 
-
Deleted User 357
A ja jestem za występem w Sosnowcu na JuwenaliachJestem jak najbardziej za Katowicami i Zabrzem
-
szatanista
- -#Long distance runner

no i zaczyna sie prawdziwe oczekiwanie