posluchaj duzej rzeczy ich fanowczaje, tylko nie wiem, kto tak uważa. cięzka sprawa
Cradle Of Filth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Cradle Of Filth
już nie mam tu najwięcej postów

- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Mi to nie przeszkadzało. Wielu maruderów mówi, że COF chowa marną muzykę za tymi kobitkami na linach, za gargulcami biegającymi po scenie, za babki i stwory na szczudłach, za fontanny iskier itd.itp. A u nas zamiast "drzewiastej" dekoracji były gołe dechy i jakaś zasłona w tleM@ti pisze: No w temacie o koncercie coś tam napisałem. Ogólnie było kozacko, Dani miał super kontakt z publiką, tylko brak tego całego teatrzyku (czyt. scenografia, efekty itp) trochę wkurzał, ale muzycznie panowie to zrekompensowali.
Jasne. Tak jak paru fanów Metalliki mówi, że St.Anger to thrash. Dla mnie to trash (Szajba pisze:posluchaj duzej rzeczy ich fanowczaje, tylko nie wiem, kto tak uważa. cięzka sprawa
Poza tym ja osobiście zawsze rozumiałem black bardziej jako filozofię, z której wypływa taka a nie inna muzyka. W Cradle jest zbyt wiele ironii i przekory.
Nie wiem czemu podczas pisania powyższego przypomniało mi się Dimmu Borgir
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
No mnie to już ślina leci na samą myśl. Będzie miazga, szczególnie ze względu na udział Hellhammera.W każdym razie czekam na ich „In Sotre Diaboli” nagrane z Hellhammerem na perce Smile
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Recit The Thornographer pisze:What?! Chyba coś Ci się pomyliło
Oficjalne, polskie tłumaczenie brzmi ''Kołyska zła'' (pomimo, że w dosłownym znaczeniu jest to Kołyska brudu, plugawstwa, nieczystości
) A jak według Ciebie?
Recit The Thornographer pisze:Twoim zdaniem najlepszy album COF? Ja jednak obstaję przy Dusk, Cruelty i Midian
Wszystkie są dla mnię naprawdę bardzo dobre, ale ''Damnation And A Day'' to geniusz pod każdym względem. Brzmienie, riffy, teksty, WOKAL i cała reszta dopracowana pod każdym względem. Ci co mówią, że płyta jest za długa niech skrócą ją sobie o pięć instrumentalnych, orkiestrowych requiem'ów i ideał zostanie osiągnięty.
Ta dyskusja była już poruszana (poza tym nie prowadzi do żadnych konkretnych wniosków), więc jak coś to proszę zajrzeć na pierwsze strony tematu.miki pisze:cradle of filth nie ma z blackiem nic wspólnego, więc nie wiem w ogóle czemu się to jakkolwiek do blacku porównuje
Nemesis...as one we stand!!
- -#Assassin

1. Jakie "oficjalne, polskie tłumaczenie"? Pierwsze słyszę o czymś takim.Dani Filth pisze:Recit The Thornographer pisze:What?! Chyba coś Ci się pomyliło
Oficjalne, polskie tłumaczenie brzmi ''Kołyska zła'' (pomimo, że w dosłownym znaczeniu jest to Kołyska brudu, plugawstwa, nieczystości
) A jak według Ciebie?![]()
2. Sam mówisz, że słowo filth ma inne znaczenie. To tak jakby Iron Maiden znaczyło Żelazna Dziewica, a jakieś oficjalne tłumacznie było Żelazna Zakonnica.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

W większości wywiadów jakie czystałem używano zwrotu ''żołnierze Kołyski Zła'', więc tak to odbieram.Recit The Thornographer pisze:1. Jakie "oficjalne, polskie tłumaczenie"? Pierwsze słyszę o czymś takim.
- -#Assassin

I to jest to "oficjalne, polskie tłumaczenie"?
Swoją drogą naprawdę ciekawy jestem o jakiej "większości wywiadów" mówisz. Czytałem masę rozmów z COF i artów o nich, jednak nic takiego nie przypominam sobie. Chociaż pamięć może być zawodna - zarzuć jakiś link jakbyś mógł. Chętnie zobaczę, który autor wykazał się taką ignorancją.
Swoją drogą naprawdę ciekawy jestem o jakiej "większości wywiadów" mówisz. Czytałem masę rozmów z COF i artów o nich, jednak nic takiego nie przypominam sobie. Chociaż pamięć może być zawodna - zarzuć jakiś link jakbyś mógł. Chętnie zobaczę, który autor wykazał się taką ignorancją.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Może masz rację, aczkolwiek, byłem pewien takiego tłumaczenia. To temat zbyt podobny do rozmów na temat klasyfikacji gatunku CoF, by go kontynuować
...Nieważne. Powiedz lepiej, czy wiadomo już coś na temat nowego klipu CoF, (Mam na myśli utwór, do jakiego będzie kręcony ( Podejrzewam ''Byronic-Man'', albo ''The Foetus...'')) bo jakoś nic nie słychać na razie... 
- -#Assassin

O teledysku nic nie czytałem nowego.

Myślę, że nie jest podobny. Klasyfikacja zespołu nie jest taka jednoznaczna, a w przypadku tłumaczenia nazwy nie ma o czym dyskutować. Nie wiem skąd wziąłeś tą "kołyskę zła", ale to bzduraDani Filth pisze:Może masz rację, aczkolwiek, byłem pewien takiego tłumaczenia. To temat
zbyt podobny do rozmów na temat klasyfikacji gatunku CoF, by go kontynuować![]()
![]()
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Wszystkim fanom ''Cradle Of Filth'', życzę aby nowy rok był równie szalony jak pisk Daniego, by pędził jak riffy Paula, by płynął jak łkające zawodzenia gitary Charles'a, by tętnił nadzieją jak bas Dave'a, by był słodki jak dźwięk klawiszy Rosie i by bicie serca fanów prawdziwej muzyki było równie szybkie jak odgłos bębnów Adriana i Martina
d.
d.
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 2:01 pm przez Dani Filth, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

http://grief.art.pl/index.php?l=pol&c=1&tg=rel_cof2006 Relacja z koncertu w Warszawie 
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Relacja CoFPoland z koncertu w Warszawie:
http://www.coldmirrors.republika.pl/progresja.htm
Są kolejne koncertowe zdjęcia:
http://www.galerie.goth-zine.de/v/Konze ... leoffilth/
http://www.metal-discovery.com/Live/cof ... c_2006.htm
To co, czekamy na kolejne DVD live
?
http://www.coldmirrors.republika.pl/progresja.htm
Są kolejne koncertowe zdjęcia:
http://www.galerie.goth-zine.de/v/Konze ... leoffilth/
http://www.metal-discovery.com/Live/cof ... c_2006.htm
To co, czekamy na kolejne DVD live
Ostatnio zmieniony ndz sty 07, 2007 6:11 pm przez Dani Filth, łącznie zmieniany 1 raz.
To czekajcie 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Wszystko wskazuje na to, że kolejny klip ''CoF" będzie ilustracją utworu ''The Foetus Of A New Day Kicking".
fajnie, a wiadomo, kiedy się ukaże??Dani Filth pisze:Wszystko wskazuje na to, że kolejny klip ''CoF" będzie ilustracją utworu ''The Foetus Of A New Day Kicking".
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Jak na razie zmiana planów
: http://www.youtube.com/watch?v=lLYA5FBr ... ed&search= Oto nowy klip. Powtórka z ''Promise Of Fever". Ogólnie niezły, animacje ciekawe, pozycja Rosie i ujęcia też dają radę
Poza tym myślę, że ''The Foetus..." też powstanie...Chociaż kto wie. ''Gilded C*nt" też był oficjalnie zapowiadany przez Paula, a nic z tego nie wyszło. Ujrzymy wkrótce.
Poza tym myślę, że ''The Foetus..." też powstanie...Chociaż kto wie. ''Gilded C*nt" też był oficjalnie zapowiadany przez Paula, a nic z tego nie wyszło. Ujrzymy wkrótce.
teledysk nawet fajny, ale o ile co do zwrotki nie jestem pewny, to refren jest podłożony z płytki, ogółem CoF nie jest jakoś koncertowo zbyt fajne mym zdaniem, mam ich koncertówkę DVD (tą po Nymphetamine wydaną, "Peace trough superior firepower") i słabo
. Ale wracając do teledysku, to fajna pani tam gra na klawiszach.... 
EDIT: promise of fever przynajmniej było live :/
EDIT: promise of fever przynajmniej było live :/
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Wojteq, ty na poważnie to mówisz? :laugh Ani ''Promise Of Fever", ani ''Tonight In Flames" nie ma ścieżki z koncertu. Tylko obraz jest z występu na żywo...rozwaliłeś mnię.