The Final Frontier

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: The Final Frontier

Post autor: Budziol »

faust pisze:coś pomiędzy "Powerslave" a "NOTB"
takim optymistą to bym nie był bo chłopaki już tak po prostu nie graja

a co do Clivea żart mocno nieudany :roll:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Z całą pewnością do usranej śmierci grać nie będą, Rolling Stones czy inne "Czerwone Gitary" to właściwie taki pop - rock, metalu na pełnych obrotach, z szaleństwami na estradzie a'la DICKIE, po 60-tce już ciężko wykonać. MAIDENI od dawna nie muszą tego robić ze względu na forsę, grają - bo chcą i dają radę. Za parę latek trzeba będzie zadać sobie nieubłagane pytanie "co dalej ?". Z pewnością będą chcieli odejść w chwale.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

a ja myślę, że w 2015 to oni mogliby wydać właśnie ostatnią płytę i w między czasie znowu zagrać trasę historyczną z kawałkami od prayera do virtuala. czyli teraz 2010 - 2011 trasa z nowa plyta, 2013/2014 trasa best of i 2015 ostatnia płyta i ostatnia normalna trasa. A później to jak już się panom będzie chciało. W sumie w 2020 będą dopiero w wieku emerytalnym i może dopiero wtedy przejdą na emeryturę...
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

2020 wydaje się mało realny , przeciez Nicko będzie miał 7 dyszek to wątpie zeby dawał rade grać 2 czy nawet 1.5 godzinne koncerty.Z jednej strony chcialbym aby grali jak najdluzej , ale z drugiej wole zeby trasa pożegnalna odbyła sie gdy jeszcze są w dobrej formie i dają jeszcze rade.
A z setlistą na pożegnalną to mogliby się szarpnąć i zagrać daaaawno nie grane kawałki :P
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Siwy pisze:a ja myślę, że w 2015 to oni mogliby wydać właśnie ostatnią płytę i w między czasie znowu zagrać trasę historyczną z kawałkami od prayera do virtuala. czyli teraz 2010 - 2011 trasa z nowa plyta, 2013/2014 trasa best of i 2015 ostatnia płyta i ostatnia normalna trasa. A później to jak już się panom będzie chciało. W sumie w 2020 będą dopiero w wieku emerytalnym i może dopiero wtedy przejdą na emeryturę...

nierealne, nie będzie już wspominkowych tras raczej, a Nicko w wieku 70ciu lat na pewno nie będzie już bębnił :)
Powinniśmy się zacząć godzić ze to będzie raczej ostatnia płyta studyjna i generalnie zmierzch ich kariery, choć jak najbardziej w glorii chwały :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Złe słowo, -"zmierzch" kojarzy się z upadkiem, kapitulacją, raczej: zamknięcie. Wszystko się kończy i prędzej czy później ich kariera także, prawdopodobnie nowy album będzie ostatnim, pewnie i oni i fani (podświadomie) zdają sobie z tego sprawę. Pożegnają się specjalną trasą, o której charakterze nie omieszkają powiadomić ludzi. MAIDEN z wolna żegna się z nami od lat, temu służą te "wspominkowe trasy". Też jestem zdania, że podobnych nie będzie. za to przez całe lata EMI będą nas uszczęśliwiać stosami kompilacji, koncertówek i DVD z koncertów, nie na próżno wiele z nich nagrywano. Nie ukrywam, że na to liczę. Pewnie doczekamy się jakiś ekstra reedycji CD - digipack, najlepiej takich jak "Vinyl Booklet Replica". Może nawet z drugim bonusowym dyskiem, co nie byłoby głupie. Tak czy inaczej, za kilka lat odejdą w chwale. A TO WIELKA SZTUKA :!: :idea:
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

faust pisze:Pożegnają się specjalną trasą
Już ja widzę jaka ona będzie specjalna - ta sama scena tylko nowe "ręczniki" na podeście pouwieszane ;-) No i set pewnie mocno zaskakujący z RTTH, Fearem czy Numberem, bo przecież ktoś, kto będzie na koncercie pierwszy taz marzy o tym aby usłyszeć te rarytasy...
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

No mam nadzieje że nie pójdą na taką łatwizne , scenografia tam nie musi być bujna , ale set mogliby zrobic zaskakujący.A nie kolejne The Best Of.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ręczniki, ręczniki, taka to specyfika MAIDEN, czytam na forach o scenografii MAIDEN, rzadko komu to przeszkadza, wolę te ręczniki, rekwizyty,EDDIEGo i inne "typowe dla nich sprawy" jak wielki ekran w tle - wożony latami przez grupy najprzeróżniejszej maści, który załatwia całe przedstawienie , robi za wszystkie efekty, praktycznie jak w kinie na otwartym powietrzu. Osobiście bardziej podobają mi się te różniaste dekoracje, bo są one właściwe MAIDENOM - jak przyznał Smallwood, po trasie większość z nich jest niszczona.

Swoją drogą, czy nie taniej byłoby wynająć w każdym kraju wielki ekran diodowy, zbudować sceną na planie prostokąta, zamontować parę ramp ze światłami i w końcu wszystkie efekty i EDDIEGO puścić na tym ekraniku z DVD ?! Z tego co czytałem w magazynach audio-video, chyba taniej.

Najlepszy okazał by się numer, gdyby podczas kolejnych koncertów "z nowoczesnym ekranem", nie tylko wizualizacje puszczać ale i artystów odtworzyć z blue ray discu, nie będzie ich fizycznie na scenie (...,) To jest dopiero postęp, po co grać i się męczyć, to takie staroświeckie, prawda?

Show MAIDEN estetycznie tkwi w latach '80 tych, paradoksalnie, dzięki temu bardzo różni się od współczesnych "wirtualnych koncertów". NIech tak zostanie, wiecie co - moim marzeniem jest aby tych scenografii było więcej, żeby zastosowali jeszcze bardziej wymyślnego EDDIEGO i światła o których nie mamy nawet pojęcia, to jest właśnie MAIDEN, jak ktoś oglądał część profesjonalnie zrobionego filmu z Donnington 1988, wie o czym mówię, szok ! TO SE NE WRATI.
Borys1978
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Borys1978 »

Podobno na nowej płycie ma być utwór poświęcony Lechowi Wałęsie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Borys1978 pisze:Podobno na nowej płycie ma być utwór poświęcony Lechowi Wałęsie.
NIe no to chyba jakieś jajca. Skąd masz to info jeśli można wiedzieć !??
Borys1978
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Borys1978 »

Faust, jak mogłeś złapać się na taki gryps.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Właśnie , że się NIE ZAŁAPAŁEM !!!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

widać że brak konkretnych newsów z obozu MAIDEN :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na stronie zespołu pojawiła się pobieżna wersja biogramu zespołu, niezbyt szczegółowa i w kilku miejscach dość dyskusyjna "Time Line", dane przedstawione jako "najnowsze" są fanom znane od lat.
http://www.ironmaiden.com/index.php?categoryid=14 - dla ciekawskich!

Ja mam natomiast inne info, nie jest to oczywiście potwierdzone, ale od znajomego zatrudnionego w LN, dowiedziałem się dzisiaj, iż w październiku 2010 IRON MAIDEN przyjadą na jeden koncert do Polski, do Łodzi (Łódź Arena). Wiadomo, że nowy album grupy nie wyjdzie szybciej niż w sierpniu 2010. Poczekamy, Zobaczymy (...)
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Pierdolenie to mało powiedziane...
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Mr.Hankey pisze:Pierdolenie to mało powiedziane...
Mam podobne zdanie ;-) :pijak:

Niektórzy z forumowiczów powinny czasem się dwa razy zastanowić zanim coś napiszą. Albo proponuję założyć temat "lista życzeń" i tam pisać wszystko to co komu do głowy przyjdzie :lol:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Album ukaze sie pewnie na przelomie sierpnia i wrzesnia (wtedy tez obstawiam miesieczny tour po USA i Kanadzie)... Trasa po Europie zacznie sie jakos na poczatku pazdziernika wiec gig w Polsce w tym terminie jest jak najbardziej mozliwy... Czy jednak akurat w Lodzi? Mysle, ze wszystko wyjasni sie w przyszlym roku jak zespol bedzie bookowal koncerty. Na razie to prawdopodobnie pobozne zyczenie ludzi z LN, bo podpisali umowe z lodzka hala i chca tam organizowac sporo gigow. Jednak to, czy zespol wybierze Lodz Arena, Spodek lub hale w Gdansku bedzie zalezalo juz bardziej od ich managementu. Aczkolwiek szanse na Lodz sa rzeczywiscie dosyc spore. :)
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Hala w gdańsku nie jest gotowa jeszcze :P
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

i chyba za mała na taki koncert będzie
ODPOWIEDZ