Yup, to maciek szerzej znany pod ksywką Ancient Mariner.Piwowarus pisze:Natomiast co do ciekawostek. Polska flaga z koncertu w Monterrey pochodzi chyba od jednego z forumowiczów, nie mylę się?
Iron Maiden: Flight 666 - The Movie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden: Flight 666 - The Movie
Mogli zrobić tak jak Slayer, który po prostu wysłał pod scenę typa z kamerą ręczną, żeby kręcił koncert z młyna : - ) Pokazane to jest na Still Reigning. Albo w ogóle coś w stylu DVD Extreme Noise Terror, które w ogóle jest gorsze niż jakikolwiek bootleg.WICKER MAN pisze:Akurat te "nieostre" ujęcia zostały tak nakręcone z premedytacją - aby wyglądały jak nagrane amatorskimi kamerami przez fanów
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Album/DVD live z trasy AMOLAD... Na razie nie wiadomo kiedy ujrzy światło dzienne chociaż materiał jest już zmiksowany.Piwowarus pisze:Steve podczas pobytu w Los Angeles wstąpił do studia i wyglądało, że pracował razem z producentem nad materiałem z AMOLAD. Jakoś zupełnie nie rozumiem o co chodziło.
Dopiero teraz takie nowości?
A coś czulem, że AMOLADa oleją
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nawet na stronie Shirley'a to figuruje:
"Iron Maiden Amosw (Not scheduled yet) ?? P, E, M (5.1 & 2.0)"
Czyli pewnie "A Matter of Somewhere" - tytułu pewnie nie wybrali.
Ponieważ miksowano m.in. The Longest Day to należałoby spodziewać się nagrania z pierwszej części trasy kiedy grali cały AMOLAD live... Nie wiem czy wydadzą w końcu DVD z Download Festival, bo byli niezadowoleni z tego występu (problemy z dźwiękiem i intro do 666, pomyłki m.in. w These Colours Don't Run, upadek Bruce'a itp.). Może raczej jakiś miks z europejskiej trasy, np. z Earls Court? Ale pewnie wcześniej doczekamy się choćby Maiden England... A koncertówkę z AMOLAD wydadzą dopiero na emeryturze. 
"Iron Maiden Amosw (Not scheduled yet) ?? P, E, M (5.1 & 2.0)"
Czyli pewnie "A Matter of Somewhere" - tytułu pewnie nie wybrali.
Opisywali (w 2005), iż mają materiał z trasy SSOASS 1988, nie tylko z NEC ale fragment MOR z Donnington 1988, koncert kultowy. Może wydadzą to w 2012 na jesieni przed trasą 2013, ponoć są plany i przymiarki do odegrania CAŁEJ SSOASS na żywca, DVD i cd live z EARLS COUR 2006, MARZENIE dwie sztuki pod rząd. Rewelacyjna publika, no i żeby pełnej koncertówki z matczynego LONDKA Maiden nie mieli, WSTYD! "Beast Over Hammmersmith" jest dostępny oficjalnie tylko w BOXIE. Pewnie koncert z AMOLAD ukaże się tak w 2014/2015 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie wiem skąd masz info o graniu live całego 7th Sona, ale niestety to nieprawda... Nie będzie już więcej tras historycznych (no bo i jakich? 1990-1998? to coś tylko dla hardcore'owych fanów), a SSOASS został uwzględniony w ramach ostatniej trasy - łącznie grano aż 4 kawałki z tego albumu. Na DVD Maiden England znajdą się prawdopodobnie: oryginalne ME, fragmenty Donington 1988 oraz fragmenty koncertu z Sheffield z trasy Somewhere on Tour (faust pisze:Opisywali (w 2005), iż mają materiał z trasy SSOASS 1988, nie tylko z NEC ale fragment MOR z Donnington 1988, koncert kultowy. Może wydadzą to w 2012 na jesieni przed trasą 2013, ponoć są plany i przymiarki do odegrania CAŁEJ SSOASS na żywca, DVD i cd live z EARLS COUR 2006, MARZENIE dwie sztuki pod rząd. Rewelacyjna publika, no i żeby pełnej koncertówki z matczynego LONDKA Maiden nie mieli, WSTYD! "Beast Over Hammmersmith" jest dostępny oficjalnie tylko w BOXIE. Pewnie koncert z AMOLAD ukaże się tak w 2014/2015
Co do koncertówki z AMOLAD to jej los jest wielką niewiadomą... Tzn. na pewno kiedyś ukaże światło dzienne, może tak jak zapowiadane (na koniec Death On The Road) DVD z 2005, a dokładnie z Ullevi.
A propo dvd czy macie klopoty z dzwiekiem stereo bo kumplowi zle odtwarza a w 5.1 jest ok
Co do koncertu z Londynu, "Rising Hell" dostępny był na VHS, było też wydanie DVD ale tylko w USA, chodziło mi o materiał na płycie audio, oprócz fragmentu "Live After Death" ,nie mamy w ogólnym dostępie autoryzowanej przez zespół płyty CD z Londynu...
U mnie stereo chodzi prima...
U mnie stereo chodzi prima...
podobno w wersji stereo coś na HCW jest, ale to wina odtwarzaczy piszą na forum IM (stre albo nie firmowe)Premus pisze:A propo dvd czy macie klopoty z dzwiekiem stereo bo kumplowi zle odtwarza a w 5.1 jest ok
Mam, MAM
Zdobyłem
Byłem dziś w MM i zakupiłem 2CD i 2DVD L.Ed. To wydanie limitowane to rzeczywiście jak limitowane. Nie mogłem go z początku znaleźć, tak z 95% to było zwykłe DVD i dopiero w jednym miejscu kilka egzemplarzy limited ed. Wieczorem obejżę film
koncert jutro. CD zaraz wpakuję do radia i wysłucham. 
A wiadomo cos kiedy ME wydadza, przynajmniej planowany rok wydania ?
- dostoevsky
- -#Assassin

Jeszcze nie kupiłem DVD, czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy wydawnictwo wyszło z polskimi napisami, czy będę musiał bratu stryjecznemu tłumaczyć? 
Niestety nie, ale są napisy po angielsku, to ułatwia zrozumienieGrzędi pisze:Jeszcze nie kupiłem DVD, czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy wydawnictwo wyszło z polskimi napisami, czy będę musiał bratu stryjecznemu tłumaczyć?
Ok, mam przesłuchany CD i obejżany Film. Koncert zostawiłem na później.
CD jest świetnej jakości, przerwy między utworami czasem zbyt długie są, mogli trochę inaczej to rozwiązać (wmieszać aplauz publiczności po utworze i np. równocześnie wyciszenie, po czym początek kolejnego utworu), ale jest jak jest, naprawdę udana koncertówka
(choć czasem zbyt słabo publiczność słychać). Słuchając tej płyty od razu włączały mi się wspomnienia z koncertów
Co do filmu to jest, jak na dotychczasowe dokumenty Maiden, ciekawie zrealizowany, z pomysłem. Jednak odniosłem wrażenie, że wszystko dzieje się strasznie szybko, trochę o tym, trochę o tamtym (przy czym sporo o tym jaka to niesamowita trasa i w ogóle ach och). Pewnie było to zamierzenie twórców - pokazanie wrażenia bycia w ciągłym biegu... To jednak średnio mi się spodobało i np. wolę trochę "spokojniejszy" dokument z Early Years czy LAD. Niemniej jednak same wstawki z koncertów wspaniale tu współgrały z resztą dokumentu, przechodzenie z tematu na temat o ile częste, to również płynnie wykonane.
Rzuciła mi się w oczy ciekawa rzecz: kiedy pokazują Nicko z siniakiem na ręce od piłki, to koleś w tle ma Event Shirt z Twickenham! Czy Maiden swojej ekipie wcześniej zrobiło koszulki?? (przypominam, że Twickenham było dopiero 5 lipca, a tu mieliśmy luty/marzec) No i oczywiście córki 'Arry'ego
Ale trzeba też przyznać, że w filmie niemal namacalna jest miłość zespołu do fanów, wielokrotnie podkreślana w dokumencie. A to co się działo w Kolumbii czy Argentynie to niezły młyn był
Technicznie: dziwnie jak pierwszy raz włożyłem płytke z filmem do odtwarzacza to długo się ładowało, potem przy wszystkich kombinacjach dźwięku przycinało, wyjąłem płytkę przetarłem, włożyłem, działało już ok, ale kiedy wyłączyłem aby na chwilę pójść, i uruchomiłem ponownie to się zacięło w ogóle (trzea było wyjąć z dvd i włożyć ponownie). Prawdopodobnie jednak to odtwarzacz DVD (stary, ładnych parę lat), ale może ktoś też miał taki problem z płytą; (po restarcie było już jednak ok)
CD jest świetnej jakości, przerwy między utworami czasem zbyt długie są, mogli trochę inaczej to rozwiązać (wmieszać aplauz publiczności po utworze i np. równocześnie wyciszenie, po czym początek kolejnego utworu), ale jest jak jest, naprawdę udana koncertówka
Co do filmu to jest, jak na dotychczasowe dokumenty Maiden, ciekawie zrealizowany, z pomysłem. Jednak odniosłem wrażenie, że wszystko dzieje się strasznie szybko, trochę o tym, trochę o tamtym (przy czym sporo o tym jaka to niesamowita trasa i w ogóle ach och). Pewnie było to zamierzenie twórców - pokazanie wrażenia bycia w ciągłym biegu... To jednak średnio mi się spodobało i np. wolę trochę "spokojniejszy" dokument z Early Years czy LAD. Niemniej jednak same wstawki z koncertów wspaniale tu współgrały z resztą dokumentu, przechodzenie z tematu na temat o ile częste, to również płynnie wykonane.
Rzuciła mi się w oczy ciekawa rzecz: kiedy pokazują Nicko z siniakiem na ręce od piłki, to koleś w tle ma Event Shirt z Twickenham! Czy Maiden swojej ekipie wcześniej zrobiło koszulki?? (przypominam, że Twickenham było dopiero 5 lipca, a tu mieliśmy luty/marzec) No i oczywiście córki 'Arry'ego
Ale trzeba też przyznać, że w filmie niemal namacalna jest miłość zespołu do fanów, wielokrotnie podkreślana w dokumencie. A to co się działo w Kolumbii czy Argentynie to niezły młyn był
Technicznie: dziwnie jak pierwszy raz włożyłem płytke z filmem do odtwarzacza to długo się ładowało, potem przy wszystkich kombinacjach dźwięku przycinało, wyjąłem płytkę przetarłem, włożyłem, działało już ok, ale kiedy wyłączyłem aby na chwilę pójść, i uruchomiłem ponownie to się zacięło w ogóle (trzea było wyjąć z dvd i włożyć ponownie). Prawdopodobnie jednak to odtwarzacz DVD (stary, ładnych parę lat), ale może ktoś też miał taki problem z płytą; (po restarcie było już jednak ok)
Wiecie może czy jest planowany pokaz Flight 666 w kinie np. w Multikinie jak to było z LAD, wydaje mi się Flight jakością jak i 100 procentowym przystosowaniem do pokazu na dużym ekranie sprawdzi się jeszcze lepiej niż 24 - letnie Live after Death 
słabo? Odkręć głośniki i posłuchaj ACES HIGH, FOD czy WY, HCW lub ROTAM fani tam tak się prują i tak jest to nagłośnione że ciaRRRy!wojteq pisze:choć czasem zbyt słabo publiczność słychać
Właśnie przed chwilą zakończyłem projekcje koncertu na 5.1 i naprawdę genialne!
Pod względem ujęć i dźwięku to jedno z najlepszych wydawnictw MAIDEN!
no ok, ale ja odniosłem wrażenie, że tylko w niektórych miejscach publiczność jest celowo podgłaśniana a w innych ściszana i czasem zbyt sterylnie to brzmi...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Niestety, nie będzie pokazów w Polsce... I to z trochę żenujących przyczyn. Zresztą pokaz miałby sens tylko w kinie cyfrowym - puszczenie DVD to w tym wypadku profanacja.remi pisze:Wiecie może czy jest planowany pokaz Flight 666 w kinie np. w Multikinie jak to było z LAD, wydaje mi się Flight jakością jak i 100 procentowym przystosowaniem do pokazu na dużym ekranie sprawdzi się jeszcze lepiej niż 24 - letnie Live after Death
Dokładnie. Publiczność jest na siłę podgłaśniania kiedy widzimy ją na ekranie - np. słychać ludzi z pierwszego rzędu. Może to trochę denerwować... Dobrze chociaż, że w wersji CD tego nie ma.wojteq pisze:no ok, ale ja odniosłem wrażenie, że tylko w niektórych miejscach publiczność jest celowo podgłaśniana a w innych ściszana i czasem zbyt sterylnie to brzmi...
heh, ale ja właśnie o CD mówiłemWICKER MAN pisze:Dobrze chociaż, że w wersji CD tego nie ma.