Zagraniczne Festiwale 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Zagraniczne Festiwale 2011
No to idealnym dopełnieniem " A Night To Remember 2011 " wydaje się być Scorpions. Akurat między Judas Priest i Ozziego.
www.last.fm/user/darkfuneral18
No,no połowa lutego, tak? Hmmm --> 28/2 = 14--> 14.02 --> walentynki --> love + metal = HIMkabanos pisze:W newsletterze:
"Besides further acts which will be confirmed in the next weeks there´ll be a great highlight in the middle of February.
So keep at it!"
Ja stawiam na Scorpions, ewentualnie Whitesnake. No chyba, ze totalnie zaskoczą
EDIT:

DOWN został dziś potwierdzony na Sweden Rock Festival, czyli będą w wakacje w Europie
Line Up:
AGENT STEEL
BUCKCHERRY
CLUTCH
CRASHDIET
DAN REED BAND
DESTRUCTION
DOC HOLLIDAY
DOWN
ELECTRIC WIZARD
EVERGREY
FLÄSKET BRINNER
FM
GHOST
GROUNDHOGS
HARDCORE SUPERSTAR
HAWKWIND
HELLOWEEN
JASON & THE SCORCHERS
JOAN JETT AND THE BLACKHEARTS
JUDAS PRIEST
KANSAS
MASON RUFFNER
MOLLY HATCHET
MOONSPELL
MORBID ANGEL
MR. BIG
MUSTASCH
OVERKILL
OZZY OSBOURNE
RAGE (acoustic)
RAUBTIER
RHAPSODY OF FIRE
ROB ZOMBIE
SAXON
STRYPER
STYX
THE BREW
THE CULT
THE DAMNED
THE HAUNTED
THIN LIZZY
WALTER TROUT
WHITESNAKE
hmmm w Czechach także brak Slipknota ...
Dziwnie troche Soni w tym roku, mamy połowę lutego a niektórzy nie mają nic ogłoszone
Dziwnie troche Soni w tym roku, mamy połowę lutego a niektórzy nie mają nic ogłoszone
This will be a very special show! British doom/stoner veterans CATHEDRAL, headed by former Napalm Death front man Lee Dorian, will appear at the Brutal Assault festival 2011. The band have recently announced their „retirement“ from the scene and they plan to play only several concerts by the end of this year. Brutal Assault will be one of the last gigs for this legendary band.
Among newly confirmed bands are also Dutch doom/death-metallers ASPHYX and Finnish melodic-death metal band NORTHER.
BRUTAL ASSAULT:
* 1349
* A Pale Horse Named Death
* Absu
* As I Lay Dying
* Asphyx
* Atheist
* Blood Red Throne
* Cathedral
* Dagoba
* Decapitated
* Dordeduh
* Draconian
* Einherjer
* Excrementory Grindfuckers
* Exhumed
* Exodus
* Gorguts
* Haemorrhage
* Hecate Enthroned
* Khold
* Kvelertak
* Mayhem
* Morbid Angel
* Nevermore
* Norther
* Septicflesh
* Seventh Void
* Skeletonwitch
* Skyforger
* Soilwork
* Suicidal Tendencies
* Sylosis
* Trigger The Bloodshed
* Triptykon
* Tsjuder
* Vader
* Your Demise
Nie powiem, bardzo interesujący skład jak na razie.
* 1349
* A Pale Horse Named Death
* Absu
* As I Lay Dying
* Asphyx
* Atheist
* Blood Red Throne
* Cathedral
* Dagoba
* Decapitated
* Dordeduh
* Draconian
* Einherjer
* Excrementory Grindfuckers
* Exhumed
* Exodus
* Gorguts
* Haemorrhage
* Hecate Enthroned
* Khold
* Kvelertak
* Mayhem
* Morbid Angel
* Nevermore
* Norther
* Septicflesh
* Seventh Void
* Skeletonwitch
* Skyforger
* Soilwork
* Suicidal Tendencies
* Sylosis
* Trigger The Bloodshed
* Triptykon
* Tsjuder
* Vader
* Your Demise
Nie powiem, bardzo interesujący skład jak na razie.
Jak dla mnie dopiero Zaczyna być interesująco. Jest kilka powtórek z lat ubiegłych ale przykładowo Cathedral to już poważna oferta..Przekonany na 39 %
Helloween i Kataklysm potwierdzeni na Wacken 
Ciekawe, czy Ci pierwsi sa jako ten highlight
?
Ciekawe, czy Ci pierwsi sa jako ten highlight

LIMP BIZKIT, THE SISTERS OF MERCY, GALLOWS, GOJIRA, INME, KIDS IN GLASS HOUSES, ONE MINUTE SILENCE, PROTEST THE HERO and VOLBEAT
A Fred Dust mówił, że będą w wakacje w Polsce... Patrząc na składy innych edycji i terminy, to gdyby na nasze Sonisphere doszły takie kapele jak: Gojira, Volbeat, Slipknot, Limp Bizkit, In Flames i Protest The Hero to by było już pięknie.
EDIT: Kilka zmian doszło do składu Hellfest. Najlepszy skład w Europie moim zdaniem:
http://www.hellfest.fr/artistes
-
Deleted User 2868
Dream Theater i Volbeat dochodzą do składu francuskiego Sonisphere

Skład na francuskim Sonisphere robi się niesamowity. Trzeba pomyśleć. W temacie Francji:

- Elevatorman
- -#Clansman

Hellfest to jest coś nieprawdopodobnego
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

No to jest po prostu festiwal wszechczasów- NIE OGARNIAM.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
-
Deleted User 357
No Hellfest miażdży. Wziąć dwie osoby z różnym gustem i obie znajdą wiele dla siebie.
- Elevatorman
- -#Clansman

z dwoma? ja myślę że i z 3 by dało radę... z jednej strony Judas Priest z drugiej Mayhem a obok tego Converge i Electric Wizard. Do tego Iggy, Scorpions, no nie mogę... Trzeba tam pojechać kiedyś....
Nom polecam wybrac sie chociaz raz na Hellfest, bo naprawde wyjazd jest to miazdzacy
W zasadzie nie ma przerw i muzyka saczy sie ile fabryka dala. Czasem (jesli ma sie zroznicowany gust muzyczny) trzeba niestety wybierac pomiedzy zespolami, ale to naprawde w ogromie plusow nie stanowi problemu
Co prawda nad kilkoma rzeczami mogliby jeszcze popracowac,
(np na korzystanie z prysznicow kupuje sie dodatkowy bilecik, po czym na 2 dzien trzeba szukac takiej kabinki prysznicowej, gdzie ktos laskawie nie nasral, ale coz metalowy festiwal to nie rurki z kremem)
...ale ogolnie jest bosko
W zasadzie nie ma przerw i muzyka saczy sie ile fabryka dala. Czasem (jesli ma sie zroznicowany gust muzyczny) trzeba niestety wybierac pomiedzy zespolami, ale to naprawde w ogromie plusow nie stanowi problemu
Co prawda nad kilkoma rzeczami mogliby jeszcze popracowac,
(np na korzystanie z prysznicow kupuje sie dodatkowy bilecik, po czym na 2 dzien trzeba szukac takiej kabinki prysznicowej, gdzie ktos laskawie nie nasral, ale coz metalowy festiwal to nie rurki z kremem)
...ale ogolnie jest bosko
A w którym roku byłeś na Hellfeście? Ja tam chcę jechać za rok, aczkolwiek nie mam pojęcia jak ogarnąć te wszystkie kapele, bo z tegorocznej edycji to bym 80% zobaczył, co jest niemożliwe, bo sceny się pokrywają. No i kiedy tu coś zjeść i wypić..Masakra
Na Sonisphere w Szwajcarii dochodzi GOJIRA oraz DUFF MCKAGAN'S LOADED, a o 17.00 mają ogłosić coś dużego.

Na Sonisphere w Szwajcarii dochodzi GOJIRA oraz DUFF MCKAGAN'S LOADED, a o 17.00 mają ogłosić coś dużego.

W 2009yankes pisze:A w którym roku byłeś na Hellfeście? Ja tam chcę jechać za rok, aczkolwiek nie mam pojęcia jak ogarnąć te wszystkie kapele, bo z tegorocznej edycji to bym 80% zobaczył, co jest niemożliwe, bo sceny się pokrywają. No i kiedy tu coś zjeść i wypić..Masakra
Jednoczesnie gra jedna glowna i jeden namiot (wiec max mozna zobaczyc +/- 50 % skladu)
Czasu na inne rzeczy faktycznie malo...bo przerwy miedzy koncertami sa max 5 minut
Tak wiec...faktycznie masakra, ale za to jaka fajna !
Z tym jednoczesnym graniem to jest różnie, bo czasem grają nawet dwa namioty naraz i jedna scena główna (w ubiegłym roku Kiss, Bloodbath i Garcia Plays Kyuss). Ale ogólnie trzeba się cieszyć z tego co się ogląda, a nie myśleć nad tym co się dzieje na innej scenie. Plusem jest to, że sceny i namioty nie są zbyt oddalone od siebie, także można w ciągu dwóch minut diametralnie zmienić sobie klimat.