Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Deleted User 2259 »

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

"Steve Harris oczywiście* oszalał. A jego koledzy z zespołu idą za jego przykładem. Iron Maiden zaserwowało nam już trzeciego z rzędu niesłuchalnego potwora."
:lol:

"gargantuiczne wytryski samozadowolenia"
:shock:

"The Book of Souls" to album bardzo poniżej możliwości Iron Maiden. Co nie zmienia faktu, że pewnie spodoba się - równie jak zespół - wylogowanym z realu panom redaktorom z periodyków pokroju "Dawniej Rock" oraz kucom, jak w obrazek, wpatrzonym w Steve'a Wilsona."

Ktoś pisał, że fani Maiden nie potrafią sobie radzić z krytyką - ale co myśleć o powyższej recenzji? Przecież to jakiś prymityw pisał. Komuś może się nie podobać album, może go nawet zjechać. A tu nie dość, że wiele zarzutów niesłusznych, to jeszcze napisanym językiem z rynsztoku. Nawet najwięksi krytycy TBOS na forum piszą swoje posty w sposób znacznie bardziej strawny. Jak coś takiego mogło trafić na stronę T-Mobile?

*podkreślenie moje
Ostatnio zmieniony pn wrz 07, 2015 6:01 pm przez dostoevsky, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 2259

Trzeci z rzędu w sensie utwór na albumie czy 3 płyta ?
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Invader pisze:Trzeci z rzędu w sensie utwór na albumie czy 3 płyta ?
Chodzi zapewne o trzecią płytę. Tak mi się wydaje, bo nie chce mi się wczytywać w te wypociny.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

dostoevsky pisze:ale co myśleć o powyższej recenzji?
Bardzo słabiutka recenzja... na mój nos to napisana do z góry ustalonej tezy: długa, rozwleczona = słaba płyta. W zasadzie bardzo mało o samej muzyce.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

gumbyy pisze:
dostoevsky pisze:ale co myśleć o powyższej recenzji?
Bardzo słabiutka recenzja... na mój nos to napisana do z góry ustalonej tezy: długa, rozwleczona = słaba płyta. W zasadzie bardzo mało o samej muzyce.
Mniejsza o tezę. Jak pisałem, można płytę zjechać za rzekomy dłużyzny (np. magazyny Billboard czy Q to zrobiły), ale słownictwo zawarte w powyższej recenzji jest absolutnie prymitywne.

Żeby nie było - mi też się zdarza rzucić mięsem, ale czytając krytyczną recenzje nie mam ochoty czytać słów, które mnie obrażają - tylko dlatego, że podoba mi się album.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Ludzie, przecież to na bank jakiś dres pisał!
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Ktoś pisał, że fani Maiden nie potrafią sobie radzić z krytyką - ale co myśleć o powyższej recenzji? Przecież to jakiś prymityw pisał. Komuś może się nie podobać album, może go nawet zjechać. A tu nie dość, że wiele zarzutów niesłusznych, to jeszcze napisanym językiem z rynsztoku. Nawet najwięksi krytycy TBOS na forum piszą swoje posty w sposób znacznie bardziej strawny. Jak coś takiego mogło trafić na stronę T-Mobile?

Na wszystko jest czas i miejsce pod warunkiem, że towarzyszy temu atmosfera kultury i rzeczowości. Na forum też niejednokrotnie mamy opinie jakbyśmy byli fanami różnych zespołów, a jednak każdy konstruktywnie potrafi jakoś uzasadnić swoje odczucia, przemyślenia czy "dziwne uczucie które mi towarzyszy...". Czasem ktoś się za mocno "napnie" jak to w życiu, czasem kogoś poniesie, czasem ktoś przesadzi, ale wszystko odbywa się w atmosferze szacunku i zrozumienia. Ja potrafię doskonale radzić sobie z krytyką wobec Maiden (często również ode mnie ona wypływa, chociaż na wiele rzeczy przymykam oko), ale podejście tego pana było najzwyczajniej nieprofesjonalne i zdecydowanie nieodpowiednie - czegoś takiego nie jestem w stanie znieść. Podejrzewam, że osoby z naszego forum, którym The Book Of Souls nie podszedł (zdecydowana mniejszość) napisałyby o wiele bardziej rzeczowe recenzje niż te wymiociny.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Na marginesie - czy słyszeliście o historii sprzed dwudziestu lat, kiedy recenzent "Kerrang!" nazwał "X Factor" "comedy album"? Podobno wkurzony Harry wpadł do redakcji pisma, i był gotowy dać w mordę autorowi tej recenzji. Gdzieś czytałem, że ten epizod był przyczynkiem do napisania tekstu "Virus".
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dokładnie! Zmieszali album z błotem!
Poszukiwacz
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Poszukiwacz »

Yyy... ja jestem tolerancyjny, każdy może mieć swoje zdanie itd. Ale jeżeli ktoś mi powie że obecne Maiden jest parodią samego siebie (tak to odbieram) i uzasadnia to tym, że długość utworów mu nie odpowiada to powinien się zamknąć na wieki wieków. A podawanie, że "Run to the Hills" (moim skromnym zdaniem jeden z najgorszych kawałków w historii Maiden) jest świetny, a "Rime..." to lipa (znów dlatego że jest długi) jest dowodem na to że pisał to typowy Janusz.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

dostoevsky pisze:Na marginesie - czy słyszeliście o historii sprzed dwudziestu lat, kiedy recenzent "Kerrang!" nazwał "X Factor" "comedy album"? Podobno wkurzony Harry wpadł do redakcji pisma, i był gotowy dać w mordę autorowi tej recenzji. Gdzieś czytałem, że ten epizod był przyczynkiem do napisania tekstu "Virus".
Nic dziwnego, nie od dzisiaj wiadomo, że X-Factor to dla Harrisa niesamowicie osobisty album.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

dostoevsky pisze:Na marginesie - czy słyszeliście o historii sprzed dwudziestu lat, kiedy recenzent "Kerrang!" nazwał "X Factor" "comedy album"? Podobno wkurzony Harry wpadł do redakcji pisma, i był gotowy dać w mordę autorowi tej recenzji. Gdzieś czytałem, że ten epizod był przyczynkiem do napisania tekstu "Virus".
Mnie to wcale nie dziwi. Po pierwsze, że to naprawdę udany album, a po drugie - Harris nie miał wtedy dobrego okresu w życiu prywatnym (a pewnie i w ogóle), więc nic dziwnego, że był taki porywczy.

Recenzja na T-Mobile pewnie nie przeczyta i dobrze. Zarzuciłem wam linka z ciekawości, jak na recenzję zareagujecie. I wasza reakcja mnie nie dziwi. Dla mnie to taki bełkot, który ciężko mi się czytało. ;)

Dla kontrastu: http://www.rockarea.eu/articles.php?article_id=4260. Tu zdecydowanie lepsze pióro (i ocena takoż). Polecam, bo - sorry za autopromocję - portal b.dobry, dla którego (nieskromnie powiem) też czasem coś napiszę. Akurat o The Book of Souls nie dane było mi napisać. Ale i tak warto przeczytać.
Awatar użytkownika
krieg
-#Invader
-#Invader

Post autor: krieg »

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Była :)
Awatar użytkownika
Tadeo
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Tadeo »

Zgadzam się w większości z powyższą recenzją. Natomiast czytając ocenę na stronie t-mobile miałem wrażenie, że autor po prostu oczekuje od IM powrotu do krótkich utworów w stylu z lat 80-tych i nie bardzo chciało mu się zapoznać z dłuższym materiałem. Tutaj potrzeba więcej niż jednego przesłuchania albumu.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale oni od takiego grania 20 lat temu już odeszli :0
Deleted User 2259

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ta i już na wielu listach iTunes jest na szczycie! Rokowania w zasadzie wszędzie są na Top 3, no może poza pewnym krajem na "P"... :)
ODPOWIEDZ