10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: Deep »

Miazga! Widziałem ich po raz kolejny, ale to co zrobili wczoraj to klasa. Stałem pod barierkami z prawej strony i wydawalo mi sie ze steve, dave i adrian troche lekcewazyli ta strone publicznosci hehe. Janick jedynie niezle wywijal. Motorow nie widzialem bo kupilem sobie 4 piwa myslac ze wejde dalej, a ochrona nie wypuszczala z piwem wiec te 4 musialem wypic. Obawa byla o frekwencje, ale wydaje mi sie ze pod 40tys bylo. Spotkawszy po koncercie Budziola podzielam jego zdanie: Ludzie spiewali w ch....! ze czapki z głow. Głowa Eddiego potęzna, Dance Of Death- mistrzostwo, kunszt, orgazm. Moj 9-ty Iron na zywo- ten wczorajszy zaliczam do czołowki. W mediach az huczy o Sonisphere... / No ale coz, to Polska- kraj narzuconego ludziom chłamu/ UP THE IRONS!!!
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

W jednym wejściu na tvn podali, że było ponad 40 tys ;-) Onet też podał, że + 40 tys, interia: "lekko licząc ponad 40 tys fanów", wiec może cos w tym jest. Mimo wszystko był to chyba najwiekszy koncert Iron Maiden w Polsce, jesli popatrzymy jakie były ceny i że nie liczac Maiden i Motorhead to marketingowo skład nie był rewelacyjny, to wynik jest całkiem dobry. Mysle, ze Maiden na osobnym koncercie z jednym dobrym supportem z przyzwoitymi cenami biletów, może robic wielkie show w naszym kraju. Mam nadzieje, ze kolejny koncert w naszym kraju nie odbedzie sie juz w ramach żadnego festu.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Nocny Jastrząb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nocny Jastrząb »

Emilio pisze:Mam nadzieje, ze kolejny koncert w naszym kraju nie odbedzie sie juz w ramach żadnego festu.
Też mam taką nadzieję.
Awatar użytkownika
Pawel_Maiden
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pawel_Maiden »

Iron Maiden i Motorhead dali najlepsze koncerty. Szkoda, że nie był to koncert tylko tych dwoch kapel. Chwyciłem kostke od Lemmy'ego :) no i jak zwykle polska flaga na scenie :dance:
Opra
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Opra »

Byłam, fajnie było, nie żałuję:D
Dziękuję serdecznie Wickerowi, wiadomo za co <3 :D ! :pijak:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Tak w Wiadomościach 24H podali +40 K - super koncert, a Bruce z "Jedi" - zabił. A nie mówiłem, że wiele osób przed festem bilety kupi. Stawiam , że w Pradze 15,000 się zliczy...
Awatar użytkownika
Veyron
-#Invader
-#Invader

Post autor: Veyron »

RALF pisze:a Bruce z "Jedi"
Moim faworytem jest tekst Motorhead "One Two Three Four Fucking Five" :mryellow:

Z ciekawości, nagrywał ktoś bootlega?
metyl
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: metyl »

było zajebiście !!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

Kurczę ale lipa ten Motor ciągle na jedno kopyto :cool:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Taa, za krótko MOTORY grały - dla mnie Maiden pokazał klasę, artystycznie Harry i Co. Zdystansowali resztę o 100 lat. Cholera, kiedy kolejny koncert w Polsce!?? :mryellow:
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Powiem Wam jedno. Mój kumpel przyjechał z Poznania obejrzeć Maiden pierwszy raz. Rok temu podobnie pierwszy raz widział Metallice. I powiedział mi po koncercie - "fajnie, ale jak za rok przyjadą (IM) to nie pójdę. Starczy. Byłem widziałem. Dupy nie urwało. Ale jak by Meta przyjechała to od razu idę". Ciekawe spostrzeżenie człowieka, który stoi kompletnie z boku.

Motor grał niesamowicie. Uwielbiam ich. Kij, że na jedno kopyto.
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Nagłośnienie żyleta. Lepsze niż w Niemczech. Koncert naprawdę super. Z tych 7 koncertów zdecydowanie w moim top 2. Up the irons!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To niech se kumpel na Metę jedzie - to "trochę" inne granie - rozmawiałem z dziewczyną, która w Maiden jest od pół roku - była zachwycona, ja już ich 10 razy widziałem i powiem Wam jedno - dali pokaz klasy. Stałem 40 metrów od sceny i ledwo chodzę z wrażenia...
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

Pięknie! Co za moc! Volbeat mnie zaskoczył, Mastodon(t) ----- system, do tego ciekawe Killing Joke i moro-panda. Stał ktoś po lewej stronie płyty? Przy barierkach, tam pod timingiem? Koło tego czarnego kloca na środku? Może się spotkaliśmy.

Kolego co koszulkę zgubił: To była Real Dead One? Bo jak tak, to podziękuj ochroniarzom.
Ostatnio zmieniony sob cze 11, 2011 2:50 pm przez erni13, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Veyron
-#Invader
-#Invader

Post autor: Veyron »

Przyznać się, czy ktoś z forum jechał Volkswagenem z napisem Iron Maiden na tylej szybie i machał do srebrnego busa na trasie Toruń - Wawa? ;-)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

tomtomala pisze:"fajnie, ale jak za rok przyjadą (IM) to nie pójdę. Starczy. Byłem widziałem. Dupy nie urwało. Ale jak by Meta przyjechała to od razu idę"
Sorki, ale jakie to ma znaczenie? Skoro nie jest fanem to wcale mu sie nie dziwie, tez bywałem na koncertach zespołów, których nie byłem jakims wielkim fanem i miałem ta sama reakcje, "fajnie ale głowy nie urywa, zaliczyłem koncert i pewnie wiecej nie pojade na nich". Choć koncerty często bywały świetne, np Radiohead na cytadeli, mistrzostwo :twisted: . A jednak "łatwiej" zostać fanem mety niż jakiejkolwiek innej kapeli metalowej, nawet bywalcy Manieczek odpływają przy NEM :P Mam kumpli, którzy nigdy nie słuchali nawet rocka, o metalu nie wspominając, a utrzymują, że lubią mete ;-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

Ja mam kolegę, który opowiada, że ,,z metalliki to ja lubię Iron Maiden". IM też słuchają osoby, które mają zerowe pojęcie o metalu. Ale nie aż tak jak z Metą.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Podałem jako ciekawostkę. Lincz publiczny się na mnie szykuje.

Jak pisałem w nocy. Koncert lepszy niż w Berlinie, zespół w lepszej formie. Nie jest jednak to w moim top 3 występów Maiden jakie widziałem.
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

bo NEM puszczane jest czasem w takich radiach jak zet, rmf czy eska, gdzie króluje pewnie popwa sieczka, wtedy takie Nothing Else Matters musi zachwycac. A przeciez Meta miala lepsze ballady np. Fade to Black, Sanitarium. Mniejsza z tym. Żeby było na temat, to powiem, ze koncert świetny, klimat także, stałem z prawej strony na płycie, z boku GC, jakies 20 metrów od sceny, klimat był świetny, wszyscy wokół mnie i ja także, spiewali skakali, no moze oprócz jednego pana, który przez cały koncert stał nieruchomo i nawet nie klaskał, i dziwnie patrzył na wszyskich wokół ;-)
Awatar użytkownika
ironlemon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironlemon »

Ajjj, miazga. Żelazka widziałem wczoraj 6 raz - przed każdym ich koncertem mam poważne obawy, że będzie gorzej, niż ostatnio i za każdym razem wybijają mi to z głowy. Nie mam absolutnie nic do zarzucenia, dla mnie położyli zeszłoroczną Metę na łopatki.
ODPOWIEDZ