Od czego zacząć z zespołem [...]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Od czego zacząć z zespołem [...]
Moim zdaniem najlepiej zacząć od Infesstisumana 
-
Wardrumdrums
Bardzo bym chciał zacząć z Lynyrd Skynyryd , słuchałem kilka kawałków i są swietne,lecz proszę o polecenie konkretnych płyt 
Second Helping, następnie Street Survivors, (Pronounced 'Lĕh-'nérd 'Skin-'nérd), Nuthin' Fancy i Gimme Back My Bullets. Dalej nie ma co słuchać :pWardrumdrums pisze: ↑pt maja 25, 2018 9:58 pm Bardzo bym chciał zacząć z Lynyrd Skynyryd , słuchałem kilka kawałków i są swietne,lecz proszę o polecenie konkretnych płyt![]()
Alice in Chains?
Mimo wszystko zacząłbym od EPki "Jar of Flies" a później cofnął się do "Dirt" i "Facelift"
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Deleted User 2259
A ja bym zaczął od ciężkiego i przebojowego ''Dirt'' i rockowego ''Facelift'', a na deser bym sobie zostawił piękną Ep ''Jar of Flies'' i mój ulubiony ''Alice in Chains'' płyty z nowym wokalistą też są dobre, ale wiadome to już trochę inny zespół. Nie zapomnij obadać Ep ''SAP'' i wielu utworów, które nie zmieściły się na oficjalne albumy 
Można i tak choć JoF łatwiej wchodzi na początek według mnie 
Jak już poznasz Alicję to spróbuj supergrupę Mad Season (m.in.Layne Staley (AiC) , Mike Mc Cready (Pearl Jam) czy drummer Barrett Martin (Screaming Trees) - gdyby Layne żył myślę ,że wydaliby więcej niż jedną płytę.
Jak już poznasz Alicję to spróbuj supergrupę Mad Season (m.in.Layne Staley (AiC) , Mike Mc Cready (Pearl Jam) czy drummer Barrett Martin (Screaming Trees) - gdyby Layne żył myślę ,że wydaliby więcej niż jedną płytę.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Deleted User 2259
Wiem, że wchodzi, ale imo tak od akustycznego (w dłużej mierze) zaczynać, to trochę słabo 
DIRT to bardzo dobre granie! "Jar of Flies" też dobry, choć to zupełnie inna muzyka. Resztę znam dość pobieżnie, więc się nie będę wypowiadał
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Jestem po 3 przesłuchaniach Dirt. Podoba mi się, faktycznie dobre granie, wokal całkiem dobry. Dzisiaj przesłucham Jar of Files i Facelift
-
Deleted User 2259
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Bloodbath mi się spodobali na Graspop. Jak ich ugryzc?
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Zacznij zdecydowanie od drugiego lp "Nightmares Made Flesh". Moim zdaniem najlepsza ich płyta.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Jar of Flies - genialne! Byłem sceptycznie nastawiony po tym jak tu napisaliście, że to akustyczna epka, ale moje obawy zupełnie się nie potwierdziły. To będzie moja płyta numer 1 na najbliższe dni.
Co do Facelift - zostawię sobie na później, na razie będę wałkować Dirt i JoF. Dzięki wielkie
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dziś obadam
ktoś by mi mógł polecić od jakiej płyty Rose Tattoo zacząć? Kiedyś słyszałem jakieś pojedyncze numery i było calkiem niezłe. Granie w stylu AC/DC
Zacznij od White Pony.
Ja często wracam do Diamond Eyes
- Saimon1995
- -#Moderator