24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Hmm, to pozwolę sobie dać jako pierwszy ogłoszenie... Kupię bilet na płytę do 100 zł
Trochę z cenami jednak polecieli, spodziewałem się cen na poziomie płyta - 120, GC - 250. Widać nie spodziewają się zbyt dużej frekwencji
Na razie raczej odpuszczę, chyba że jakiś tani bilet wyhaczę
- Mercenary155
- -#Invader

Ludzie macie bilety po 160 zł (czytaj jak za darmo) na Ironów !!!
Nie jakies Łan Erekszyn, Dode, czy Justinka.
Dopiero co dali ceny biletów i już polaczki cebulaczki płaczą -.-
Nie jakies Łan Erekszyn, Dode, czy Justinka.
Dopiero co dali ceny biletów i już polaczki cebulaczki płaczą -.-
Tym bardziej, że to ostatnia okazja by usłyszeć stare kawałki. Rownież prawdopodobnie bedzie to przedostatni koncert IM w Polsce.
Słyszę to przy okazji każdej trasy od 2005 rokuremi pisze:Rownież prawdopodobnie bedzie to przedostatni koncert IM w Polsce.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Pytanie tylko jakie stare kawałki? Evil that Man Do, Two Minutes to Midnight, Trooper, Number of the Beast, Run to the Hills, Iron Maiden i Fear of the Dark tak naprawdę są grane na każdej trasie albumowej, może Evil that Man Do raz na dwa razy. Tak więc może by tak zespół zrezygnował teraz z części z nich. Wtedy to miałoby większy sens.remi pisze:Tym bardziej, że to ostatnia okazja by usłyszeć stare kawałki. Rownież prawdopodobnie bedzie to przedostatni koncert IM w Polsce.
Jak się żegnać z latami 80 to naprawdę z impetem.
Przecież w porównaniu z biletami na wiele równorzędnych koncertów jest dużo taniej! Co za buractwo polskie!!! Na dodatek zobaczymy show z potężnym rozmachem co też sporo kosztuje, gdyby nie spodziewali sie frekwencji na poziomie 20k to by zrobili koncert w Spodku i po sprawie! Nawet przy wyższych cenach (200 - 500 i 800 VIp) te 9k by sprzedali i wszyscy byliby zadowoleni! Za 5 lat będziecie MARZYĆ o koncercie w Polsce, bo ONI nie będa grali wiecznie...
a tam showRALF pisze:Przecież w porównaniu z biletami na wiele równorzędnych koncertów jest dużo taniej! Co za buractwo polskie!!! Na dodatek zobaczymy show z potężnym rozmachem co też sporo kosztuje, gdyby nie spodziewali sie frekwencji na poziomie 20k to by zrobili koncert w Spodku i po sprawie! Nawet przy wyższych cenach (200 - 500 i 800 VIp) te 9k by sprzedali i wszyscy byliby zadowoleni! Za 5 lat będziecie MARZYĆ o koncercie w Polsce, bo ONI nie będa grali wiecznie...
Przede wszystkim fajnie by było gdyby jakoś zaskoczyli.
to przecież wiadomo, że dokładnie tak będzieOdyseusz pisze:liczy się tylko setlista, niech tutaj się postarają, bo jeśli set ma być powtórką z Maiden England z dodaniem Hallowed Be thy Name, Wrathchild, Sanctuary i Revelations
www.MetalSide.pl
Proponowałbym poczekać z osadem do końca maja ...
-
Deleted User 4783
a ja mam pytanie, skąd macie te ceny? Na Eventim nie ma napisane:D
Tylko dlaczego akurat te?gumbyy pisze:to przecież wiadomo, że dokładnie tak będzieOdyseusz pisze:liczy się tylko setlista, niech tutaj się postarają, bo jeśli set ma być powtórką z Maiden England z dodaniem Hallowed Be thy Name, Wrathchild, Sanctuary i Revelations
Ja mam jakieś przeczucie, że właśnie Hallowed be thy Name nie będzie, że wrócą do niego dopiero na trasie albumowej (o ile ta z kolei będzie
A ja dopiero od teraz.vyrus pisze:Słyszę to przy okazji każdej trasy od 2005 rokuremi pisze:Rownież prawdopodobnie bedzie to przedostatni koncert IM w Polsce.
Jak nie akurat te, to inne równie ograneOdyseusz pisze:Tylko dlaczego akurat te?
www.MetalSide.pl
Dla mnie mogą grać w kółko to samo i tak będę jeździł póki mam możliwość. Co do starych kawałków miałem na myśli 7thSon, Aces High czy Moonchild. Powinienem był napisać "perełki" lat 80-tych.
Z nudow podliczylem dostepne miejsca i wyszlo mi:WICKER MAN pisze:Ciekawe czy komuś będzie się chciało policzyć z mapki ile miejsc siedzących jest dostępnych do sprzedaży... Wyszlibyśmy wtedy na max. założoną pojemność.
3 trybuna 7126
1 trybuna 5407
2 trybuna 2395
razem wychodzi 14928 miejsc
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Czyli circa about 15.000 na trybunach i pewnie ok. 10-12.000 na płycie... A więc łącznie koncert targetowany jest na publiczność rzędu 25-27.000 osób.Papuh pisze:Z nudow podliczylem dostepne miejsca i wyszlo mi:WICKER MAN pisze:Ciekawe czy komuś będzie się chciało policzyć z mapki ile miejsc siedzących jest dostępnych do sprzedaży... Wyszlibyśmy wtedy na max. założoną pojemność.
3 trybuna 7126
1 trybuna 5407
2 trybuna 2395
razem wychodzi 14928 miejsc
No, to ponad 30k może wejść...
- Marcin_Maiden
- -#Wrathchild

tak odbiegając od tematu ile może ludzi wejść i ile będzie to mam na sprzedanie bilet na Sonisphere na płyte za 200zł posiadam paragon !!
Zobaczycie, że będzie ok!
-
DZIADEK LEON
- -#Trooper

pewnie, że będzie ok. a jak dla ktoś ma drogo to proponuję np. rzucić palenie /przynajmniej do końca czerwca/ i ew. ograniczyć browar