Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze
Poleci w końcu Prowler, a następnie... Strange World? Szkoda. Bez jebnięcia, galopad i prędkości, za to spokój, melancholia, jednostajność, trąci trochę soft rockiem. Niewiele takich rzeczy w dyskografii Maiden.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Mnie też boli Strange World. Dla mnie to najlepszy numer z debiutu!
Niestety na to się zanosi. Prowler, a potem Strange World, najlepszy numer na płycie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Strange World? Wypowiedzialbym się, ale zawsze przy tym usypiam.
Charlotte dużo lepsza!
Charlotte dużo lepsza!
-
Deleted User 2259
SW to imho najlepszy utwór z Di'Anno, nigdy już nie nagrali takiego utworu, prawdziwy unikat.
Strange World jest najlepszym kawałkiem, jaki wyszedł z D'Anno. Tak na prawdę, jest najlepszym "w całości" spokojnym kawałkiem Maiden, bo właściwie w tej kategorii jedynym... cieszy mnie fakt, że ma również swoich zwolenników na tym forum 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Strange jest jakiś taki prawdziwy. Żona mi na pogrzebie ma puścić właśnie SW... kiedyś kiedyś...
A mnie dziwi taki brak głosów na Transylvanię. Świetny utwór, wyjątkowy przez to, że instrumental, ale żeby aż tak? 
-
Deleted User 6661
Uważam, że Transylvania zajmie 2. miejsce, bo 1. jest z góry zarezerwowane - wiadomo dla jakiego utworu. Nie podzielam lamentów nad groźbą odpadnięcia Strange World - moim zdaniem utwór nie zasługuje na pudło. Głosuję na niego już od kilku kolejek. Może wreszcie teraz...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mógłbym sam napisać tego postadependo pisze: ↑pt mar 03, 2017 5:51 pm Uważam, że Transylvania zajmie 2. miejsce, bo 1. jest z góry zarezerwowane - wiadomo dla jakiego utworu. Nie podzielam lamentów nad groźbą odpadnięcia Strange World - moim zdaniem utwór nie zasługuje na pudło. Głosuję na niego już od kilku kolejek. Może wreszcie teraz...
Słuchałem dziś specjalnie 10 razy i Upiora i Transylvanii, nie umiem zdecydować, który lubię bardziej.
Też tak uważam. Dla mnie Phantom i Transylvania to dwa najlepsze utwory na płycie i to zdecydowanie. Upiór moim zdaniem lepszy ale Transylvania znakomita. Co do Strange World - utwór sam w sobie ciekawy, ale jakoś nie umiem się przekonać do Maiden w takim klimacie.Dzosef pisze:Mógłbym sam napisać tego postadependo pisze: ↑pt mar 03, 2017 5:51 pm Uważam, że Transylvania zajmie 2. miejsce, bo 1. jest z góry zarezerwowane - wiadomo dla jakiego utworu. Nie podzielam lamentów nad groźbą odpadnięcia Strange World - moim zdaniem utwór nie zasługuje na pudło. Głosuję na niego już od kilku kolejek. Może wreszcie teraz....
Słuchałem dziś specjalnie 10 razy i Upiora i Transylvanii, nie umiem zdecydować, który lubię bardziej.
-
Deleted User 2259
Szkoda , ze SW nie doczłapie do 3 miejsca, bo miejsce 3 bierze udzial w dogrywkach.
No właśnie jak zrobimy potem survivor na najlepszy utwór? Nie wiem czy survivor na 20 czy 30 utworów miałby sens, biorąc pod uwagę ilość głosujących. Jako, że mamy akurat 16 albumów to idealna liczba do rozgrywek pucharowych
. Łatwiej chyba byłoby głosować w pojedynkach, bo stwierdzić, który utwór z 2 się bardziej/mniej lubi, a z 20 z różnych albumów tak sobie. Moglibyśmy np. po 2 najlepsze z każdego albumu i wylosować drabinkę. Albo z 4 pierwszych albumów po 3 najlepsze, z 4 ostatnich (wg głosowania) po 1, a z reszty po 2. Albo też zaszaleć i zrobić z 64 czy 128...
Tak proponuję, bo byłoby to ciekawsze wg mnie.
Tak proponuję, bo byłoby to ciekawsze wg mnie.
-
Deleted User 2259
Będzizemy wywalac z 32 najlepszych utworów plus 3 najlepszych z dogrywek, na niejednym forum robilem taka ilosc dawalismy raden, nawet na zagranicznym forum Maiden, bedzie ok.
No skoro tak to ok, chociaż wciąż uważam, że faza pucharowa byłaby ciekawsza 
A jak będziemy wybierać te 32+3?
A jak będziemy wybierać te 32+3?
-
Deleted User 2259
1 strona, 2 posst w tym drugim temacie, 3 najlepsze ze strzelanki, tam wszystko opisalem, przegladnij 2 pierwsze posty na stronie 1,temat - survivor 
-
Deleted User 2259
pz - 12 to chyba póki co rekord.
Obawiam się dość monotonnych wyborów w tej rundzie. Odkąd głosujemy Phantom chyba jeszcze nie dostał głosu, a Transylvania była raz?
-
Deleted User 2259
Tak jak napisałeś, u mnie Phantom jest gdzieś na 5 miejscu na albumie, ale zdaję sobie sprawę, ze to murowany faworyt, live uwielbiam a na płycie mi jakoś nie leży, z Adrianem jako drugim gitarnikiem utwór zdecydowanie zyskał.
Nie podliczyłem Twojego głos Marbles, bo było po czasie już, a i tak by nic nie uratowało Strange World.
Nie podliczyłem Twojego głos Marbles, bo było po czasie już, a i tak by nic nie uratowało Strange World.
-
Marbled in Stone
- -#Invader

Trudno, w sumie głosowałem na Remember Tomorrow taktycznie, aby uchronić Strange World, chociaż i tak dla mnie Remember i Transylvania są na bardzo bliskim poziomie.