Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Iron Maiden Survivor 2017 - Komentarze

Post autor: Papa »

Poleci w końcu Prowler, a następnie... Strange World? Szkoda. Bez jebnięcia, galopad i prędkości, za to spokój, melancholia, jednostajność, trąci trochę soft rockiem. Niewiele takich rzeczy w dyskografii Maiden.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Mnie też boli Strange World. Dla mnie to najlepszy numer z debiutu!
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Niestety na to się zanosi. Prowler, a potem Strange World, najlepszy numer na płycie.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Strange World? Wypowiedzialbym się, ale zawsze przy tym usypiam.

Charlotte dużo lepsza!
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

SW to imho najlepszy utwór z Di'Anno, nigdy już nie nagrali takiego utworu, prawdziwy unikat.
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

Strange World jest najlepszym kawałkiem, jaki wyszedł z D'Anno. Tak na prawdę, jest najlepszym "w całości" spokojnym kawałkiem Maiden, bo właściwie w tej kategorii jedynym... cieszy mnie fakt, że ma również swoich zwolenników na tym forum :)
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Strange jest jakiś taki prawdziwy. Żona mi na pogrzebie ma puścić właśnie SW... kiedyś kiedyś...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

A mnie dziwi taki brak głosów na Transylvanię. Świetny utwór, wyjątkowy przez to, że instrumental, ale żeby aż tak? :wink:
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Uważam, że Transylvania zajmie 2. miejsce, bo 1. jest z góry zarezerwowane - wiadomo dla jakiego utworu. Nie podzielam lamentów nad groźbą odpadnięcia Strange World - moim zdaniem utwór nie zasługuje na pudło. Głosuję na niego już od kilku kolejek. Może wreszcie teraz...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

dependo pisze: pt mar 03, 2017 5:51 pm Uważam, że Transylvania zajmie 2. miejsce, bo 1. jest z góry zarezerwowane - wiadomo dla jakiego utworu. Nie podzielam lamentów nad groźbą odpadnięcia Strange World - moim zdaniem utwór nie zasługuje na pudło. Głosuję na niego już od kilku kolejek. Może wreszcie teraz...
Mógłbym sam napisać tego posta ;) .

Słuchałem dziś specjalnie 10 razy i Upiora i Transylvanii, nie umiem zdecydować, który lubię bardziej.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Dzosef pisze:
dependo pisze: pt mar 03, 2017 5:51 pm Uważam, że Transylvania zajmie 2. miejsce, bo 1. jest z góry zarezerwowane - wiadomo dla jakiego utworu. Nie podzielam lamentów nad groźbą odpadnięcia Strange World - moim zdaniem utwór nie zasługuje na pudło. Głosuję na niego już od kilku kolejek. Może wreszcie teraz...
Mógłbym sam napisać tego posta ;) .

Słuchałem dziś specjalnie 10 razy i Upiora i Transylvanii, nie umiem zdecydować, który lubię bardziej.
Też tak uważam. Dla mnie Phantom i Transylvania to dwa najlepsze utwory na płycie i to zdecydowanie. Upiór moim zdaniem lepszy ale Transylvania znakomita. Co do Strange World - utwór sam w sobie ciekawy, ale jakoś nie umiem się przekonać do Maiden w takim klimacie.
Deleted User 2259

Szkoda , ze SW nie doczłapie do 3 miejsca, bo miejsce 3 bierze udzial w dogrywkach.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

No właśnie jak zrobimy potem survivor na najlepszy utwór? Nie wiem czy survivor na 20 czy 30 utworów miałby sens, biorąc pod uwagę ilość głosujących. Jako, że mamy akurat 16 albumów to idealna liczba do rozgrywek pucharowych ;). Łatwiej chyba byłoby głosować w pojedynkach, bo stwierdzić, który utwór z 2 się bardziej/mniej lubi, a z 20 z różnych albumów tak sobie. Moglibyśmy np. po 2 najlepsze z każdego albumu i wylosować drabinkę. Albo z 4 pierwszych albumów po 3 najlepsze, z 4 ostatnich (wg głosowania) po 1, a z reszty po 2. Albo też zaszaleć i zrobić z 64 czy 128... :wink:

Tak proponuję, bo byłoby to ciekawsze wg mnie.
Deleted User 2259

Będzizemy wywalac z 32 najlepszych utworów plus 3 najlepszych z dogrywek, na niejednym forum robilem taka ilosc dawalismy raden, nawet na zagranicznym forum Maiden, bedzie ok.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

No skoro tak to ok, chociaż wciąż uważam, że faza pucharowa byłaby ciekawsza :wink:

A jak będziemy wybierać te 32+3?
Deleted User 2259

1 strona, 2 posst w tym drugim temacie, 3 najlepsze ze strzelanki, tam wszystko opisalem, przegladnij 2 pierwsze posty na stronie 1,temat - survivor :)
Deleted User 2259

pz - 12 to chyba póki co rekord.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Obawiam się dość monotonnych wyborów w tej rundzie. Odkąd głosujemy Phantom chyba jeszcze nie dostał głosu, a Transylvania była raz?
Deleted User 2259

Tak jak napisałeś, u mnie Phantom jest gdzieś na 5 miejscu na albumie, ale zdaję sobie sprawę, ze to murowany faworyt, live uwielbiam a na płycie mi jakoś nie leży, z Adrianem jako drugim gitarnikiem utwór zdecydowanie zyskał.

Nie podliczyłem Twojego głos Marbles, bo było po czasie już, a i tak by nic nie uratowało Strange World.
Marbled in Stone
-#Invader
-#Invader

Post autor: Marbled in Stone »

Trudno, w sumie głosowałem na Remember Tomorrow taktycznie, aby uchronić Strange World, chociaż i tak dla mnie Remember i Transylvania są na bardzo bliskim poziomie.
ODPOWIEDZ