28/04/2018 - Metallica - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: 28/04/2018 - Metallica - Kraków
Jakby ktoś chciał przeżyć krakowski koncert raz jeszcze, ale tym razem w domowym zaciszu, to na oficjalnej stronie grupy można już zamawiać w przedsprzedaży dwupłytowy zapis występu. Cena: niecałe 20 dolarów (czyli ok. 70 zł). Wysyłka w połowie czerwca. https://www.metallica.com/store/14109/l ... -preorders
Nie żebym był za obrażaniem kogokolwiek, ale czy to okreslenie nie wzięło się z tego, że niektórzy na niego mówią Goryl?
W naszej Wikipedii np. Gorilla ma wspiane jako pseudonim
W naszej Wikipedii np. Gorilla ma wspiane jako pseudonim
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Saimon1995
- -#Moderator

Akurat Wikipedia chyba najlepszym źródłem informacji nie jest. Nawet, jeśli to rzeczywiście jest prawda, to określenia kogokolwiek "małpą" jest nie na miejscu. Przynajmniej ja bym w życiu na takie coś nie wpadł. I nie zamierzam pisać w ten sposób, nawet jeśli kogoś nie darzę ogromną sympatią. Każdy ma swoje imię i nazwisko, więc nie widzę w tym sensu.
Seek, One, Master, NEM, SBT i Sandman oraz That Was Just Your Life, The End of The Line, Broken, Beat and Scared oraz Cynide. Czyli więcej 
Mogą mi się nie podobać pewne zagrywki i tricki Metalliki i ich managementu, mogę nie lubić, nie słuchać, niemniej - to wiele mówi o delikwencie, który drugiego człowieka nazywa "małpą". Cóż, kwestia wychowania i wyznawanych wartości. Generalnie dyskurs w mediach społecznościowych schodzi na dno, od którego trudno się odbić. Sic transit gloria mundi - jak mawiali starożytniFaithNoMore pisze: ↑pn kwie 30, 2018 2:49 pmAkurat Wikipedia chyba najlepszym źródłem informacji nie jest. Nawet, jeśli to rzeczywiście jest prawda, to określenia kogokolwiek "małpą" jest nie na miejscu. Przynajmniej ja bym w życiu na takie coś nie wpadł. I nie zamierzam pisać w ten sposób, nawet jeśli kogoś nie darzę ogromną sympatią. Każdy ma swoje imię i nazwisko, więc nie widzę w tym sensu.![]()
-
Deleted User 1499
No jak widać nie którym to troszeczkę brakuje dystansu i luzu. Nazywając Roba człowiekiem małpą miałem na myśli właśnie ten jego nie oficjalny pseudonim. Akurat lubię gościa i nie przyszło mi do głowy obrażanie. No ale zamiast pomyśleć lub spytać to najlepiej posługiwać się emotkami
Sorry ale nie uważam żebym był źle wychowany także daruj sobie takie komentarzeRALF pisze: ↑pn kwie 30, 2018 9:51 pm
Mogą mi się nie podobać pewne zagrywki i tricki Metalliki i ich managementu, mogę nie lubić, nie słuchać, niemniej - to wiele mówi o delikwencie, który drugiego człowieka nazywa "małpą". Cóż, kwestia wychowania i wyznawanych wartości. Generalnie dyskurs w mediach społecznościowych schodzi na dno, od którego trudno się odbić. Sic transit gloria mundi - jak mawiali starożytni![]()
Wieści o skopanym nagłośnieniu nie napawają optymizmem. Praktycznie już możemy być pewni, że na IM będzie jeszcze gorzej.
Odnośnie cover'u Dżem - kapitalny pomysł i wykonanie świetne.
Odnośnie cover'u Dżem - kapitalny pomysł i wykonanie świetne.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Nie byłem na koncercie, ale fakt, że zagrali wehikuł czasu bardzo wzruszający! Granie takich smaczków na całej trasie wymaga jednak przygotowania. Wiadomo, że nie da się śpiewać wyśmienicie we wszystkich językach świata, ale sama próba (niezła IMO) świadczy o poszanowaniu lokalnych fanów. Zresztą chóralny śpiew areny potwierdził, że wybrali idealny numer. Sam Adam Otręba jest mile zaskoczony. Popieram również opinię, że gdyby pierwsi zaczęli to robić Maideni to byłby zachwyt i strzelanie szampanami! Gadki w stylu "to nic, że nie żonglują setem - grają lokalne covery!"
Ktoś z forumowiczów będzie zaopatrywał się w oficjalny bootleg? 
Ja na pewno biorę Flaca HD, mam niby z własnych mikrofonów ale to nie to samo co pro audio z dechy.
Nie było tych numerów zawsze, ale bardzo często.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Jak oni w ogóle wydają te wersje fizyczne? Brązowy karton + okładka i płyty? Czy to tylko zmyłka i wszystko jest w standardowym jewel/digi?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ktoś tam na FB pisał, że się naciął na cło przy okazji zakupu fizycznego nośnika z nagraniem z Londynu, całość wyszła ok. 170 zł. Mam wątpliwości czy warty ten kartonik tyle hajsu...
Masakra, 80 zł za taki syf
Jeśli z cłem faktycznie 170, to lepiej poczekać chwilę, aż ktoś wytłoczy winyle z tym koncertem i sprzeda po podobnej cenie.
Mnie na koncercie nie było, ale kiedy zapis audio pojawi się w sieci, to chętnie się z nim zapoznam.
Mnie na koncercie nie było, ale kiedy zapis audio pojawi się w sieci, to chętnie się z nim zapoznam.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Może na tyle obrobią dźwięk, że zapis będzie się nadawał do słuchania. Wtedy można byłoby zrobić fajne video, w oparciu o materiały na YT
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
-
Deleted User 2259
To opowiadanie o jego lasce, czy relacja z koncertu? 
No nie przesadzaj. Ze dwa zdania o koncercie też napisał 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest