Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista: spekulacje, marzenia, urojenia
Tailgunner na otwarcie seta rozbuchanej, stadionowej trasy, która w domyśle ma zaspokoić randomów, to byłby strzał w kolano. Już prędzej Aces High, niestety.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ja sądzę, ze otwieraczem będzie coś dawno niegranego tak jak na ostatniej trasie CSIT. Stawiam właśnie na BQOBD.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Moonchild mi pasi, aczkolwiek mogliby go zostawić na bisy. Dalej uważam, że duet Murders & Be Quick zadziałałby nad wyraz dobrze.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Strzał w kolano? Bo komuś będzie przykro z tego powodu?
www.MetalSide.pl
Wiadomo, o co chodzi Schizoidowi, ale wiadomo też, że jest, jak pisze gumbyy 
Ewentualnie - jeśli set nie sądzie i będzie jednak gorsza frekwencja, to zmodyfikują go.
A nie, czekajcie - nawet wtedy też tego nie zrobią
Nie no, nie będzie potrzeby
Ewentualnie - jeśli set nie sądzie i będzie jednak gorsza frekwencja, to zmodyfikują go.
A nie, czekajcie - nawet wtedy też tego nie zrobią
Nie no, nie będzie potrzeby
Myślę, że sam zespól czuje, że AH się trochę ograło - szczególnie, że wróciło po przerwie covidowej.
Typuje tak na 90% - Ides->Murders/Wrath lub Be quick. Oba rozwiązania zaspokoją i randomów i forumowiczów.
Nie sądzę byśmy usłyszeli jeszcze Moonchild.
Typuje tak na 90% - Ides->Murders/Wrath lub Be quick. Oba rozwiązania zaspokoją i randomów i forumowiczów.
Nie sądzę byśmy usłyszeli jeszcze Moonchild.
A finalnie zaczną "The Wicker Man"
Tak, wiem utwory z płyt do" Fear". Przecież by nie zagrali czegoś nie z epoki o której mowi trasa. Prawda? PRAWDA?

www.MetalSide.pl
Po prostu na takiej trasie nie marnujesz najbardziej angażującego slota na rarytas, który wisi nawet sporej części bardziej zaangażowanych odbiorców.
No ale co Pan zrobisz jak nic nie zrobisz? Będą chcieli "zmarnować" to zmarnująSchizoid pisze: ↑pn sty 13, 2025 9:40 amPo prostu na takiej trasie nie marnujesz najbardziej angażującego slota na rarytas, który wisi nawet sporej części bardziej zaangażowanych odbiorców.
www.MetalSide.pl
Tailgunner na drugi slot zaraz po BQOBD by dobrze siedział
BQOBD. Wierzę w mocne uderzenie na start, a kawałek jest raczej z tych ogólnie bardziej znanych.
Taligunnera chyba niewiele kto kojarzy, a poza tym to był raczej jeden z tych utworów, które nie odznaczyły się szczególnie w dyskografii...
Murders na start był OK, ale to już było w 2005 i pewnie nie wróci. Z tym że on wybrzmiał idealnie z Another World i Prowlerem po nim.
M.
Taligunnera chyba niewiele kto kojarzy, a poza tym to był raczej jeden z tych utworów, które nie odznaczyły się szczególnie w dyskografii...
Murders na start był OK, ale to już było w 2005 i pewnie nie wróci. Z tym że on wybrzmiał idealnie z Another World i Prowlerem po nim.
M.
Będzie Number na start - tematyka, charakter trasy mocno jak dla mnie na to wskazują. Tak jak i RttH na zakończenie.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Mnie się marzy klamra w postaci Moonchild i OTGDY, i/lub Syn w całości
Ale BQOBD na intro byłoby super, Tailgunner meh.
Jeden z gorszych otwieraczy imo.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Może użyłem niefortunnego wyrażenia. Innymi słowy: chodzi mi o to, że takie rozwiązanie nie jest standardem w przypadku tras tego rodzaju, a zwłaszcza kapeli pokroju Iron Maiden.gumbyy pisze: ↑pn sty 13, 2025 10:00 am
No ale co Pan zrobisz jak nic nie zrobisz? Będą chcieli "zmarnować" to zmarnująZaczną "Tailgunner" (ja tam chciałbym go usłyszeć
) to nic nie zmieni. Tak samo jak poczatek z "The Number...", czy "Aces High". Dla mnie to jest totalnie bez znaczenia co będzie na początku. Mam nadzieję tylko na jakieś 2 niesłyszane wcześniej numery. "Bring..." raczej będzie, więc czekam na coś jesszcze.
Nota bene, nowa wypowiedź Bruce'a trochę wyjaśnia, jak ma wyglądać ta trasa:
Źródło: https://www.loudersound.com/features/al ... s-big-yearClassic Rock: Looking ahead to this year, Iron Maiden will be celebrating their 50th anniversary with the Run For Your Lives tour, performing songs from the debut album all the way up to Fear Of The Dark.
Bruce Dickinson: You want the greatest hits, right? Well, we can’t do them all, because we’re going to stop at a certain album. It’s the greatest hits up till then. But the production is going to be out of this world. And we’ve got a set-list that’s going to knock people’s heads off!
Kwestia które utwory według Bronka mają porozwalać nam głowy. Czy to chodzi o kotlety typu "Trooper", "Running", "666", "Fear", "HBTN", "23:58" itp itd, które są niewątpliwie hitami IM?
Cieszy, że w produkcji scenicznej coś ma się pozmieniać (nie będzie szmat?), no i rozmach to wiadomo: dmuchańce, sceniczne Edki i przebieranki na maksa.
Cieszy, że w produkcji scenicznej coś ma się pozmieniać (nie będzie szmat?), no i rozmach to wiadomo: dmuchańce, sceniczne Edki i przebieranki na maksa.
www.MetalSide.pl
^^^ Kurde, dotąd nie zarejestrowałem informacji, że trasa '25/'26 oprze się na albumach DO Fear włącznie. Aż musiałem się cofnąć do zasadniczego ogłoszenia z 19.09.2024. Faktycznie.
M.
M.
No biorąc pod uwagę całość wypowiedzi, to jednak schował bym do kieszeni nadzieje na niewiadomo ile niewiadomo jakich perełek. Skoro wg. tej wypowiedzi chcą grać wszystkie hity z okresu IM-Fear, to one zajmą duuużo miejsca.
IM
Running Free
Wrathchild (wiem, to i RF są ostatnimi czasy pomijane, ale statystycznie policzę)
666
Hallowed
RttH
The Trooper
Revelations
Aces High
23:58
Wasted Years
Heaven Can Wait
The Evil
The Clairvoyant
Daughter
Fear
To są jakieś mniejsze lub większe hity, do tego dochodzi Phantom, Powerslave, Rime, Afraid, może Be Quick... No i chyba z tej puli można wybrać kilkanaście pozycji na repertuar na 2025.
IM
Running Free
Wrathchild (wiem, to i RF są ostatnimi czasy pomijane, ale statystycznie policzę)
666
Hallowed
RttH
The Trooper
Revelations
Aces High
23:58
Wasted Years
Heaven Can Wait
The Evil
The Clairvoyant
Daughter
Fear
To są jakieś mniejsze lub większe hity, do tego dochodzi Phantom, Powerslave, Rime, Afraid, może Be Quick... No i chyba z tej puli można wybrać kilkanaście pozycji na repertuar na 2025.
Ta trasa ma dwie opcje
Albo miano najgorszej setlisty bo jeśli opierała by się na kotletach to nie widzę innego określenia.
Ma też szansę na powtórkę z Legacy i mam nadzieję że w to celują , tam bo jednak set z tej trasy był dość udany, podobnie scenografia.
Albo miano najgorszej setlisty bo jeśli opierała by się na kotletach to nie widzę innego określenia.
Ma też szansę na powtórkę z Legacy i mam nadzieję że w to celują , tam bo jednak set z tej trasy był dość udany, podobnie scenografia.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.