Iron Maiden i rodzice ;]

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Iron Maiden i rodzice ;]

Post autor: Wrath »

Lucy pisze:A ja się pochwalę, że sanktuarianie zrobili pozytywne wrażenie na moich rodzicach
którzy? :D
Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Lucy »

EvE, Marysia i Żelazny.

Szacun 8)
Zdzicho
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zdzicho »

Szkoda, że mnie nie bylo, ja i moja trzeźwość to by dopiero zrobiło wrażenie :lol:
Awatar użytkownika
Lucy
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Lucy »

A ty to masz dobrą opinię z opowieści. Wiesz, przyjąłeś ludzi po swój dach i nie pozabijałeś...
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

A moja mama nie lubi Maidenów, bo uważa ich vokal za wycie. Jedyne co mogę przy niej puścić to nightwish...
Thorwald
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Thorwald »

Vacter pisze:A moja mama nie lubi Maidenów, bo uważa ich vokal za wycie.
popieram twoją mamę! :P
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Vacter pisze:A moja mama nie lubi Maidenów, bo uważa ich vokal za wycie. Jedyne co mogę przy niej puścić to nightwish...
Moja matka też nie lubi, ale woli Maiden od Slayera :lol:
Hejvi Mietal Bambo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Hejvi Mietal Bambo »

Moi rodzice już mi pozwalają słuchać Ironów 8)
Teraz jeszcze tylko przekonać ich do Marduka... :shock:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

Moi rodzice nie słuchają Ironów, ale myślę że by mi na to pozwolili.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

O żeś wykopał :lol:

Pamiętam taką sytuację z czasów liceum (chyba 1 klasa to była). Kolega słuchał metalu: Black Sabbath, Metalica, Canibale. Rodzicom (obije byli nauczycielami) nic do tego, sami słuchali rocka. Pamiętam, że w salonie u kumpla stali Purple, Queen, Ozzy. No, ale kiedyś znaleźli u kumpla na biurku przetłumaczone teksty Canibali i miał poważną rozmowę :lol:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Mnie rodzice nie chcieli puścić na Maiden w 2014, bo jak to tak, niecałe 16 lat i sam do Poznania ze świętkorzyskiego. A ja bardzo chciałem na Maiden (to że miałem się tam spotkać z obecną lady cocker nie miało nic do rzeczy :lol:). A tak poza tym to mieli w dupie czego słuchałem, mamie tylko parę razy musiałem potwierdzić, że nie słucham satanistycznej muzyki i była bajerka :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

01: Alter Bridge
02: Vltimas, Turbo, Faetooth, Turbo

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

Moi rodzice nigdy nie słuchali metalu i nie lubili tego rodzaju muzyki. Ale.....kiedy wyszedł pierwszy Keeper na winylu wydany przez Polskie Nagrania, to uwielbiali balladę A Tale That Wasn't Rght, nawet pamiętam sytuację, że tata tańczył z mamą przy tym utworze. Mógł to być rok około 1990. Ale to taki jedyny rodzynek.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ja moim dzieciom pozwalam słuchać Iron Maiden, ale one uważają że to słabe

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

moi rodzice w sumie sami mnie wkrecili w lzejszego rocka (Lady Pank, Gary Moore, Dire Straits, Camel, IQ) więc siłą rzeczy przejście do mocniejszych brzmień przyszło naturalne i raczej zawsze wspierali moje hobby kiedy pieniędzy za czasów szkolnych nie było więc bardzo im serdecznie za to publicznie dziękuję i serdecznie pozdrawiam!
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Sardi pisze: wt lut 03, 2026 1:15 pm moi rodzice w sumie sami mnie wkrecili w lzejszego rocka (Lady Pank, Gary Moore, Dire Straits, Camel, IQ) więc siłą rzeczy przejście do mocniejszych brzmień przyszło naturalne i raczej zawsze wspierali moje hobby kiedy pieniędzy za czasów szkolnych nie było więc bardzo im serdecznie za to publicznie dziękuję i serdecznie pozdrawiam!
Zazdroszczę, bo moi to tylko radio zet. Natomiast moje dzieci już mają łatwo w tym temacie :D Dzisiaj np będę je katował Pharoah Sandersem XD
Ostatnio zmieniony wt lut 03, 2026 3:05 pm przez Geri666, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
manichean
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: manichean »

U mnie senior był arcy fanem AC/DC w liceum (nadal jest, do Bratysławy w 2024 pierwszy się rwał :lol:) a jakoś pod koniec 70 nawet mu sie udało dorwać Stained Class, które mu mocno podeszło. Więc nie miał problemu jak zacząłem słuchać takiej muzyki. Ba, sam mi wgrywał Rammstein jak mialem z 8 lat na mojego Sony Ericssona :lol:

Raz jak wzial mnie na wyjazd służbowy z bocznym programem dla dzieci pracowników do Pragi, to wracając stamtąd za namową jego znajomego z pracy, zatrzymalismy sie gdzies w promieniu kilometra od czeskiego Sonnisphere, jak akurat Slayer grał z resztą big 4 w 2010 - tylko jego widzielismy, max 30 min zgaduje. No ale to było tak daleko, że średnio co z tego pamietam :D Co by nie mówić, podsunął mi sporo inspiracji do słuchania. Ja natomiast skusiłem go choćby na Opeth czy Ghosta ;)
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Od Rodziców dostałem zero zaszczepienia muzą, nic, ryłem we wszystkim sam, z ciekawości.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

U mnie Senior zawsze siedział w muzyce, z naciskiem na rocka, ale nie tylko. Więc "odziedziczyłem" po nim jakąś wiedzę na temat podstawowych kapel. Ale nigdy nie interesowały go rzeczy ostrzejsze od tego powiedzmy Iron Maiden (którego w zasadzie w całości też nie znał), więc siłą rzeczy musiałem działać na własną rękę i grzebać w temacie samemu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
ODPOWIEDZ