Znudzenie Maiden?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
mike_sc
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Re: Znudzenie Maiden?

Post autor: mike_sc »

Ja slucham dopiero rok.
I co dzien odkrywam nowe coraz lepsze kawalki.
Pierwszym utworem ktorym uslyszalem byl number of the beast. Sluchalem go i sluchalem az mi sie znudzil. Jedyny narazie kawalek ktory mi sie znudzil.
Chudy
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Chudy »

Nomad pisze:Cholera jasna,ci pierwszi to nie są żadni fani muzyki, tylko zwykłe nastolatki,które chcą być widoczne, przez glany, kostki i czarne koszulki np.w tej konkretnej sytuacji z Edkiem.
A ci drudzy to ludzie słuchający Maiden bardzo za młodu, którzy jednak stwierdzili ,że to nie jest ten ich ideał i zaczeli słuchac innych kapel,znajdująć sobie ulubioną/ulubione.

Nie widzisz do cholery jasnej róznicy ?
Nie widze różnicy. Co ma przepraszam strój do tego jakim kto jest fanem? Co za różnica czy chodzi w garniturze, zwykłej takie sobie koszulce czy koszulce IMu? Tak samo można pisać, że jak ktos się ubiera w zwykłe dzinsy i zwykła jasną koszule to ukrywa się z tym czego słucha i takie pierdoły. Co ty chcesz udowodnić tym czepianiem się strojów, że taki dojrzały fan z ciebie?
Wracając do tematu to jak już ktoś napisał w stosunku do mnie na tym forum "za dużo to i świnia nie zje" (czy jakoś tak :wink: ) Można być fanem na potege ogladac każdy koncert słuchać non stop zaczytywac się biografią i takie tam ale w końcu to i tak straci ten ogień co na początku i szuka się czegoś nowego i można być dalej fanem tego zespołu ale poznając inny. I to też się nazywa znudzenie zespołem.
A myślisz, ze jak napiszesz "cholera jasna" to co? To trafisz jakoś do innych czy pokażesz jaki ty fajny jesteś bo nie stać cię na konkretny argument to se powiesz coś brzydkiego?
Marx
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Marx »

Oderwe się od jakiejs polemiki by powiedzieć, że mnie ironi nie nudzą bo nigdy nie byi jakomś jednyną kapelą i byli jedną z wielu, jedna z czołowych ale zawsze jedną z wielu. Cały czas słuchać wciąż tego samego nie ważne jak dobre by to nie było, to i tak bedzie jakiś element znudzenia. Sięganie po coś innego nie jest naganne a wręcz wskazne.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Dla mnie napewno są numerem jeden jednak jest wiele innych ciekawych kapel ,które napewno czasem "nadszarpują" moje uwielbienie dla Maiden
Awatar użytkownika
nurni
-#Invader
-#Invader

Post autor: nurni »

Nomad pisze:Natomiast są też ludzie, dla których Iron Maiden to poprostu hobby, lub pasja, taka jak piłka nożna czy film, to są niekoniecznie jacyś metalowcy ,ogólnie fani dobrej muzyki, lub tego całego specyficznego klimatu ,który unosi się wokół Iron Maiden, i muzyki oczywiście, tacy ludzie nei znudzą się zespołem,tak jak fani futbolu nie nudzą się piłką, a kinomani nie nudzą oglądaniem filmów. Jak ktoś robi to co naprawde lubi,to sie tym nie znudzi,bo daje mu to przyjemnosc, a Iron Maiden jest jednym z tych zespołów, do którego sie po prostu wraca.
tu sie z Toba zgadzam - dobrze to ujales.
jezeli o mnie chodzi to przez te 'nascie' lat sluchania muzyki przyciezkawej IM jeszcze mi nie zbrzydlo - jednoczesnie do fanatykow sie nie zaliczam (jest kilka albumow czy numerow ktore nie dostana u mnie wiecej niz '3');

nowy album pokazal znowu nieco inne oblicze muzykow - czy lepsze, czy gorsze - to jest min tematem takich zazartych sporow na forum :) dla mnie wazne jest to, ze po prawie 30 latach grania ciagle zaskakuja, a w ich muzyce ciagle jest to 'cos'.
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

[quote="Chudy"]jak już ktoś napisał w stosunku do mnie na tym forum "za dużo to i świnia nie zje" /quote]

To była CopyCat i było to do nasze słodzenia sobie nawzajem (ja, ty, Szajba) :wink:
Awatar użytkownika
michi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: michi »

Nie będe się rozpisywał, powiem tylko tyle: zwrot "znudzenie Maiden" nie istnieje w moim słowniku :P
Chudy
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Chudy »

Filik pamiętam ale co ja jej będe reklame robil :wink:
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Słucahm Maiden już (albo może dopiero :wink: ) ponad sześć lat i jeszcze nigdy nie odczułem znudzenia ich muzyką :rocx
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

Cóż ja nie miałem takiego okresu ponieważ zauważyłem podobieństwa między utworami ale jak dla mnie IM są geniuszami wirtuozami i każda (prawie) ich piosenka jest genialna
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Chudy pisze:Filik pamiętam ale co ja jej będe reklame robil :wink:
I tak ją wszyscy znają więc reklama równie skuteczna jak Coca - Coli :P
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Żabka »

Ja ograniczam trochę słuchanie bo nie chcę żeby mi się znudzili, tylko że wtedy nie mam czego słuchać :D Jakoś tak w innych zespołach czegoś mi brakuje...i prędzej czy póżniej (2-3 godziny) znowu słucham Maiden ;) A w przerwach Bruce'a.
Ale mam nadzieję że tak na serio mi się nigdy nie znudzą i ta fascynacja będzie poważniejsza niż fascynacja zespołem X którego nazwy wolę nie wymieniać bo źle by mogła na niektórych wpłynąć.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Iron maidenka pisze:którego nazwy wolę nie wymieniać bo źle by mogła na niektórych wpłynąć.
e tam, dawaj :D Tu ludzie róznych rzeczy słuchają :D
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

syzygy pisze:
Iron maidenka pisze:którego nazwy wolę nie wymieniać bo źle by mogła na niektórych wpłynąć.
e tam, dawaj :D Tu ludzie róznych rzeczy słuchają :D
No właśnie :P . Gorzej nisz Ich Troje czy TH być nie może :P
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Filik10 pisze:Gorzej nisz Ich Troje czy TH być nie może
Te, odwal się od Ich Troje ;) kiedys namiętnie słuchalem i mam nawet 3 plyty oryginalne 8) (w kolekcji moich rodziców nie w mojej, ale zawsze coś ;))
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

No dopsz, wierzę w Waszą tolerancję...słuchałam kiedyś Linkin Park i straszną byłam fanką, ale przecież każdy od czegoś zaczynał, ważne żeby potem przejść na dobrą drogę 8) Teraz pozostał mi do LP sentyment i szczerze mówiąc to ciekawa jestem nowej płyty - czy już całkiem zeszli na drogę komercji czy jeszcze nie do końca. I mój brat miał rację, tam faktycznie nie słychać basu, że o czymś takim jak solówka nie wspomnę. Aale stare dzieje.

nie krzyczeć :wink:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Eee to nie tak źle :P
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

lp to ja tez lubilem .... jakies 3 lata temu ....ich najlepszy kawalek 0 Numb lubie bardzo... Faint jest niezły nawet ....
nie krzyczeć Wink
czemu mamy krzyczeć ??
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

LP jest spox, choć nigdy uwarznie nie słuchałem :) . Jak sieznajomi z LB na LP przerzucili to ja przy Limb Bizkit zostałem :) . I to do nich mam sentyment :)
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Elevatorman pisze:czemu mamy krzyczeć ??
No nie wiem, róże są opinie na temat tego zespołu, wiesz niektórzy potrafią Cię zjechać z góry na dół za to że ich słuchasz czy słuchałeś, zanim Cię poznają...
A place for my head było dobre...
ODPOWIEDZ