Najlepsza Płyta Black Sabbath
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepsza Płyta Black Sabbath
Uwielbiam Born Again.
Sabbath, Bloody Sabbath
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Wie ktoś może, gdzie można kupić płytki z Martinem? Przeszukałem sklepy internetowe i nic, nawet na Fanie nic nie ma. Nakład się wyczerpał czy co?
też próbowałem kupić, jedyne czego się dowiedziałem to że 'tymczasowo niedostępne'. dziwne tylko że wszędznie niedostępne
tak się rodzi kult 
Heaven And Hell !!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

Sabbath Bloody Sabbath
Master of Reality
Uważam za najlepszą Paranoid. Głównie za okoliczności jego powstania, za tą nowość. No i za riffy. Sabbath Bloody Sabbath i Heaven and Hell też niczego sobie.
Ciężki wybór, ale wg. mnie Paranoid. W ogóle to jeden z najlepszych albumów w historii. Dalej stawiam Master of Reality, Black Sabbath, Sabbath Bloody Sabbath, Heaven and Hell.
Black Sabbath, potem Paranoid, troche dalej Sabbath Bloody Sabbath, Mob Rules i reszta
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Z tego, co się dowiedziałem, to szykują się reedycje wszystkich albumów Black Sabbath - wersje "deluxe edition". Płyty zremasterowane, wydane w eleganckiej oprawie, z niepublikowanym wcześniej materiałem na dodatkowym CD. Wszystko byłoby git, gdyby nie fakt, że jak na razie zatrzymali się na Eternal Idol pomijając np. Born Again. Cena też niezbyt atrakcyjna, ale prezentuje się to naprawdę nieźle.Matek pisze:też próbowałem kupić, jedyne czego się dowiedziałem to że 'tymczasowo niedostępne'. dziwne tylko że wszędznie niedostępnetak się rodzi kult
http://www.black-sabbath.com/news/index.html
Heaven&Hell i Mob Rules afkors 
Dla mnie to Paranoid. Potem Master Of Reality i Sabbath Bloody Sabbath.
Hmmm...ciężki wybór, ale chyba jednak Master of Reality. Choć tak naprawdę to każda z pierwszych pięciu płyt jest rewelacyjna. Z okresu bez Ozzy'ego świetny ale i niedoceniany jest Dehumanizer z Dio na wokalu.
TV Crimes z tego albumu wymiata totalnieerosinho pisze:Hmmm...ciężki wybór, ale chyba jednak Master of Reality. Choć tak naprawdę to każda z pierwszych pięciu płyt jest rewelacyjna. Z okresu bez Ozzy'ego świetny ale i niedoceniany jest Dehumanizer z Dio na wokalu.
Night Mistress Fan Club Łódź
Pierwszą płytą jaką słyszałem był Hedless Cross ale głosuję na Paranoid! Wg. mnie najlepszy twór tej kapeli! A Black Sabbath bez Ozziego? To już nie Black Sabbath 
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Najlepsze płyty Sabbs powstawały z Dio na wokalu. Bez dwóch zdań - nr 1 to "Heaven and Hell"!
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Dla mnie już chyba ostatecznie Dehumanizer. Album kompletny,jedyny w swoim rodzaju,totalnie nie pod modę tamtego okresu,nieszablonowy i bezkompromisowy.
Gdy się słucha takich rzeczy jak Master of Insanity ,After All the Dead czy Letters from Earth to poprostu czuję taką MOC przez wielkie "M"
Dwie pierwsze z Dio to poprostu wzorcowe,wyśmienicy heavy-metal.
Z Ozzym to Paranoid,ten album to dla mnie takie prawie że best-off wczesnego Black Sabbath.
Nie czaję kultu jedynki np.,może i album ważny,ale jego słuchanie nie sprawia mi takiej radochy,chyba za głupi jestem,podobnie z Vol.4, za to uwielbiam niedoceniane Sabotage,to śmieszne że dziennikarze muzyczni zawsze jak jeden mąż oceniają ten album niżej od każdej z poprzednich płyt.
Master of Reality i Sabbath,bloody Sabbath zaraz po Paranoid.
Gdy się słucha takich rzeczy jak Master of Insanity ,After All the Dead czy Letters from Earth to poprostu czuję taką MOC przez wielkie "M"
Dwie pierwsze z Dio to poprostu wzorcowe,wyśmienicy heavy-metal.
Z Ozzym to Paranoid,ten album to dla mnie takie prawie że best-off wczesnego Black Sabbath.
Nie czaję kultu jedynki np.,może i album ważny,ale jego słuchanie nie sprawia mi takiej radochy,chyba za głupi jestem,podobnie z Vol.4, za to uwielbiam niedoceniane Sabotage,to śmieszne że dziennikarze muzyczni zawsze jak jeden mąż oceniają ten album niżej od każdej z poprzednich płyt.
Master of Reality i Sabbath,bloody Sabbath zaraz po Paranoid.
U mnie:
1.Mob Rules
2.Heaven And Hell
3.Sabbath Bloody Sabbath - choć ostatnio mocno mi podpadł
Daleo za nimi Dehumanizer, Black Sabbath, Tyr, Headless Cross i Paranoid z których lubię pojedyńcze kawałki.
Reszty nie znam/słabo znam.
1.Mob Rules
2.Heaven And Hell
3.Sabbath Bloody Sabbath - choć ostatnio mocno mi podpadł
Daleo za nimi Dehumanizer, Black Sabbath, Tyr, Headless Cross i Paranoid z których lubię pojedyńcze kawałki.
Reszty nie znam/słabo znam.