Pantera
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pantera
Ja zobaczę, jak wyglądać będą okoliczności, ale nie nastawiam się na uczestnictwo w potencjalnym koncercie. Rozumiem, jeśli ktoś się wybierze, ale mi to śmierdzi.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zakk i Charlie juz oficjalnie na pokladzie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Żenada.
- Frank Drebin
- -#Clansman

Jako ciekawostka - artykuł "punktujący" dlaczego Pantera nie powinna się reaktywować.
O braku braci Abbott - 2 krótkie akapity. O tym, że Anselmo jest przebrzydłym rasistą - 3/4 tekstu:-)
https://faroutmagazine.co.uk/pantera-re ... e-avoided/
O braku braci Abbott - 2 krótkie akapity. O tym, że Anselmo jest przebrzydłym rasistą - 3/4 tekstu:-)
https://faroutmagazine.co.uk/pantera-re ... e-avoided/
FotD = TOP5 albumów Maiden
Tak się zastanowiłem nad tym wszystkim i sądzę, iż to nie chodzi o skok na kasę (Anselmo i Brown zapewne mają jej sporo, a nie żyją w przepychu). Phil już pewnie od dłuższego czasu chciał z Rexem pojechać w trasę z repertuarem Pantery, ale nie chce wywalać swojego kumpla z Illegals i wstawiać tam Rexa, w związku z tym ten pomysł o niby reaktywacji Pantery. Sam pomysł takiej trasy oczywiście dobry, mają do tego święte prawo, tylko ta nazwa... o to jest spór.
- Frank Drebin
- -#Clansman

Podobno spadkobiercy braci Abbott wyrazili zgodę na tę trasę.
Więc nie tylko Phil z Rexem zachowują się jak chciwi obłudnicy
Albo (gdybając jak niektórzy użytkownicy tego forum) po prostu więdzą coś o woli reaktywowania "Pantery" przez braci Abbott za ich życia, co nie wypłynęło do opinii publicznej.
Więc nie tylko Phil z Rexem zachowują się jak chciwi obłudnicy
Albo (gdybając jak niektórzy użytkownicy tego forum) po prostu więdzą coś o woli reaktywowania "Pantery" przez braci Abbott za ich życia, co nie wypłynęło do opinii publicznej.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Mimo że Pantery nigdy nie słuchałem i na koncert(y) bym się nie wybrał, to dla mnie ta sprawa wygląda dobrze, profesjonalnie. 2 bardzo znanych i szanowanych muzyków dołącza do składu i jest w nim właściwy frontman. Ogłoszenie przyszło w odpowiednim czasie, festy chętnie ich wezmą na przyszły rok i pewnie kolejny.
To, że spadkobiercy Abbottów też nie zachowali się najlepiej nic nie znaczy w tej kombinacji. Serio. Jeśli Phil i Rex nie czują przy tym żenady to spoko - gratuluję spokojnego snu. Dla mnie to wali na kilometr robieniem hajsu na martwej nazwie i tyle.Frank Drebin pisze: ↑pt lip 15, 2022 11:52 am Podobno spadkobiercy braci Abbott wyrazili zgodę na tę trasę.
Więc nie tylko Phil z Rexem zachowują się jak chciwi obłudnicy![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Tylko oni chyba nie mieli dzieci, więc jedynym spadkobiercą powinien być ojciec. Swoja droga to musi być straszne, pochowac dwóch synow...
Ojciec zmarł niedawno, o ile się nie mylę...
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Frank Drebin
- -#Clansman

Przecież w grę może wchodzić jeszcze dziedziczenie testamentowe. Albo prawa do nazwy mógł mieć zupełnie ktoś inny.Bon Dzosef pisze: ↑pt lip 15, 2022 5:59 pm Tylko oni chyba nie mieli dzieci, więc jedynym spadkobiercą powinien być ojciec. Swoja droga to musi być straszne, pochowac dwóch synow...
- Frank Drebin
- -#Clansman

Nie znaczy, owszem, ale jednak świadczy o tym, że również osoby bliskie braciom Abbott nie uznają tej reaktywacji za profanację. Przynajmniej oficjalnie.Zdan pisze: ↑pt lip 15, 2022 5:45 pmTo, że spadkobiercy Abbottów też nie zachowali się najlepiej nic nie znaczy w tej kombinacji. Serio. Jeśli Phil i Rex nie czują przy tym żenady to spoko - gratuluję spokojnego snu. Dla mnie to wali na kilometr robieniem hajsu na martwej nazwie i tyle.Frank Drebin pisze: ↑pt lip 15, 2022 11:52 am Podobno spadkobiercy braci Abbott wyrazili zgodę na tę trasę.
Więc nie tylko Phil z Rexem zachowują się jak chciwi obłudnicy![]()
Dalej się dziwię tym wszystkim kontrowersjom. W biznesie muzycznym, zwłaszcza w przypadku zespołów o długim stażu, bardzo dużej popularności i mniej lub bardziej przebrzmiałej legendzie, praktycznie wszystko kręci się wokół kasy. Czy ta nazwa jest "martwa" z powodu nie(do końca)oryginalnego składu czy odwalania kichy pod względem jakości płyt to już w praktyce wszystko jedno. I jedno, i drugie można podciągnąć pod żerowanie na dawnej chwale. Ale to po prostu standard. Przecież taki Murray raczej nie nagrywał Senjutsu, bo czuł głód artystyczny. Albo taki Kiss nie raktywował się pierdylion razy, bo tęsknił za fanami.
Z resztą w przypadku Anselmo i Rexa raczej nie ma ryzyka, że sprofanują nazwę Pantery (o ile ograniczą się do koncertów), tak jak zrobił np. ostatni kowboj z Katem.
Powiem to tak - dla mnie wszelkie ruchy jako Pantera w tym momencie są profanacją i tyle. Oczywiście każdy może sobie myśleć o tym co chce. Ja mam tak. Mogą sobie grać jako Cowboys For Cash czy Phil and Rex Emeryten Fundusz Band czy jakkolwiek. Dla mnie to ŻADNĄ miarą nie jest Pantera tak jak dajmy na to Motorhead bez Boga (czytaj Lemmy).
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Pantere zalozylo dwoch gości. Po smierci jednego z nich drugi odmawiał reaktywacji i nigdy nie pogodził się z Anselmo.
Tu nie ma kontrowersji, to jest jednoznaczne negatywne.
- Frank Drebin
- -#Clansman

No spoko. Ja nie mam zamiaru robić z siebie wyroczni moralnej i jednoznacznie oceniać projektu, który mnie bezpośrednio w żaden sposób nie dotyczy i - przede wszystkim - przez który żadna zainteresowana strona nie będzie w jakikolwiek sposób poszkodowana. A wręcz odwrotnie.Bon Dzosef pisze: ↑pt lip 15, 2022 7:13 pm Pantere zalozylo dwoch gości. Po smierci jednego z nich drugi odmawiał reaktywacji i nigdy nie pogodził się z Anselmo.
Zmiana nazwy tego projektu zalatwilaby gownoburze, ale coz, jest jak jest, pajda musi sie zgadzac.
A wystarczyłoby przecież Anselmo & Brown playing Pantera. Zupełnie inny wydźwięk
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
O toto! Absolutnie tak. Od razu inaczej.Sardi z Batumi pisze: ↑pt lip 15, 2022 9:12 pmA wystarczyłoby przecież Anselmo & Brown playing Pantera. Zupełnie inny wydźwięk
I przy okazji można by użyć loga, resztę nazwy mniejsza czcionka, a nie błaznic się doszczętnieZdan pisze: ↑pt lip 15, 2022 9:14 pmO toto! Absolutnie tak. Od razu inaczej.Sardi z Batumi pisze: ↑pt lip 15, 2022 9:12 pmA wystarczyłoby przecież Anselmo & Brown playing Pantera. Zupełnie inny wydźwięk
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01