Bio Maiden powinni napisać albo sami muzycy (Harris/Dickinson) albo... najaktywniejsi fani, pod wymogiem wierności faktom. Najbardziej oddani fani wiedza o nich więcej niż sami Maideni
Maiden Fans FAQ
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden Fans FAQ
Się znaczy, właśnie dlatego, ze nie wyszło najlepiej postanowili nie kontynuować cyklu! Fani bardzo ją (bio) krytykowali.
Bio Maiden powinni napisać albo sami muzycy (Harris/Dickinson) albo... najaktywniejsi fani, pod wymogiem wierności faktom. Najbardziej oddani fani wiedza o nich więcej niż sami Maideni
!
Bez przesady mi się podobają, ale tą z BNW niepotrzebnie kupiłemalistair pisze:W II części(ta z ery Brave new World) są jeszcze teksty piosenek i polskie tłumaczenie. Swoją drogą ciekawe kiedy planują wydać kolejne części biografii, pewnie dopiero po zakończeniu działalności. Liczę na to że napiszą ją od początku bo te trzy części są kiepskie.
Dlaczego nie potrzebnie?
Moim zdaniem era 'Golden Years' jest jest maksymalnie streszczona, niczego nowego się nie dowiadujemy, a np. analiza zjawiska NWOBHM czy perypetie Roda są do maksimum rozwleczone. Ktoś kiedyś pisał, że zespół nie jest zadowolony z tej biografii, ale nie wiem czy to wymysł jakiegoś fana, czy rzeczywista opinia Harrisa, czy kogoś innego.
Moim zdaniem era 'Golden Years' jest jest maksymalnie streszczona, niczego nowego się nie dowiadujemy, a np. analiza zjawiska NWOBHM czy perypetie Roda są do maksimum rozwleczone. Ktoś kiedyś pisał, że zespół nie jest zadowolony z tej biografii, ale nie wiem czy to wymysł jakiegoś fana, czy rzeczywista opinia Harrisa, czy kogoś innego.
Nie potrzebnie, bo potem kupoiłem DoD i do BNW już nie zaglądam.
Masz rację, autorowi zapewne chodziło o dokładne opisanie genezy powstania zespołu, ale i tak nie narzekam
Masz rację, autorowi zapewne chodziło o dokładne opisanie genezy powstania zespołu, ale i tak nie narzekam
Zadałem pytanie, ale usunąłem post, bo znalazłem odpowiedź (setlistę z Raising Hell), ale wciąż nie mogę znaleźć koncertówki do kupienia w Polsce.
Co ona występuje pod alternatywną nazwą, czy w ogóle jej się nie dostanie? Za ile chodzi?
Coś zbyt często piszę posty w tym temacie
Co ona występuje pod alternatywną nazwą, czy w ogóle jej się nie dostanie? Za ile chodzi?
Coś zbyt często piszę posty w tym temacie
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Oficjalnie to ona w ogóle nie istnieje
Szukaj na Allegro.
Jak to oficjalnie nie istnieje... Mogę prosić o szersze wyjaśnienie?
To nie było przypadkiem limited edition?
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Jest jakieś nagranie z koncertu w Polsce z 1987?
Nie grali wtedy w Polsce 
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Sory, chodziło mi oczywiście o 1986, pisałem w pośpiechu i się pomyliłem. To jak, jest jakieś nagranie z któregoś koncertu?
Było chyba jakies nagranie z Poznanskiej Areny...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Było, ale z 1984 roku 
jest zapis koncertu z Warszawy, więcej info na stronie MaYeRa: http://rir8.webpark.pl/warszawa.htmPrzemo142 pisze:Sory, chodziło mi oczywiście o 1986, pisałem w pośpiechu i się pomyliłem. To jak, jest jakieś nagranie z któregoś koncertu?
co do Raising Hell to nie dość że "oficjalnie istnieje" to jeszcze ... jest wydane na DVD i dystrybuowane przez EMI
ja już daaawno temu kupiłem to na na dvd, ale było dystrybuowane przez BMG i chodziło jako nieoficjalne wydawnictwokobi pisze:co do Raising Hell to nie dość że "oficjalnie istnieje" to jeszcze ... jest wydane na DVD i dystrybuowane przez EMI
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

I to właśnie wydawnictwo miałem na myśli. O DVD wydawanym przez EMI słyszę pierwszy raz.Siwy pisze: ja już daaawno temu kupiłem to na na dvd, ale było dystrybuowane przez BMG i chodziło jako nieoficjalne wydawnictwo
Z tego co wiem (kiedyś o tym słyszałem, teraz też widzę że jest takie info na angielskiej wiki) to BMG jest dystrybutorem na rynek amerykański a EMI na pozostałe.
no jest takie info, ale muszę się przyznać, że nigdy nie widziałem w takim razie DVD wydanego przez EMI. Może z pierwszymi wydaniami VHS tak było, a później BMG na własną rękę zrobiło reedycję na DVD?
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Wie ktoś, co to jest?

- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Winda i Koleś