Pojedynki płyt...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pojedynki płyt...
to moze od razu liga plyt. kazdy z kazdym, z rewanzem.
Słuszna jest ta koncepcja. Zrobić podział na dwie grupy, wygranych w eliminacjach, które się teraz odbywają i przegranych i potem zrobić playoffy, a do playoffów grupy wygranej dołączyłby dwie płyty z grupy przegranych wyłonione też w systemie pucharowym, po tym jak zostałyby wybrane cztery najlepsze płyty z grupy przegranych i między tymi płytami, byłaby walka w systemie pucharowym, a najsłabsza płyta w grupie przegranej byłaby najsłabszą w ogóle. A najlepszą by się wybrało właśnie w playoffach z grupy wygranej, która byłaby rozstawiona wg miejsc, tj. najlepsza w grupie spotykałaby się z najgorszą. No i oczywiście tak jak voivod zaproponował, każdy z każdym w grupie i rewanż do tego, żeby było u siebie i na wyjeździe. I w playoffach też każda płyta po dwa pojedynki! Wtedy zabawa może potrwać nawet pół roku! Ale będzie ciekawie i fajnie!
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Dobra, żarty się skończyły- zabawa nie będzie pełna jeśli nie zostaną przeprowadzone pojedynki między singlami. Jako pierwszą parę proponuję Wildest Dreams vs. Flight of Icarus.
Głos oczywiście na Wildest Dreams.
Wildest Dreams 1- 0 Flight of Icarus
Głos oczywiście na Wildest Dreams.
Wildest Dreams 1- 0 Flight of Icarus
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Nie wiem, czemu teraz ida single ale głosuję ;d
Wildest Dreams 1 - 1 Flight Of Icarus
Bez wahania głos na Flight, mój ulubiony utwór na Piece Of Mind, natomiast jeśli chodzi o Wildest Dreams to niestety ale ciężko trawię ten utwór i według mnie słaby singiel
Wildest Dreams 1 - 1 Flight Of Icarus
Bez wahania głos na Flight, mój ulubiony utwór na Piece Of Mind, natomiast jeśli chodzi o Wildest Dreams to niestety ale ciężko trawię ten utwór i według mnie słaby singiel
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Nie spamujcie, jak nie macie nic do powiedzenia
Na razie dokończmy aktualną zabawę, chybą że komuś chce się prowadzić coś bardziej rozbudowanego.
Na razie dokończmy aktualną zabawę, chybą że komuś chce się prowadzić coś bardziej rozbudowanego.
Ja będę miał po prostu bardzo utrudniony dostęp do internetu przez miesiąc. Wyprowadzam się do Niemiec. Kontynuujemy naszą grę. 
KONIEC!
Somewhere In Time 19 - 11 Dance Of Death !
Brave New World - No Prayer for The Dying
Brave New World 1-0 No Prayer for The Dying
Ciężki wybór, ale jednak BNW to ciut lepsza płyta. Same Killery, NPfTD to kilka słabszych utworów.
KONIEC!
Somewhere In Time 19 - 11 Dance Of Death !
Brave New World - No Prayer for The Dying
Brave New World 1-0 No Prayer for The Dying
Ciężki wybór, ale jednak BNW to ciut lepsza płyta. Same Killery, NPfTD to kilka słabszych utworów.
Brave New World 2-0 No Prayer for The Dying
Według mnie najlepsza płyta ze wszystkich. Zawdzięcza to m.in. utworą The Wicer Man i Out Of The Silent Planet
Według mnie najlepsza płyta ze wszystkich. Zawdzięcza to m.in. utworą The Wicer Man i Out Of The Silent Planet
Brave New World 2-1 No Prayer for The Dying
I nie glosuje z przekory. NFTD uwazam za znakomity album, a BNW juz dawno mi sie znudzilo i wracam do niego bez wiekszych emocji.
I nie glosuje z przekory. NFTD uwazam za znakomity album, a BNW juz dawno mi sie znudzilo i wracam do niego bez wiekszych emocji.
Brave New World 3-1 No Prayer for The Dying
Szkoda, że NPFTD został tak chłodno przyjęty, bo to naprawdę dobra płyta, choć nie wolna od błędu. BNW jest świetne od początku do końca.
Szkoda, że NPFTD został tak chłodno przyjęty, bo to naprawdę dobra płyta, choć nie wolna od błędu. BNW jest świetne od początku do końca.
Brave New World 4-1 No Prayer for The Dying
BNW to jedna z moich ulubionych płyt, czuć w Ironach tę świeżość i zapał po reunionie
Zdecydowany fawory, zwłaszcza za Blood Brothers, Wickermana, Dream of Mirrors, czy niedoceniany moim zdaniem utwór zamykający płytę. 
BNW to jedna z moich ulubionych płyt, czuć w Ironach tę świeżość i zapał po reunionie
Brave New World 4-2 No Prayer for The Dying
Bo to była pierwsza płyta IM jaką przesłuchałem. Prawdziwym fanem zostałem ze 3 lata później, ale już wtedy ziarno zostało rzucone i wydało w końcu plon stukrotny...
Bo to była pierwsza płyta IM jaką przesłuchałem. Prawdziwym fanem zostałem ze 3 lata później, ale już wtedy ziarno zostało rzucone i wydało w końcu plon stukrotny...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Brave New World 4-3 No Prayer for the Dying
Brave New World jest świetną płytą. Ale moim zdaniem robioną już według pewnego schematu. Na No Prayer for the Dying swoją obecność w zespole zaznacza Janick Gers (szalone solówki), a kawałki takie jak Tailgunner, Holy Smoke czy Mother Russia po prostu niszczą. Ale szalę zwycięstwa przeciw kompozycjom z pierwszej płyty po reunionie przekłada na stronę płyty z roku '90 utwór Bring Your Daughter...To The Slaughter. I wszystko
Brave New World jest świetną płytą. Ale moim zdaniem robioną już według pewnego schematu. Na No Prayer for the Dying swoją obecność w zespole zaznacza Janick Gers (szalone solówki), a kawałki takie jak Tailgunner, Holy Smoke czy Mother Russia po prostu niszczą. Ale szalę zwycięstwa przeciw kompozycjom z pierwszej płyty po reunionie przekłada na stronę płyty z roku '90 utwór Bring Your Daughter...To The Slaughter. I wszystko
Brave New World 5-3 No Prayer for the Dying
Brave New World - wielki powrót wielkiego zespołu. Nowa energia, świeżość, świetne (jedne z najlepszych w karierze) wokale Dickinsona, Ghost Of The Navigator, tytyułowy, Dream Of Mirrors, Nomad i inne utwory. Jedna z najlepszych płyt Iron Maiden.
Brave New World - wielki powrót wielkiego zespołu. Nowa energia, świeżość, świetne (jedne z najlepszych w karierze) wokale Dickinsona, Ghost Of The Navigator, tytyułowy, Dream Of Mirrors, Nomad i inne utwory. Jedna z najlepszych płyt Iron Maiden.
-
Robercikk
Brave New World 6-3 No Prayer for the Dying
BNW to po prostu kapitalna płyta, pod każdym względem. Nie ma tam kawałka, który byłby typowym wypełniaczem.
BNW to po prostu kapitalna płyta, pod każdym względem. Nie ma tam kawałka, który byłby typowym wypełniaczem.
Brave New World 6-4 No Prayer for the Dying
No Prayer to chyba najbardziej niedoceniana płyta z Brucem, jednak dla mnie jest ona świetna, wszystkie kawałki trzymają poziom.
No Prayer to chyba najbardziej niedoceniana płyta z Brucem, jednak dla mnie jest ona świetna, wszystkie kawałki trzymają poziom.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Brave New World 7-4 No Prayer For The Dying
BNW genialna płyta, im starsza tym więcej zyskuje, zespół gra jakby to miał być pierwszy i ostatni album po reaktywacji
BNW genialna płyta, im starsza tym więcej zyskuje, zespół gra jakby to miał być pierwszy i ostatni album po reaktywacji
Brave New World 7-5 No Prayer For The Dying
A niech stracę... Głos na No Prayer. Wiem, że BNW to lepsza płyta (jest w moim TOP5), ale do tej mam przezajebisty sentyment, zresztą kiedyś założyłem o tym temat na forum. Jednak obie płyty są moim zdaniem znakomite.
A niech stracę... Głos na No Prayer. Wiem, że BNW to lepsza płyta (jest w moim TOP5), ale do tej mam przezajebisty sentyment, zresztą kiedyś założyłem o tym temat na forum. Jednak obie płyty są moim zdaniem znakomite.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Ludzie, uspokujcie się, bo jeszcze No Prayer wygra