Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Judas Priest

Post autor: Mila »

akurat na Walentynki, sweet :twisted:
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

No właśnie. Dobrze się słucha, choć przyznam, iż myślałem, że będzie lepszy czad.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Mi się bardzo podoba. Rob Halford w jednym z wywiadów przyznał, że na nowym albumie "brzmią jak młody, świeży zespół". Trzeba mu przyznać rację. ;)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Lightning Strike bardziej mi się podoba ale też jest dobrze :twisted:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Prochu już panowie nie wymyślą, ale całkiem przyjemny numer. No i duży plus za pierwszą solówkę, nie sprawia wrażenia wymuszonej i przekombinowanej na siłę. Druga już znacznie słabsza.

Szału nie ma, ale dramatu też.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Przyjemnie się tego słucha. Razi mnie zbyt agresywne przejście ze zwrotki do refrenu, tam brakuje przedrefrenu.
Na razie żaden z tych singli nie powalił, ale nie mogę zaprzeczyć, iż fajne to numery. Ciekawe, czy zdecydują się ujawnić jeszcze jeden przed premierą płyty.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Hmm... pierwszy opublikowany utwór z nowej płyty zrobił na mnie lepsze wrażenie, ale ten drugi też jest niezły, ma dobre fragmenty, Dzosef pochwalił pierwszą solówkę, ja też ją chwalę. Zaśpiewanie "firepower" tak trochę mnie razi, choć przecież to Judas Priest i Halford ;-), reszta partii wokalnych dobra. Być może po kolejnych odsłuchaniach nagranie zyska w uszach :-)
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Płytkę można już zamówić w przedsprzedaży w empiku :)
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: wojakwojak »

Coraz mniej Judasa w Judasie. Taki solowy Halford i to z tych słabszych czasów czyli Made Of Metal (czy jakoś tak) i inne Christmasy. Najsłabiej wypada z tego wszystkiego produkcja - faktycznie jak nowe, młodzieżowe zespoły - wywalona do przodu stopa, która staje się głównym instrumentem. Ja wiem, że taka jest teraz moda, że to ich praca, czyli chcą zarobić, a pieniądze wydaje młodzież, a nie stare pryki. Nie potępiam tego, tylko stwierdzam, że to już nie za bardzo moja muzyka. Pozostaję przy nowym Anvilu:)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Widać nie ja jeden mam skojarzenia z solowym Halfordem :)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Kusy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Kusy »

Cały album napisał Faulkner ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Faulkner to pewnie te albumy solowe Roba i samego JP zna na pamięć, więc nawet podświadomie odtwarza klimat poszczególnych płyt.

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Kusy pisze: pt lut 02, 2018 10:21 pm Cały album napisał Faulkner ;)
Zawsze wolałem Hemingwaya.

Kawałki okej, taki heavy metal z przytupem. ale jakieś takie trochę za proste te kawałki. Nie oczekuje progrocka, ale przydałoby się na albumie jeszcze coś bardziej wyrafinowanego muzycznie.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tutaj liczę na te dłuższe. Jak widać do tej pory czasy trwania podane na Wikipedii się sprawdzają, więc może Rising From The Ruins, Traitors Gate lub Lone Wolf będą nieco bardziej złożone. Ja bym chciał czegoś na miarę Halls Of Valhalla z Redeemera. Jeden taki numer i jestem w domu.

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

W życiu bym nie powiedział, że opublikowane kawałki są proste. One trwają tylko po trzy minuty z hakiem, a jest tam upchane po kilka motywów i przejść.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

FaithNoMore pisze: pt lut 02, 2018 12:46 pmMi się bardzo podoba. Rob Halford w jednym z wywiadów przyznał, że na nowym albumie "brzmią jak młody, świeży zespół". Trzeba mu przyznać rację. ;)
Mam takie samo zdanie o "Firepower".
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

PanPrezes pisze: pt lut 02, 2018 11:24 pm W życiu bym nie powiedział, że opublikowane kawałki są proste. One trwają tylko po trzy minuty z hakiem, a jest tam upchane po kilka motywów i przejść.
Niby tak, ale porównując je z The Sentinel albo Victim Of Changes, to jawią nam się dwa różne światy.

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Emilio pisze: pt lut 02, 2018 10:56 pm
Kusy pisze: pt lut 02, 2018 10:21 pm Cały album napisał Faulkner ;)
Zawsze wolałem Hemingwaya.
Polskie rapsy lepsze od Judas? Co to za herezje? :B
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

>teksty o Nocnych Pełzaczach i jakichś Valhallach
>życiowe teksty o mieście, które pachnie jak szlugi i kalafiory

Przecież wybór jest banalny,

ODPOWIEDZ