Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
akurat na Walentynki, sweet 
-
Deleted User 5147
No właśnie. Dobrze się słucha, choć przyznam, iż myślałem, że będzie lepszy czad.
- Saimon1995
- -#Moderator

Mi się bardzo podoba. Rob Halford w jednym z wywiadów przyznał, że na nowym albumie "brzmią jak młody, świeży zespół". Trzeba mu przyznać rację. 
Lightning Strike bardziej mi się podoba ale też jest dobrze 
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Prochu już panowie nie wymyślą, ale całkiem przyjemny numer. No i duży plus za pierwszą solówkę, nie sprawia wrażenia wymuszonej i przekombinowanej na siłę. Druga już znacznie słabsza.
Szału nie ma, ale dramatu też.
Szału nie ma, ale dramatu też.
Przyjemnie się tego słucha. Razi mnie zbyt agresywne przejście ze zwrotki do refrenu, tam brakuje przedrefrenu.
Na razie żaden z tych singli nie powalił, ale nie mogę zaprzeczyć, iż fajne to numery. Ciekawe, czy zdecydują się ujawnić jeszcze jeden przed premierą płyty.
Na razie żaden z tych singli nie powalił, ale nie mogę zaprzeczyć, iż fajne to numery. Ciekawe, czy zdecydują się ujawnić jeszcze jeden przed premierą płyty.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Hmm... pierwszy opublikowany utwór z nowej płyty zrobił na mnie lepsze wrażenie, ale ten drugi też jest niezły, ma dobre fragmenty, Dzosef pochwalił pierwszą solówkę, ja też ją chwalę. Zaśpiewanie "firepower" tak trochę mnie razi, choć przecież to Judas Priest i Halford
, reszta partii wokalnych dobra. Być może po kolejnych odsłuchaniach nagranie zyska w uszach :-)
"Still my heart calculate and pray"
Płytkę można już zamówić w przedsprzedaży w empiku 
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Coraz mniej Judasa w Judasie. Taki solowy Halford i to z tych słabszych czasów czyli Made Of Metal (czy jakoś tak) i inne Christmasy. Najsłabiej wypada z tego wszystkiego produkcja - faktycznie jak nowe, młodzieżowe zespoły - wywalona do przodu stopa, która staje się głównym instrumentem. Ja wiem, że taka jest teraz moda, że to ich praca, czyli chcą zarobić, a pieniądze wydaje młodzież, a nie stare pryki. Nie potępiam tego, tylko stwierdzam, że to już nie za bardzo moja muzyka. Pozostaję przy nowym Anvilu:)
Widać nie ja jeden mam skojarzenia z solowym Halfordem 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Cały album napisał Faulkner 
Faulkner to pewnie te albumy solowe Roba i samego JP zna na pamięć, więc nawet podświadomie odtwarza klimat poszczególnych płyt.
Zawsze wolałem Hemingwaya.
Kawałki okej, taki heavy metal z przytupem. ale jakieś takie trochę za proste te kawałki. Nie oczekuje progrocka, ale przydałoby się na albumie jeszcze coś bardziej wyrafinowanego muzycznie.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Tutaj liczę na te dłuższe. Jak widać do tej pory czasy trwania podane na Wikipedii się sprawdzają, więc może Rising From The Ruins, Traitors Gate lub Lone Wolf będą nieco bardziej złożone. Ja bym chciał czegoś na miarę Halls Of Valhalla z Redeemera. Jeden taki numer i jestem w domu.
W życiu bym nie powiedział, że opublikowane kawałki są proste. One trwają tylko po trzy minuty z hakiem, a jest tam upchane po kilka motywów i przejść.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Mam takie samo zdanie o "Firepower".FaithNoMore pisze: ↑pt lut 02, 2018 12:46 pmMi się bardzo podoba. Rob Halford w jednym z wywiadów przyznał, że na nowym albumie "brzmią jak młody, świeży zespół". Trzeba mu przyznać rację.
Niby tak, ale porównując je z The Sentinel albo Victim Of Changes, to jawią nam się dwa różne światy.
>teksty o Nocnych Pełzaczach i jakichś Valhallach
>życiowe teksty o mieście, które pachnie jak szlugi i kalafiory
Przecież wybór jest banalny,
>życiowe teksty o mieście, które pachnie jak szlugi i kalafiory
Przecież wybór jest banalny,