No nic, zobaczymy jeszcze...
25/06/2005 - Eddie Rips Up Paris - Paryż @ Parc Des Princes
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 25/06/2005 - Eddie Rips Up Paris - Paryż @ Parc Des Princes
Uuuuuu, to mnie zmartwiłeś teraz. No właśnie Meyer coś pisał o tym cyrku z wysiadaniem, tak więc ten bus o którym pisał IronPacy (o 19.30) to chyba na niego nie ma szans zdążyć. A co do pociągów to mam jakieś po 22. chyba.. A jak by było jakieś opóźnienie, jak pisałeś wcześniej, to chyba na dworcu się kimnę albo co..
Nie iwem jak z tym busem z KZK GOP, ale te z wizzair'a sa napewno podstawiane pod konkretny lot wiec beda czekaly. Pozatym nie wierze ze ktos biznesu nie kreci i nie jezdza jakies prywatne busiki. Jezeli nie wyladujemy z jakims gigantycznym opoznieniem i bedzie auto to nie bedzie problemu zeby Cie dostarczyc na czas - narazie sie nie martw, cos sie wymysli.
Wiem, wiem, dzięki za wsparcie :beer
Ale zawsze fajnie tak potrząść gaciami trochę
Ale zawsze fajnie tak potrząść gaciami trochę
ok, już wszystko połapałem
czy opłaty lotniskowe też są już zapłacone, bo nie wiem za bardzo co to wogóle jest
wiadomo czy ci co wpłacili kasę będą dopłacać?
czy opłaty lotniskowe też są już zapłacone, bo nie wiem za bardzo co to wogóle jest
wiadomo czy ci co wpłacili kasę będą dopłacać?
Nie przejmuj sie..kwota biletu uwzglednia wszystkoMan_Of_The_Edge pisze:ok, już wszystko połapałem![]()
czy opłaty lotniskowe też są już zapłacone, bo nie wiem za bardzo co to wogóle jest?
Kazda ososba, ktora wplacila kase ma juz bilet na samolot wiec nikt nie musi nic doplacacMan_Of_The_Edge pisze:wiadomo czy ci co wpłacili kasę będą dopłacać?
ok, dzięki
teraz jestem spokojny i pozostaje czekać na koncert
teraz jestem spokojny i pozostaje czekać na koncert
Hey Man! :beer
A więc jednak..
Domyślam się, że poprawiłeś te wszystkie lacze na półrocze 
A więc jednak..
Bus o 19:30 z lotniska ma być pod dworcem PKP o 20:21 więc z francuska "marne szanse" żeby zdążyć.Sabi pisze:Uuuuuu, to mnie zmartwiłeś teraz. No właśnie Meyer coś pisał o tym cyrku z wysiadaniem, tak więc ten bus o którym pisał IronPacy (o 19.30) to chyba na niego nie ma szans zdążyć. A co do pociągów to mam jakieś po 22. chyba.. A jak by było jakieś opóźnienie, jak pisałeś wcześniej, to chyba na dworcu się kimnę albo co..![]()
Na tej stronie rozkład jazdy autobusów z lotniska:
http://www.gtl.com.pl/index.html?page=komunikacja,2
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 017
dzięki dzięki :beerSabi pisze:Hey Man! :beer
A więc jednak..Domyślam się, że poprawiłeś te wszystkie lacze na półrocze
poprawiłem, ale to nie miału nic wspólnego z Paryżem te oceny
oceny miały wpływ na Pragę
Tak wstepnie sobie sprawdzalem mozliwosci transportu z i na lotniska w Paryzu:
ORLY SUD ----> http://www.discoverfrance.net/France/Tr ... ris2.shtml
co mocniejsi moga dawac z buta, jezeli faktycznie jest 14 km
Ale chyba najtansza opcja jest:
Paris City Bus
The bus lines 183 and Noctambus Line I both serve the Orly airport south terminal (Orly Sud). Bus #183 travels to the Porte de Choisy métro station
Metro to wydatek 1Euro, nie wiem ile moze kosztowac taki miejski bus, ale pewnie w granicach 1,5 - 2 Euro
BEAUVAIS ----> http://www.aeroportbeauvais.com/index.php?lang=eng
Tu sytuacja wyglada troche gorzej bo to w zasadzie narazie jedyna opcja ktora znalazlem, a 13 Euro to sporo kasy
Wiem ze kolezanka placila 10 Euro - wiec albo podrozalo, albo sa inne busy.
Jest jeszcze pociag 11 Euro, a dla osob ponizej 25 lat 8,30 Euro. Tyle ze trzeba by sie jeszcze jakos pozniej z dworca dostac na lotnisko.
Jest jeszcze dosc ryzykowna opcja dojechania tam stopem......ale mozna nie zdazyc na samolot
W kazdym razie jesli chodzi o Orly Sud to chyba nie bedzie problemu, a z Beauvais trzeba bedzie pokombinowac, moze sie jakis francuzow wypytac, nie wiem zobaczymy
ORLY SUD ----> http://www.discoverfrance.net/France/Tr ... ris2.shtml
co mocniejsi moga dawac z buta, jezeli faktycznie jest 14 km
Paris City Bus
The bus lines 183 and Noctambus Line I both serve the Orly airport south terminal (Orly Sud). Bus #183 travels to the Porte de Choisy métro station
Metro to wydatek 1Euro, nie wiem ile moze kosztowac taki miejski bus, ale pewnie w granicach 1,5 - 2 Euro
BEAUVAIS ----> http://www.aeroportbeauvais.com/index.php?lang=eng
Tu sytuacja wyglada troche gorzej bo to w zasadzie narazie jedyna opcja ktora znalazlem, a 13 Euro to sporo kasy
Jest jeszcze pociag 11 Euro, a dla osob ponizej 25 lat 8,30 Euro. Tyle ze trzeba by sie jeszcze jakos pozniej z dworca dostac na lotnisko.
Jest jeszcze dosc ryzykowna opcja dojechania tam stopem......ale mozna nie zdazyc na samolot
W kazdym razie jesli chodzi o Orly Sud to chyba nie bedzie problemu, a z Beauvais trzeba bedzie pokombinowac, moze sie jakis francuzow wypytac, nie wiem zobaczymy
Man_Of_The_Edge pisze:
dzięki dzięki :beer
poprawiłem, ale to nie miału nic wspólnego z Paryżem te oceny![]()
oceny miały wpływ na Pragę
Kurcze.. No jasne że to była Praga. Cholera, nie było mnie na necie ponad tydzień i mi się od czytania zaległych postów chyba wszystko pokiełbasiło. Ale widzę, że do Pragi też wyruszasz, więc super!
no spoko
nie przejmuj się
do Pragi też - zostałem namówiony
do Pragi też - zostałem namówiony
Jak juz mowilismy, wylot z Krakowa jest o 7 rano przy czym na lotnisku trzeba byc juz o 5.
Dla osob, ktore zechcialyby dzien wczesniej zanocowac w Krakowie znalazlem akademik
Koszt pokoju 3-osobowego to 90 zl (wypada po 30 zl na glowe)
Akademik znajduje sie stosunkowo niedaleko od lotniska, dwa kroki od
przystanku linii jeżdżącej do lotniska:
http://bydgoska.bratniak.krakow.pl/html ... =5&lang=pl
Co o tym myslicie?
Dla osob, ktore zechcialyby dzien wczesniej zanocowac w Krakowie znalazlem akademik
Koszt pokoju 3-osobowego to 90 zl (wypada po 30 zl na glowe)
Akademik znajduje sie stosunkowo niedaleko od lotniska, dwa kroki od
przystanku linii jeżdżącej do lotniska:
http://bydgoska.bratniak.krakow.pl/html ... =5&lang=pl
Co o tym myslicie?
Ale są też 4,7 i 8-osobowe! Te 8-osobowe za 200zł. To wychodziłoby po 25zł na łeb. I nawet lepiej jakbyśmy byli wszyscy razem :beer
Pytanie tylko czy będzie tyle osób.. Ale jak nie to jest też siódemka i czwórka. Zawsze trochę taniej.. Jak dla mnie spoko. Ja bym się raczej pisał na jakiekolwiek rozwiązanie z noclegiem.
Pytanie tylko czy będzie tyle osób.. Ale jak nie to jest też siódemka i czwórka. Zawsze trochę taniej.. Jak dla mnie spoko. Ja bym się raczej pisał na jakiekolwiek rozwiązanie z noclegiem.
Jak PKP nic nie zmieni to mam pociąg który przyjeżdża do Krakowa o 2:42 więc raczej spotkamy się na lotnisku
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 017
ja jestem chętny na nocleg przed wylotem 
ja też się piszę na ten nocleg w Krakowie
ja narazie nie wiem. Raczej bede kombinowal tak zeby nie musiec placic za nocleg 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Proponuję wynająć największy pokój, ewentualnie 2 i zrobić imprezę.
Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł odnośnie miejsca... Bo chyba nie będziemy raczej spać skoro koło 3 wypadałoby wyruszyć na lotnisko, nie?

a moze sie wpakowac ostatnim busem na lotnisko i tam balowac??

Akurat co do tego to mozna podjac decyzje dopiero w czerwcu. Bardziej sie zastanawiam nad tym jak rozwiazac sprawe z noclegami w Paryzu.
Akurat co do tego to mozna podjac decyzje dopiero w czerwcu. Bardziej sie zastanawiam nad tym jak rozwiazac sprawe z noclegami w Paryzu.