Setlista 2006 - dyskusja

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Setlista 2006 - dyskusja

Post autor: BartSmith »

Pacjent pisze:na pytanie dlaczego nigdy nie zagrali ATG skoro chcieliby (niestety nie pamietam kiedy to bylo, ale bylo) Harris odpowiedzial, ze Adrian nie mogl sie nauczyc solowek.... sorry, ale jakos mi w to sie nie chce wierzyc.
Nie wiem gdzie to słyszałeś, bo ja w życiu o czymś takim nie czytałem. Jesteś pewien, że tak było? Jeżeli tak to strasznie głupia ta odpowiedź Harris'a, bo Adrian te solówki zagrałby z palcem w... Sam się nauczyłem je grać, więc tymbardziej Adrian!
Pacjent pisze:Hmm czy zachowuje sie jak porzucona zona?? Nie!!! DOD wypadl gorzej niz BNW. Ale mialem nadzieje, ze cos rownie dobrego (moze lepszego) nagraja. Niestety rzeczywistosc sie okazala nie tak rozowa jak nadzieja... czas pokaze czy powtorza sukces z 2000.
Ja z kolei cieszę się, że nagrali DOD, bo jest lepszy niż BNW dla mnie. BNW nie był sukcesem, prędzej nazwałbym tak trasą BNW.
Sim0n
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Sim0n »

ja sie ciesze ze nie graja numbera.. starczy juz;p
ale wymienil bym tez feara na cos innego.. i 2minutes tysz..
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Mozemy sobie tylko pogadac ja wymienilbym TYLKO 23:58 ale ogolnie jest super! :rocx
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

BartSmith pisze:BNW nie był sukcesem
Dobry dowcip :wink: Mówię tutaj zarówno o wymiarze artystycznym, jak i przede wszystkim komercyjnym.
Tak w ogóle Bart, to od kiedy Miden słuchasz, że tak z ciekawości się zapytam ?? :> Bo skoro takie sądy wygłaszasz to rozumiem, że już przed "BNW" ich słuchałeś ?? :>
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Artur pisze:BartSmith napisał:
BNW nie był sukcesem

Dobry dowcip
ja juz nie wiem co tu odpisywac czasami... :?
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

remi pisze:ja juz nie wiem co tu odpisywac czasami...
A osohozi ??
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

ale tregiczny set, ja bym się zabiłbym jakbym miał popłacone już za koncerty na tej trasie
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

A zabijaj sie! ;)
Ja marzylem o takim secie(zeby zagrali cale genialne AMOLAD)
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Budziol pisze:A zabijaj sie!
dzieki za dobre słowo
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Dobra wieść dla fanów Adriana - znów gra intro w 2 Minutes To Midnight. 8)

http://www.youtube.com/watch?v=tGtpfzK7vnw
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

Pacjent pisze:Harris odpowiedzial, ze Adrian nie mogl sie nauczyc solowek....
Ale brednie... :roll: Ale ktoś głupoty wymyślił. Adrian grał i gra perfekcyjnie wiele trudniejszych solówek niż ta z Alexandra. Ten kto to wymyślił (nie Ty Pacjent) po prostu się zbłaźnił.
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

WICKER MAN pisze:Dobra wieść dla fanów Adriana - znów gra intro w 2 Minutes To Midnight. 8)
Hah! Nie twierdzę, że Janick grał to źle, ale jak to od razu pomyślałem "World Slavery Tour"! Świetnie! ;]
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Hallowed pisze:
Pacjent pisze:Harris odpowiedzial, ze Adrian nie mogl sie nauczyc solowek....
Ale brednie... :roll: Ale ktoś głupoty wymyślił. Adrian grał i gra perfekcyjnie wiele trudniejszych solówek niż ta z Alexandra. Ten kto to wymyślił (nie Ty Pacjent) po prostu się zbłaźnił.

Oj ludzie, ludzie... Trochę dystansu!

Tekst jest jak najbardziej prawdziwy, choć oczywiście żartobliwy! Ten "ktoś", kto go wymyślił, to Harris albo inny członek ekipy. Pamiętam, że kilka lat temu na oficjalnej były Q&As - pytania i odpowiedzi. Jedno z pytań dotyczyło ATG. Odpowiedź, chyba Harrisa, brzmiała mniej więcej tak: "We're not playing Alexander, 'cos Adrian can't remember his solo" :lol:

M.
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

beaviso pisze:Jedno z pytań dotyczyło ATG. Odpowiedź, chyba Harrisa, brzmiała mniej więcej tak: "We're not playing Alexander, 'cos Adrian can't remember his solo"
To nie problem. Zawsze może looknąć w Tab Book`a i przypomnieć sobie. Albo zagrać inaczej, ale bardzo podobnie, tak jak grał solo w Stranger In A Strange Land podczas Ed Hunter Tour.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

beaviso pisze:Oj ludzie, ludzie... Trochę dystansu!

Tekst jest jak najbardziej prawdziwy, choć oczywiście żartobliwy! Ten "ktoś", kto go wymyślił, to Harris albo inny członek ekipy. Pamiętam, że kilka lat temu na oficjalnej były Q&As - pytania i odpowiedzi. Jedno z pytań dotyczyło ATG. Odpowiedź, chyba Harrisa, brzmiała mniej więcej tak: "We're not playing Alexander, 'cos Adrian can't remember his solo" :lol:

M.
Dokładnie tak było. :) Pewnie była to ściema Harris'a, bo po prostu nie chciało im się nauczyć kawałka. W każdym razie ćwiczyli go na próbach przed trasą BNW, ale w końcu zamiast niego zagrali Sign of The Cross. Rod jednak wspomniał jakiś czas temu, że fani błagający ciągle o ATG powinni poczekać do trasy "Golden Years" i myślę, że wtedy zespół w końcu się ugnie i to zagra... Choć 100% pewności nie możemy mieć do czasu pierwszego koncertu. ;)
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

Właściwie zawsze mnie dziwiło czemu nie grali tego na Somewhere On Tour zamiast Marynarza ;d
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Moze dlatego ze marynarz jest poprostu lepszy.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ponoć nie chcieli zagrać zbyt wielu nowych utworów, bo i tak były kontrowersyjne (klawisze itp.). ;) A tak naprawdę pewnie po prostu nie chciało im się go poćwiczyć na próbach. :lol:
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Qba666 pisze:Moze dlatego ze marynarz jest poprostu lepszy.
Pozwolę się nie zgodzić. Ja tam o klasę wolę Aleksa :wink:
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

Artur pisze:Dobry dowcip :wink: Mówię tutaj zarówno o wymiarze artystycznym, jak i przede wszystkim komercyjnym.
Tak w ogóle Bart, to od kiedy Miden słuchasz, że tak z ciekawości się zapytam ?? :> Bo skoro takie sądy wygłaszasz to rozumiem, że już przed "BNW" ich słuchałeś ?? :>
Próbujesz mi wmówić własną opinię. Każdy album jest jakby nie patrzeć w pewnym stopniu sukcesem. Dla mnie prawdziwe sukcesy odnosili w latach 80tych.

Słuchanie nie ma nic do znaczenia ani do oceny albumu. Pisałem już wiele razy, że od 2003 roku, gdzieś tak od marca/kwietnia. Ale to nie ma nic do znaczenia, gdyż są takie osoby, które słuchają od lat 80tych a BNW nie uważają za coś genialnego ani za sukces.
WICKER MAN pisze:Dobra wieść dla fanów Adriana - znów gra intro w 2 Minutes To Midnight. 8)

http://www.youtube.com/watch?v=tGtpfzK7vnw
Wiesz, ja bym wolał żeby Janick oddał Adrian'owi kilka solówek. Chociaż dobre i to :wink: .
Qba666 pisze:Moze dlatego ze marynarz jest poprostu lepszy.
Dla mnie oba są genialne, tyle, że TROTAM był grany trasę wcześniej, tak więc Alexander byłby IMO lepszy. No, ale nie ma co narzekać, gdyż Rime także świetnie wypadł na SOT i dodał wiele klimatu.
ODPOWIEDZ