The Final Frontier

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: The Final Frontier

Post autor: RALF »

Jeeeeezu O NIC, chcę żeby się nieco wyróżnił, dobra - skończę z tym :dance:
El Dorado

Post autor: El Dorado »

faust pisze:Jedna z podstawowych figur interpunkcyjnych zwanych "wielokropkiem". Często stosowana w wypowiedziach eseistycznych i prozie dziennikarskiej, autor sugeruje potrzebę dokończenia myśli lub kontynuacji, jednak pozostawia to w gestii ewentualnego czytelnika.
wielokropek w nawiasie oznacza zupełnie coś innego ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

:pijak: Ale offtop: Brakuje tylko prof. Miodka - dobra, z pewnością masz na myśli fragmentaryzację cytatu, owszem w tym kontekście się zgadzam, tyle że wówczas dany zwrot będący fragmentem większej wypowiedzi, kończymy wielokropkiem, zaś całość ujmujemy w cudzysłów.
Jak tak dalej pójdzie to nam tą konwersację wytną z ram tematycznych i jeszcze naganę wlepią za postawę nieregulaminową. ;-)

Nawiązując do tematu, jestem ciekaw czy sama zmiana studia nagraniowego przełoży się na poprawę brzmienia krążka. Cóż, prace Shirleya nie przez wszystkich oceniane są pozytywnie, sam producent wspomniał, iż niektórzy fani MAIDEN piszą do niego w stylu: "Nigdy nie będziesz Birchem". Ja osobiście uważam, że "Dance Of Death" ma całkowicie zamulony sound, bardzo mało detaliczny. Ponoć to kwestia błędu popełnionego w procesie masteringu ścieżek. Za to "AMOLAD" pod względem produkcji bardzo mi odpowiada, brzmi naturalnie i organicznie.

W Compass Point powstało szereg genialnych płyt, nie muszę chyba wymieniać które krążki MAIDEN zostały tam nagrane. Może panowie jakoś przywołają tą dawną aurę.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Nicko oraz prawdopodobnie Bruce (a takze Rod) bawili sie w ostatni weekend na festiwalu Sonisphere w angielskim Knebworth. Nicko w wywiadzie dla jednej z brytyjskich stacji radiowych przyznal, ze byl zachwycony zorganizowaniem tego festiwalu i zasugerowal, ze Maiden moga zagrac na nim w przyszlym roku, o co zreszta zabiega promotor Stuart Galbraith. (LINK). Ponadto tworcy festiwalu zapowiadaja, ze oprocz tegorocznych krajow (UK, Niemcy, Hiszpania, Holandia, Szwecja i Finlandia) rozwazaja zorganizowanie go m.in. w Grecji, Czechach oraz... w Polsce. :twisted: Gdyby okazalo sie to prawda to wreszcie bedziemy mieli szanse na rockowo-metalowy festiwal z prawdziwego zdarzenia i z prawdziwymi gwiazdami - pomijam juz to czy Maiden na nim wystapi chociaz w takim wypadku byloby to calkiem prawdpodobne. :)

http://www.virtualfestivals.com/latest/ ... phere-show
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wspaniale by było, Knebworth w Anglii to miejsce kultowe i wydaje mi się że samym muzykom by na tym zależało. Sonisphere z MAIDEN w roli gwiazdy by chyba wypalił wszędzie, w Grecji i Czechach na 1000% a w Polsce, no cóż gdyby mieli ciekawy line-up, dobrą promocję to w sierpniu 2010 można by zrobić ten festiwal na Służewcu, sądzę że jakieś 30,000 widzów by się zebrało. Po przeczytaniu postu naszego kolegi, taka perspektywa nie jest nieprawdopodobna. Musimy cierpliwie poczekać na oficjalne wieści. Wydaje mi się że w tym układzie trasę zaczną z końcem lipca, na kilka tygodni przed premierą płyty studyjnej, mogą to być koncerty z cyklu "Sonisphere Festival 2010". Bardzo prawdopodobne....
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

to wszystko już dawno było na głównej sanktuarium :razz:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na Wikipedii.pl pod Iron Maiden mają niemal dokładny przedruk z naszej strony!
Deleted User 804

i mają w przypisach podane skąd wzięte ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

jednym słowem reklama jak należy :)
trzeba się przyzwyczaić ze na naszej glownej juz od dawna newsy sa zapodawane, nie jak kiedys ;)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Troche to poplatane... Po pierwsze, trasa z Ed Force One planowana jest raczej na poczatek 2011 roku. Latem Maiden prawdopodobnie wystapia na jakichs festiwalach (pewnie Sonisphere). Natomiast w Boliwii nie zagraja nie ze wzgledu na zbyt napietna atmosfere, a duza wysokosc. Ktos to zle przetlumaczyl. ;)
Deleted User 804

też to zauważyłem. Dziwne że taki błąd popełnili zwłaszcza jak było napisane że chłopaki nie daliby rady. Oczywiście skomentowałem to w komentarzach :twisted:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

WICKER MAN pisze:Troche to poplatane... Po pierwsze, trasa z Ed Force One planowana jest raczej na poczatek 2011 roku. Latem Maiden prawdopodobnie wystapia na jakichs festiwalach (pewnie Sonisphere). Natomiast w Boliwii nie zagraja nie ze wzgledu na zbyt napietna atmosfere, a duza wysokosc. Ktos to zle przetlumaczyl. ;)
Racja święta, z tego co zrozumiałem wypowiedź Roda, wynikałoby że panowie zamierzają użyć "EF1" w ramach całej trasy wokół GLOBU! Ciekaw jestem czy w Lipcu/Sierpniu jest szansa na kolejny koncert w RP!? Metallica prawdopodobnie będzie u nas na wiosnę, ponoć w arenie (już są konkretyzowane dyskusje co do podobnych koncertów w Moskwie i Petersburgu). AC/DC będą w Europie latem 2010, ponoć zabookowano na dwa koncerty Stadion Olimpijski w Turynie (28,000 pojemności). Są realne szanse na występ "Kangurów" w POLSCE.

Jeżeli MAIDEN zagrają jako headliner Sonisphere, uwzględniając zamiary organizatorów, są realne szanse na koncert w Polsce pod wspomnianym szyldem. Byłoby świetnie, tylko pozostaje kwestia ceny. Jednak za godziwy skład festu ludzie będą skłonni zapłacić sporo. Od plotek o tym , że to IRONSI będą gwiazda SONISPHERE sieć wręcz huczy. Kto wie ...

Spodziewam się najnowszej płyty MAIDEN w sierpniu.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Jeżeli festiwal Sonisphere odbędzie się w Polsce to oczywiście jest bardzo duża szansa na letni koncert Maiden w naszym kraju.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

swoja droga to mysle ze zanim cos zacznie dziac sie wokol nowej plyty to kolo marca jak przed AMOLAD podadza daty europejskich koncertow na jesien.
Rowniez tak myslicie?
I co najwazniejsze jak widzicie szanse Polski w tym tour?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Uważam, iż zaczną trasę już latem, właściwie coraz głośniej mówi się o koncertach SONISPHERE z MAIDEN w roli głównej. Ja widzę to następująco:

Czerwiec/sierpień: Trasa Europa/UK w większości plenery, stadiony i festiwale, odwiedzą kilka miejsc w których nie grali, może ŁOTWA, LITWA oczekiwana od lat TURCJA. Sądzę, iż jest 95% szans na koncert w POLSCE, być może SONISPHERE.

Wrzesień/Październik: USA/Kanada - jakieś 20 koncertów z przerwą na zawody golfowe, o których tyle mówił McBRAIN.

Listopad: Azja - wiele nowych miejsc - Korea POŁ./Indonezja/Singapur czy Tajwan.

Kolejne miejsca to luty-kwiecień 2011.

Ja tak to widzę, w Europie nie grali już dwa lata w 2010 będą chcieli się pokazać. Nowy album prawdopodobnie wyjdzie w sierpniu 2010. Przewiduję, że z nagranych 10/11 utworów "live" zagrają 4/5. PODKREŚLAM, że to tylko moje prywatne fantazjowanie - choć dość prawdopodobne. ZOBACZYMY! ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

tylko ze trasa czerwiec/sierpien przed premiera plyty bylaby dosyc dziwna (ale to by potwierdzalo slowa babeczki ze strefy ze tocza sie z MAIDEN rozmowy odnosnie wystepu u nas w czerwcu - dla mnie to zwykle plotki)
a po za tym jesli czerwiec to lada dzien by oglaszali daty :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Rod w magazynie FC mówił, że dogadują detale - sądzę że pierwsze daty poznamy gdzieś tak w grudniu - tradycyjnie to będzie Skandynawia. Koncert w POLSCE przewiduję na Lipiec, prawdopodobnie będzie to festiwal.
W historii IRON MAIDEN było już tak, że grali materiał z nadchodzącej płyty przed jej premierą - i to dość długo przed nią! Np. TNOTB 1982, Powerslave 1984, Somewhere w 1986 czy No Prayer 1990. A Wildest Dreams, tłukli go 4 miesiące przed premierą DOD. Takie rozwiązanie nie jest im obce. W dobie internetu, kiedy całe albumy i tak "przeciekają" do sieci na tygodnie przed oficjalnym debiutem rynkowym, nie ma znaczenia czy parę nowych kawałków zagrają przed premierą płytki czy po... :lol:

Baa, taki ruch może nawet pomóc CD, choć nie musi - bowiem oczekiwanie i zainteresowanie nowym albumem IM już teraz jest wielkie! Na dodatek co i rusz mówi się, że to ich pożegnalny album studyjny... Kto wie :?:

Sądzę, że w POLSCE będą - tu byli zawsze bardzo ciepło przyjmowani. IRONI to wielkie widowisko, nie wiem czy w arenie, nawet w "naszej" Łódzkiej ;-) nie straciliby na rozmachu. No i ja już widzę te ceny, BOŻE !

Mamy już listopad, cóż Rod twierdził iż od tego miesiąca zacznie się ogrywanie pomysłów na nowy CD, pewnie mają już jakieś szkice a jak znam MAIDENÓW, to proces rejestracji pójdzie gładko. Compass Point do najtańszych studiów świata nie należy, pewnie w kwietniu będą mieli album na taśmie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

hmmmm... zobaczymy.

owszem kiedys moze tak robili, ale teraz to grali co najwyzej WILDEST DREAMS, ale to przy okazji trasy zwiazanej z premiera DVD VOTB.
tak wiec ja osobiscie watpie w te przedpremierowe koncerty.

to tylko nasze domysly zreszta...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na nadchodzącej trasie mają wykorzystać ED FORCE 1 w stopniu większym niż kiedykolwiek - ciekawe czy przylecą nim do nas!? Muszą załatwić całą masę formalności, może przed premierą albumu doczekamy się kolejnego DVD i pod jego zawartość zostaną ustawione koncerty letnie...

Musimy uzbroić się w cierpliwość! :pijak:
ODPOWIEDZ