Motorhead
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Motorhead
Masakra...
:(:(:( strasznie wygląda... ech, mam nadzieję, że to nie Zmierzch Boga.
Odkładając na bok wszelkie "Lemmy to Bóg", "Lemmy nieśmiertelny", dużo czasu mu nie zostało...
Patrząc na to mam coraz większą chęć wybrania się na Motörheada do Berlina 16 XI, bo teraz każdy koncert może być tym ostatnim.
Patrząc na to mam coraz większą chęć wybrania się na Motörheada do Berlina 16 XI, bo teraz każdy koncert może być tym ostatnim.
-
Deleted User 2259
Co Ty możesz wiedzieć, może dożyć nawet 100 przecież, no ale przy takim trybie życia, na świecie żyje jeszcze 6 osób zweryfikowanych urodzonych przed 1900 rokiem, więc może do 100 dociągnie.Sadek pisze:dużo czasu mu nie zostało...
Byłem w Colmar we wrześniu na ich koncercie. Ma sa kra. Lemmy stał i w ogóle się nie ruszał. Wszytskie gadki odwalał gitarzysta. Koncert trwał 55 minut. Słowem napisałem do yankesa by pojechał do Berlina bo dla mnie to jest końcówka Lemmiego.
nie brzmi to dobrze...
Bzdety - Maiden zainspirowali rzesze artystów bynajmniej nie tylko "metalowych". Radzę poczytać wywiady - co i rusz w temacie "inspiracje" pojawia się IM. A czy nie zauważyliście, iż w przeciwieństwie do 95% tzw. metalowych bandów muzyka IM jest niesłychanie elastyczna kompozycyjnie i wdzięczna do obróbki na różnorakim warsztacie instrumentalnym, stąd tak różnorodne covery z ich repertuarem. Rozmaitych albumów "Tribute To..." z muzyką grupy jest ponad 100 (sam mam 33) a obejmują już chyba wszelkie gatunki muzyczne. TO WŁAŚNIE ŚWIADCZY O WARTOŚCI ICH MUZYKI. To nie jest durne metalowe łojenie na dwóch riffach z ryczącym wokalistą, któremu stado słoni na ucho wdepnęło. To coś znacznie więcej - dlatego tag bardzo polubiłem ich twórczość. Przy IM niemal wszystkie zespoły metalowe brzmią jak młockarnia w szczycie sezonu. Kiedyś takie napieprzanie mnie kręciło, dziś jest kompletnie inaczej. Pytam, ile w tym łomocie jest MUZYKI?! Niewiele....Odyseusz pisze:Ich siłą jest nie tyle inspirowanie innych co stworzenie takiego klimatu wokół muzyki heavy-metalowej
A Lemmy - wygląda okropnie, boję się że to Jego ce la vie.
-
Francois I
- -#Prisoner

Jedzie ktoś do Berlina i ma miejsce w aucie/busie na powrót do Polski? Najlepiej Warszawa, lub inne duże miasto (Wrocław, Kraków, Katowice, Łódź, Poznań)
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Już w przyszłym tygodniu ogłoszenie halowego koncertu Motörhead w Polsce w 2015!

- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Sorry, Motorhead w Kraków Arena albo w Łodzi jakoś jest mi trudno sobie wyobrazić.
Mogłaby być Hala Expo w Wawce a najlepiej nowa Progresja, salka ciut większa od Stodoły, w której przecież grywali przed laty.
Mogłaby być Hala Expo w Wawce a najlepiej nowa Progresja, salka ciut większa od Stodoły, w której przecież grywali przed laty.
Heh, ciekawe. Lemmy w obecnej formie, dający nieco ponad godzinny występ w hali, organizowany pewnie przez Evil Nation z cenami po 300zł. Wątpię czy to wypali. Do jakiegoś klubu by mógł wpaść, a nie na halówkę. Jedyną opcją halowego występu Motorhead będzie koncert na Impact Festival jako jedna z kilku gwiazd bo nie wierzę, że zagrają własny gig.
Jeśli mieliby zagrać własny gig to chętnie bym ich na Torwarze widział 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Własny gig i wcale nie promowany przez LN...Pablo1919 pisze:Heh, ciekawe. Lemmy w obecnej formie, dający nieco ponad godzinny występ w hali, organizowany pewnie przez Evil Nation z cenami po 300zł. Wątpię czy to wypali. Do jakiegoś klubu by mógł wpaść, a nie na halówkę. Jedyną opcją halowego występu Motorhead będzie koncert na Impact Festival jako jedna z kilku gwiazd bo nie wierzę, że zagrają własny gig.
Najprędzej Torwar 
Strzelam, że spodek
Zgadnę, że organizatorem będzie GO-AHEAD!?
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

No to pozostaje tylko czekać
-
Deleted User 5147
A ja to bym chciał, żeby zgrali jako support przed Judas Priest. Akurat by pasowało, w końcu graja ok 1h, czyli idealnie na support
było by potężnie
Raczej przez MJM.
I wtedy Spodek jest realny. Przecież w Spdku MJM organizował Manowar i była pełna publika.
Nie ukrywam, że Spodek bardzo by mi leżał i chętnie się wybiorę:)
Na większą halę nie ma szans, bo bilet na Motorhead nie może być przesadnie drogi, a dużą część kosztów generuje wynajem nowoczesnej hali - Gdańsk, Łódź czy Kraków. Spodek taki drogi w wynajmie nie jest. Poza tym nie ma opcji, żeby Motory zgromadzili w PL więcej niż 5 k ludzi, a do Spodka na koncert wchodzi 6.
I wtedy Spodek jest realny. Przecież w Spdku MJM organizował Manowar i była pełna publika.
Nie ukrywam, że Spodek bardzo by mi leżał i chętnie się wybiorę:)
Na większą halę nie ma szans, bo bilet na Motorhead nie może być przesadnie drogi, a dużą część kosztów generuje wynajem nowoczesnej hali - Gdańsk, Łódź czy Kraków. Spodek taki drogi w wynajmie nie jest. Poza tym nie ma opcji, żeby Motory zgromadzili w PL więcej niż 5 k ludzi, a do Spodka na koncert wchodzi 6.
Jak MJM będzie organizatorem to ja podziękuję. Ta pseudo firma wystarczająco dużo nerwów napsuła ludziom gdy organizowali Manowar.