Megadeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Megadeth
Fajny kawałek, nawet Ice T jakoś bardzo nie razi. Choć jak dla mnie, mogłoby go nie być jednak 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Bardzo dobry utwór.
Melodyjnie mi zalatuje Exodusem z albumu Blood in Blood out.
Drugi świetny singiel, choć wokal rudego bardziej mi pasował do pierwszego.
Jaram się na caly album
Melodyjnie mi zalatuje Exodusem z albumu Blood in Blood out.
Drugi świetny singiel, choć wokal rudego bardziej mi pasował do pierwszego.
Jaram się na caly album
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Nowy numer wlecial, pozniej musze zrobic podejscie.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Sredniak. Teledysk nie wiem po co powstał
. Sam numer to taki typowy nowy Megadeth, mógłby być na United, Endgame i Dystopii. Na duży plus Kiko, który tam dużo fajnych ciasteczek włożył i wzbogacił główny riff.
-
Deleted User 7379
Ten singiel chyba najbardziej mi siadł ze wszystkich dotychczasowych. W refrenie czuć vibe Youthanasi. Kiko zdecydowanie dobrą robote robi
- blackcocker
- -#Moderator

Jeszcze nie słuchałem, ale jeśli czuć Youthanasie to będę zadowolony. No i rozumiem wtedy czemu Dzosefowi się nie podoba 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Numer bardziej melodyjny, wolniejszy, bezpieczny.
Refren moze dzialac live.
Na tle poprzednich jest dla mnie ledwo OK.
Jesli to bedzie filler przy wiekszosci materialu to i tak git.
Refren moze dzialac live.
Na tle poprzednich jest dla mnie ledwo OK.
Jesli to bedzie filler przy wiekszosci materialu to i tak git.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Szczerze mówiąc nie słyszałem tam ani przez sekundę YA.blackcocker pisze: ↑pt sie 12, 2022 11:42 am Jeszcze nie słuchałem, ale jeśli czuć Youthanasie to będę zadowolony. No i rozumiem wtedy czemu Dzosefowi się nie podoba![]()
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

W ogole to jest takie zalosne, ze w momencie wydania nowej plyty po 6 latach Mega bedzie w srodku trasy jako gosc specjalny five finger XDDDDD
Zamiast od razu po premierze zajebac gruba trase po USA jako headliner. I do promowania płyty dorzucą do krótkiego seta JEDEN numer. Przecież to jest skrajnie niepoważne, nie wiem czy management jest tak niekompetentny, czy może nie wierzył w to że Rudy w końcu skończy płytę i trasę zabookowali wcześniej XD bo ten album to miał wyjść już z półtora roku temu wedle pierwotnych założeń.
Smutne to jest jak kiepskie zarządzanie ściąga Megadeth do rangi zespołu klubowego (w Europie). Bo z mocnym zestawem typu nowa dobrze odbierana płyta (tak zakładam), jakiś mocny gość specjalny typu Anthrax i drugi typu metalcorowe gówno spokojnie Mega stać byłoby na granie w roli gwiazdy na obiektach typu Torwar.
Zamiast od razu po premierze zajebac gruba trase po USA jako headliner. I do promowania płyty dorzucą do krótkiego seta JEDEN numer. Przecież to jest skrajnie niepoważne, nie wiem czy management jest tak niekompetentny, czy może nie wierzył w to że Rudy w końcu skończy płytę i trasę zabookowali wcześniej XD bo ten album to miał wyjść już z półtora roku temu wedle pierwotnych założeń.
Smutne to jest jak kiepskie zarządzanie ściąga Megadeth do rangi zespołu klubowego (w Europie). Bo z mocnym zestawem typu nowa dobrze odbierana płyta (tak zakładam), jakiś mocny gość specjalny typu Anthrax i drugi typu metalcorowe gówno spokojnie Mega stać byłoby na granie w roli gwiazdy na obiektach typu Torwar.
-
Deleted User 7379
Cóż, obecnym menadżerem zespołu jest Dave Mustaine. Zapewne robi wszystko na niekorzyść zespołu bo chce wywalić frontmana i zająć jego miejsce 
To jak z Harrisem. Pcha się do roboty, na której się nie zna i takie są efekty.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Bardzo fajny i mądry post na temat jednego z naszych ukochanych zespołów. Mam wrażenie że coś tu jest mocno nie tak. Już nawet na forach Wackenowskich ludzie nie wierzą że Megadeth to headliner.. Straszne jest to deprecjonowanie swojej pozycji poprzez granie supportów jakimś syfom typu Five Fingers coś tam.Bon Dzosef pisze: ↑pt sie 12, 2022 12:35 pm W ogole to jest takie zalosne, ze w momencie wydania nowej plyty po 6 latach Mega bedzie w srodku trasy jako gosc specjalny five finger XDDDDD
Meeega ciekawi mnie setlista na 2023. Czy będzie pomieszane coś ? Będzie wejście Hangar 18, 2-3 single albumowe w secie, i pojawia się szansa na parę dawno nie granych ciosów ( Set The World Afire !? Hook In Mouth ? Use The Man ? Train Of Consequences ? Head Crusher ? Almost Honest ? ) . Jak będzie dobrze i Dave nie poleci w kulki grając tylko 13 utworów na własnych koncertach to może zrobi się z 3-4 koncerty.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Po co czekac do 23? 
Przeciez w sierpniu ruszaja ponownie i grzeja chyba do pazdziernika.
W siecie spodziewam sie tego co zwykle, plus dwa/trzy numery w ramach promki albumu.
Przeciez w sierpniu ruszaja ponownie i grzeja chyba do pazdziernika.
W siecie spodziewam sie tego co zwykle, plus dwa/trzy numery w ramach promki albumu.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A w 2017 Megadeth było headlinerem i nawet na corocznym Wackenowym rysunku Mustaine był centralną postacią obok Coopera heh.Już nawet na forach Wackenowskich ludzie nie wierzą że Megadeth to headliner.
W sierpniu ruszają jako gośc, czyli krótki niepełny set. Mustaine właśnie wrzucił na IG, że planowane jest tylko dodanie We'll Be Back a poza tym męczenie tego co zawsze.Przeciez w sierpniu ruszaja ponownie i grzeja chyba do pazdziernika.
W siecie spodziewalem sie tego co zwykle, plus dwa/trzy numery w ramach promki albumu.
Ostatnio na klubówkach było tylko 15 numerów, ale głęboko wierzę że to po prostu kwestia tego, że grali krótko i tylko festy + 5dp, więc nie chciało się Rudemu kombinowac.Będzie wejście Hangar 18, 2-3 single albumowe w secie, i pojawia się szansa na parę dawno nie granych ciosów ( Set The World Afire !? Hook In Mouth ? Use The Man ? Train Of Consequences ? Head Crusher ? Almost Honest ? ) . Jak będzie dobrze i Dave nie poleci w kulki grając tylko 13 utworów na własnych koncertach to może zrobi się z 3-4 koncerty.
Bardzo bym chciał, żeby w 2023 Megadeth pojechało w solidną dwumiesięczną trasę po Europie jak w 2016. Festy na zmianę z halami i klubami, mocny set (6 nowych numerów!). Jest szansa, że jakieś rarytasy wykopie z szafy. Odkąd w zespole są Kiko i Dirk Rudy odkopał Conjuring, MLW, Dreada czy Angry Again. Z tego co słyszałem, to właśnie Dirk najmocniej grzeje granie numerów granych sporadycznie, zwłaszcza z KIMB i Peace.
Nie siadł mi ten nowy numer, źle mi się tego słucha, strasznie chaotyczne i wszystkiego nawalone.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Okazało się, że parę lat wcześniej wyszła też książka, chociaż jeżeli jakoś związana z filmem, to raczej luźno:
www.goodreads.com/book/show/11388021-mu ... -front-row
- Saimon1995
- -#Moderator

Numer ok, ale - jak dla mnie - najsłabszy z tych, które zapowiadają nowy album.
Jak dla mnie nowy numer riffowo w porządku ale faktycznie najsłabszy z tych które już były. Aranżacja też mnie jakoś nie powala.
Nowa edycja graciarni Rudego i Kiko - https://www.youtube.com/watch?v=VEGdTLt0igs
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Szczerze mówiąc wciąż nie mogę uwierzyć, że w ogóle jest możliwe supportowanie 5FDP przez Megadeth. Przecież zespół Rudego co najmniej od 2010 roku powinien mieć absolutny zakaz supportowania kogokolwiek oprócz ew. starych gigantów metalu i rocka, wydany i respektowany przez samych siebie, managerów, bookerów i wszelkich innych decydentów.