Koncertowe przewidywania
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Koncertowe przewidywania
Zgadzam się. Nie ta skala. Nieopłacalne dla żadnej ze stron. Metallica nie ma interesu na granie na niszowych festiwalu na końcu świata (dla 20tys.) jak może zagrać u nas 2 stadiony i też je zapełni. Dla Mysticu wydawać całą kasę na jeden zespół.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ja po prostu mam nadzieję, że Mystic urośnie do takich rozmiarów i znaczenia, że i Meta tam będzie realna choć trochę bardziej niż iluzorycznie. Przypominam też, że "minęli się" już w Tauron Arenie, co świadczy co najmniej o tym, że ten festiwal (było) stać na wystarczająco pokaźne miejscówki.
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Edycja w 2019 pokazała, że Sabaton nie jest odpowiednim headem na tę imprezę.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
W Tauron Arenie koncert zabookowany miał też duet Kreator/Lamb Of God, a Behemoth tam nawet zagrał. Najprawdopodobniej obiekt zszedł z wygórowanych wymagań finansowych i obecnie dużo łatwiej tam coś zorganizować.Zakkahletz pisze: ↑ndz maja 29, 2022 10:25 am Ja po prostu mam nadzieję, że Mystic urośnie do takich rozmiarów i znaczenia, że i Meta tam będzie realna choć trochę bardziej niż iluzorycznie. Przypominam też, że "minęli się" już w Tauron Arenie, co świadczy co najmniej o tym, że ten festiwal (było) stać na wystarczająco pokaźne miejscówki.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Co do Mety i Tauron Areny - nie traktowałbym tego jako wyznacznik, bo to byl koncert w ramach specjalnej, halowej, kameralnej (jak na warunki tego zespołu) trasy z mniejszą ilością ludzi niż zwykle.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Takie Wacken nie jest w stanie ściągnąc Mety, więc o czym tu mówimy?Zakkahletz pisze: ↑ndz maja 29, 2022 10:25 am Ja po prostu mam nadzieję, że Mystic urośnie do takich rozmiarów i znaczenia, że i Meta tam będzie realna choć trochę bardziej niż iluzorycznie. Przypominam też, że "minęli się" już w Tauron Arenie, co świadczy co najmniej o tym, że ten festiwal (było) stać na wystarczająco pokaźne miejscówki.
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Albo organizator robiąc tam więcej koncertów dostaje rabaty, niemniej dla obiektu lepiej robić eventy na pół hali niż w ogóle.Schizoid pisze: ↑ndz maja 29, 2022 11:45 amW Tauron Arenie koncert zabookowany miał też duet Kreator/Lamb Of God, a Behemoth tam nawet zagrał. Najprawdopodobniej obiekt zszedł z wygórowanych wymagań finansowych i obecnie dużo łatwiej tam coś zorganizować.Zakkahletz pisze: ↑ndz maja 29, 2022 10:25 am Ja po prostu mam nadzieję, że Mystic urośnie do takich rozmiarów i znaczenia, że i Meta tam będzie realna choć trochę bardziej niż iluzorycznie. Przypominam też, że "minęli się" już w Tauron Arenie, co świadczy co najmniej o tym, że ten festiwal (było) stać na wystarczająco pokaźne miejscówki.
Co do Sabatonu to myślę, że raczej ma swoją januszopublikę i potrafi grać w PL kilka hal, a na festiwal już raczej magnesem nie będzie.
Taaa, zresztą chyba ten boom na Sałatę z peakiem jakoś w 2012-2016 już minął. Dużo mniej mi się rzucają w oczy.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie no chyba się ciągle trzymają, na Graspop są headlinerem ostatniego dnia.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

gumbyy, jeżeli wiesz, tzn. masz konkretne info, że orgowie Wacken nie są w stanie ściągnąć Mety, to okej. Ale może być tak, że oni nie chcą, nie potrzebują tego robić, bo i bez tego osiągają swoje cele.
A to ja mówię wyłącznie o naszym podwórku, nie mam pojęcia, jak wygląda popularność Sabatonu zagranicą.Bon Dzosef pisze: ↑ndz maja 29, 2022 12:33 pm Nie no chyba się ciągle trzymają, na Graspop są headlinerem ostatniego dnia.
-
Deleted User 357
Sabaton za granicą trzyma się mocno dalej z całym Nuclear Blast metalem. Co do Metalliki na Mysticu to obstawiam że i tak Live Nation ma umowę na wyłączność na nich, nawet gdyby w teorii za kilka lat Mystic osiągnął format Hellfestu (co oczywiście też jest w strefie bajek z mchu i paproci)
-
Jerzy Urban
- -#Invader

Dokładnie, to samo miałem powiedzieć. Zgadzam się w pełni!Żelazny pisze: ↑ndz maja 29, 2022 12:49 pm Sabaton za granicą trzyma się mocno dalej z całym Nuclear Blast metalem. Co do Metalliki na Mysticu to obstawiam że i tak Live Nation ma umowę na wyłączność na nich, nawet gdyby w teorii za kilka lat Mystic osiągnął format Hellfestu (co oczywiście też jest w strefie bajek z mchu i paproci)
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A nawet jakby osiagnal, to i tak dysponowałby 2x nizszym budżetem, plus w Polsce nie ma opcji na poważne wsparcie sponsorów.Żelazny pisze: ↑ndz maja 29, 2022 12:49 pm Sabaton za granicą trzyma się mocno dalej z całym Nuclear Blast metalem. Co do Metalliki na Mysticu to obstawiam że i tak Live Nation ma umowę na wyłączność na nich, nawet gdyby w teorii za kilka lat Mystic osiągnął format Hellfestu (co oczywiście też jest w strefie bajek z mchu i paproci)
Przecież bardziej prawdopodobne jest to, że MF padnie, niż to, że rozrośnie się do rozmiarow Hellfestu.
www.MetalSide.pl
Ja tylko przypominam, że KOP miało już pewną przygodę kilka lat temu z innym festiwalem o inicjałach MF - Metal Fest, który też zanosił się na coś konkretnego, a skończyło się niestety klęską. Fakt, zrobili go w dziurze, terminami trafili w sezon równolegle z innymi większymi imprezami itp. Lata minęły, a więc lekcja pewnie odrobiona. Kibicuje im jak najbardziej, mimo, że mi uciekli z Kraka, są po prostu zdrową konkurencją dla innych agencji. Nawet jeśli kiedyś dojdą do poziomu Hellfestu czy Graspopa, to zajmie to tyle lat, że ta wspomniana Meta po prostu grać już nie będzie.
-
Deleted User 8107

Devin oogłasza trasę po jurop w 2023, u nas nie ma koncertu.
- blackcocker
- -#Moderator

Pisał, że jeszcze chyba doda jakieś daty, ale coś nie widzi mi się Polska w tej rozpisce, niech by go chuj
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Szkoda. W stodole był fajny gig i nawet nie taka zła frekwencja