Megadeth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

najlepszy album MegadetH to:

Killing Is My Business... And Business Is Good
16
9%
Peace Sells... But Who's Buying?
20
11%
So Far, So Good... So What!
7
4%
Rust In Peace
81
46%
Countdown to Extinction
24
13%
Youthanasia
18
10%
Hidden Treasures
0
Brak głosów
Cryptic Writings
4
2%
Risk
2
1%
The World Needs a Hero
2
1%
The System Has Failed
1
1%
United Abominations
3
2%

Liczba głosów: 178

nugz
SMERF MARUDA

Re: Megadeth

Post autor: nugz »

No, do tego MEGA-ego Rudzielca musi to dzwigac.
Pewnie nie jest lekko rozgrzewac przed bandem, ktory mozna w sumie podczepic pod hejtowane kiedys przez Musraine'a ekipy nowej fali metalu.
Pewnie dalej na nich pluje kiedy nikt nie widzi, ale pieniadz musi sie zgadzac :roll:

Chociaz jakas czesc mnie z tego rozwoju spraw sie nawet cieszy, myslac sobie: "Dobrze Ci tak, MEGA-dupku" :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Prawda jest taka, że Mustaine ma to w dupie, jak generalnie wszystko. Byle wycisnąć te pare dolcow więcej.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Wycisnąć więcej obniżając loty, a przede wszystkim downgrade'ując markę? Coś tu się nie zgadza. Albo wszystko się zgadza, bo po prostu Rudy szykuje się na emeryturę i ma w dupie to, czy jego kapela przejdzie do historii metalu jako zespół pierwszej, czy drugiej kategorii, a już wewnętrznie uporał się z prymatem Mety nad Mega...
nugz
SMERF MARUDA

Mysle, ze nigdy do konca nie wyleczyl kompleksu Metalliki.
Na pewno nie pomaga fakt, ze ekipa Larsa ma w dupie wydawanie plyty i wieksza promocje, podczepiaja sie pod jakies gowniane seriale, robiac wieksze zamieszanie niz nowy album Rudego, co jest smutne.
A Megadeth i tak do konca dni zostawie przy Metallice bandem klasy B-League, wylaczajac kwestie muzyczne.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zakkahletz pisze: ndz sie 21, 2022 10:32 am Wycisnąć więcej obniżając loty, a przede wszystkim downgrade'ując markę? Coś tu się nie zgadza. Albo wszystko się zgadza, bo po prostu Rudy szykuje się na emeryturę i ma w dupie to, czy jego kapela przejdzie do historii metalu jako zespół pierwszej, czy drugiej kategorii, a już wewnętrznie uporał się z prymatem Mety nad Mega...
Granie jako special guest generuje dużo mniejsze koszty.
Możesz jeździć z minimalna ekipa, to headliner zajmuje się sceną, transportem itd. Rudy wie, że to ostatnie lata, a że cała rodzinka jest na jego utrzymaniu to cisnie ile się da. Mało który zespół tak mocno wyciska markę, po kazdym koncercie możesz kupić gitarę ze sceny, bardzo rozbudowane sa meet and greety, piwo, wino, czeste zmiany dostawcy gitar. Rudy jest bardzo pazerny i kryterium finansowe jest kluczowe.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
nugz
SMERF MARUDA

W sensie - kupic wioslo, ktore bylo grane na sztuce?
W takiej opcji nie slyszalem... ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

nugz pisze: ndz sie 21, 2022 11:05 am W sensie - kupic wioslo, ktore bylo grane na sztuce?
W takiej opcji nie slyszalem... ;)
Tak.
Na Symphony zmienia gitarę i po koncercie można ją licytować, ale praktykuje to tylko w Europie. Jak kiedyś kupię docelowe mieszkanie i nie będę miał już co robić z pieniędzmi to pewnie sobie kupię na ścianę heh.
Kiko i Ellefson zresztą też to praktykują, ale trzeba bezpośrednio z nimi to ogarnąć.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
nugz
SMERF MARUDA

Ale ca$$$h grab :D
Z drugiej strony - jesli jakis nadziany frik ma hajs - czemu nie ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jeszcze zapomniałem wspomnieć, że cośtam kombinują z NFT i krypto.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
nugz
SMERF MARUDA

Nadal nie wlacial do setu We'll Be Back - dziwne.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A ten Rudy łobuz oczywiście w Stanach gra na biało :D

I chyba włosy rozjaśnił.

Chętnie pogadałbym o secie czy scenografii ale nie ma o czym :D

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

nugz pisze: ndz sie 21, 2022 10:43 am Na pewno nie pomaga fakt, ze ekipa Larsa ma w dupie wydawanie plyty i wieksza promocje, podczepiaja sie pod jakies gowniane seriale, robiac wieksze zamieszanie niz nowy album Rudego, co jest smutne.
I to jest przykre, zwłaszcza biorąc pod uwagę poziom muzyczny wydawnictw Megadeth do Metalliki.
Bon Dzosef pisze: Granie jako special guest generuje dużo mniejsze koszty.
Możesz jeździć z minimalna ekipa, to headliner zajmuje się sceną, transportem itd. Rudy wie, że to ostatnie lata, a że cała rodzinka jest na jego utrzymaniu to cisnie ile się da. Mało który zespół tak mocno wyciska markę, po kazdym koncercie możesz kupić gitarę ze sceny, bardzo rozbudowane sa meet and greety, piwo, wino, czeste zmiany dostawcy gitar. Rudy jest bardzo pazerny i kryterium finansowe jest kluczowe.
Pytanie, czy w dłuższej perspektywie (teraz to już perspektywa nie jest tak długa niestety, ale wydaje mi się, że już od ładnych parę lat w ten sposób działają?) to jest takie korzystne również finansowo dla niego. Jak pisze Zakk, marka się downgrade'uje i myślę, że jest sporo osób, które na koncert Megadeth z normalną setlistą pójdą bez wahania, a na koncert który trwa pewnie w okolicach godziny i jest supportem jakiegoś śmiesznego bandu - już niekoniecznie. Np. ja tak mam, chociaż być może i tak rozważyłbym gig w tak durnej konfiguracji, bo bardzo dawno rudego na żywo nie widziałem.
Ale jak mu tak pasuje, to co mi do tego, zwłaszcza, że płyty wciąż poniżej pewnego poziomu nie schodzą.
nugz
SMERF MARUDA

Coz, Mugadeth poziomem muzycznym/umiejetnosciami jest wyzej niz Metallica - to oczywiste.
Troche zawodnikow przewinelo sie przez Rudego lapy.

Ale tak samo muzycznie kazdego dnia wybieram Metallike ponad Mustaine'a z Pracownikow, szczegolnie klasyczne juz albumy 'talliki ;)
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Warto zauważyć, że Metal nie musi "podczepiać" się pod nic bo są największym zespołem metalowym na świecie. Na pewno obecność w Stranger Things nie przeszkadza oczywiście ;)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Pytanie, czy w dłuższej perspektywie (teraz to już perspektywa nie jest tak długa niestety, ale wydaje mi się, że już od ładnych parę lat w ten sposób działają?) to jest takie korzystne również finansowo dla niego. Jak pisze Zakk, marka się downgrade'uje i myślę, że jest sporo osób, które na koncert Megadeth z normalną setlistą pójdą bez wahania, a na koncert który trwa pewnie w okolicach godziny i jest supportem jakiegoś śmiesznego bandu - już niekoniecznie. Np. ja tak mam, chociaż być może i tak rozważyłbym gig w tak durnej konfiguracji, bo bardzo dawno rudego na żywo nie widziałem.
Cóż, Mustaine swego czasu potrafił pójść grubo robiąc rzeczy typu Gigantour i widocznie nie spinały się aż tak finansowo. Do tego Megadeth BARDZO intensywnie koncertuje w ostatnich latach, wyciska Rudy ile może z tego USA. Myślę, że większość osób nie rozważa przed koncertem ile pograją, albo jaki będzie set tylko idą zjeść hot doga podczas Symphony of Destruction. W tym momencie Europa jest zupełnie nieistotnym rynkiem dla Megadeth, wpada tylko na duże festiwale. Nie gra już tras, nie promuje płyty w mniej oczywistych krajach, wpada na Download-Hellfest-Graspop i nara.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
nugz
SMERF MARUDA

Zdan pisze: pn sie 22, 2022 1:34 pm Warto zauważyć, że Metal nie musi "podczepiać" się pod nic bo są największym zespołem metalowym na świecie. Na pewno obecność w Stranger Things nie przeszkadza oczywiście ;)
Wiadomo, zapewne nie Oni chcieli za wszelka cene przyklepac deal, tylko ekipa filmowa.
A ze wyszla nosna promocja, to juz swoja droga - biznes jak biznes.

Rudy pewnie za takie dodatkowe siano poswiecilby Dirka :P
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Bon Dzosef pisze:
Cóż, Mustaine swego czasu potrafił pójść grubo robiąc rzeczy typu Gigantour i widocznie nie spinały się aż tak finansowo. Do tego Megadeth BARDZO intensywnie koncertuje w ostatnich latach, wyciska Rudy ile może z tego USA. Myślę, że większość osób nie rozważa przed koncertem ile pograją, albo jaki będzie set tylko idą zjeść hot doga podczas Symphony of Destruction. W tym momencie Europa jest zupełnie nieistotnym rynkiem dla Megadeth, wpada tylko na duże festiwale. Nie gra już tras, nie promuje płyty w mniej oczywistych krajach, wpada na Download-Hellfest-Graspop i nara.
Czyli raczej mam się nie spodziewać niefestiwalowych gigów Mustaine'a w Europie? ;) Eh
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

nugz pisze: pn sie 22, 2022 2:16 pm
Zdan pisze: pn sie 22, 2022 1:34 pm Warto zauważyć, że Metal nie musi "podczepiać" się pod nic bo są największym zespołem metalowym na świecie. Na pewno obecność w Stranger Things nie przeszkadza oczywiście ;)
Wiadomo, zapewne nie Oni chcieli za wszelka cene przyklepac deal, tylko ekipa filmowa.
A ze wyszla nosna promocja, to juz swoja droga - biznes jak biznes.

Rudy pewnie za takie dodatkowe siano poswiecilby Dirka :P
Jak się wejdzie na taki poziom jak Meta to niby można się promować ale i tak wszyscy wiedzą kim jesteś, skąd jesteś i przychodzą na koncerty wybitnie tłumnie. Bonusowo jesteś (w sensie muzyki) w jednym z najbardziej popularnych seriali obecnie? Gitara - zaszkodzić, nie zaszkodzi ;)
nugz
SMERF MARUDA

Jedna sztuke na Torwarze moglbym jeszcze odklepac w przyszlym roku, jak cos ;)
Na klubowke bym wrecz zapierdalal :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dejavu pisze: pn sie 22, 2022 2:19 pm
Bon Dzosef pisze:
Czyli raczej mam się nie spodziewać niefestiwalowych gigów Mustaine'a w Europie? ;) Eh
No czasami dorzuca między festiwalami jakieś klubówki, ale o ile w 2016 było ich chyba kilkanaście, tak od tamtej pory obserwujemy tendencję spadkową. W tym roku trzy headlinerskie gigi w najdroższych krajach w Europie, gdzie nawet za 2k publiki jest godne siano.

MOŻE wydanie nowej płyty coś zmieni i Mustaine pogra trochę po większych klubach na zachodzie Europy ale nie postawiłbym na to pieniędzy.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ