Death Metal

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Death Metal

Postautor: octavian » śr mar 30, 2022 11:45 am

Własnie zastanawiałem się nad Poznaniem ale też myślałem że zagrają całą dwójkę na żywo (co sugeruje z resztą podpis na plakatach - Blessed Are the Sick - 30 Anniversary). A Terrorizer pewnie Dead Shall Rise podejrzewam. To akurat super. Zwłaszcza z Commando na garach. Grali ten numer też w Poznaniu w 1991 roku, na koncercie którym byłem
Takie były zapowiedzi, że będzie cała płyta w całości, ale jej nie graja. A z Terrorizer ten numer właśnie.
No właśnie takie zapowiedzi można wszędzie przeczytać:

I Am Morbid to projekt powołany do życia przez oryginalnego frontmana Morbid Angel – Davida Vincenta, którego głównym założeniem jest kontynuacja ścieżki obranej przez gigantów death metalu w połowie lat 80. Tym razem zespół zawita do Polski prezentując w całości jedną z podwalin gatunku – „Blessed Are the Sick” oraz klasyczne utwory Morbid Angel z wczesnych płyt.

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Postautor: LukaSieka » śr mar 30, 2022 1:03 pm

Ja melduje się jutro w Poznaniu. Żałuję tylko, ze to 30to lecie "Blessed Are The Sick" i nie zagrają całej płyty
A nie grają całego Blessed ???
Takie są sety z ostatnich koncertów w Europie:

https://www.setlist.fm/setlist/i-am-mor ... 955cc.html

https://www.setlist.fm/setlist/i-am-mor ... 97674.html
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.

Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Sadek » śr mar 30, 2022 1:06 pm

Wpadam z kumplem do Bazyla. Teraz po dołączeniu Sandovala, to tak naprawdę w I am Morbid jest więcej MA niż w tym "oficjalnym", mając 2/3 klasycznego trzonu zespołu na scenie. Tego przegapić nie można.

Awatar użytkownika
LukaSieka

Postautor: LukaSieka » śr mar 30, 2022 3:51 pm

Wpadam z kumplem do Bazyla. Teraz po dołączeniu Sandovala, to tak naprawdę w I am Morbid jest więcej MA niż w tym "oficjalnym", mając 2/3 klasycznego trzonu zespołu na scenie. Tego przegapić nie można.
Ja się dzisiaj na 666% stawię w Poznaniu U Bazyla, także może się zobaczymy :). Ja jak zwykle będę w swoim koncertowym szircie "Persecution Mania" :).
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: Zdan » śr mar 30, 2022 4:03 pm

Ja się dzisiaj na 666% stawię w Poznaniu U Bazyla, także może się zobaczymy :). Ja jak zwykle będę w swoim koncertowym szircie "Persecution Mania" :).
Ty to przyjedź kiedyś do Warszawy to damy u mnie taki mini koncert, że sąsiedzi będą pamiętać ;)

Awatar użytkownika
LukaSieka

Postautor: LukaSieka » śr mar 30, 2022 4:04 pm

Ty to przyjedź kiedyś do Warszawy to damy u mnie taki mini koncert, że sąsiedzi będą pamiętać ;)
W tym roku na pewno się pojawię :).

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: Zdan » śr mar 30, 2022 4:08 pm

W tym roku na pewno się pojawię :).
Doskonała odpowiedź milordzie! ;)

Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: octavian » śr mar 30, 2022 5:16 pm

No to się widzimy bo też się wybieram do Poznania :)

Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Sadek » czw mar 31, 2022 1:19 am

Po koncercie ktoś w bluzie Sodom "zaczepił" mnie z uwagi na ekran Persecution Mania. Może to byłeś Ty? :)

Co do koncertu - petarda. Chyba Blessed are The Sick i Rapture najlepsze momenty koncertu. W necie dużo ludzi pisze, że w obecnej formie Tucker zjada Vincenta. No tak średnio bym powiedział. A Commando bezbłędny, jeszcze obserwował sobie supporty z backstagu u góry.

Awatar użytkownika
LukaSieka

Postautor: LukaSieka » czw mar 31, 2022 12:30 pm

Po koncercie ktoś w bluzie Sodom "zaczepił" mnie z uwagi na ekran Persecution Mania. Może to byłeś Ty? :)
Hehe. To ja :D. Zobaczyłem telewizor "Persecution Mania" i zacząłem śpiewać "Persecution Mania, Driven Me Mad", a potem "Command To Vietnam..." :). Założyłem koszulkę Sodom na bluzę, bo trochę pizgało.

Sam koncert świetny. Mimo, że nie grali całego "Blessed Are The Sick" jak miało być w założeniu, to i tak sam dobór kawałków z pierwszych czterech płyt był na prawdę konkretny. Tytułowy "Blessed Are The Sick" na żywo dla mnie również rakieta. Marzyłem, żeby zobaczyć kiedyś ten utwór na żywo. Jeden z moich pierwszych ekstremalnych kawałków, teledysków jakie zobaczyłem w życiu na VHS nagranego z MTV jakoś w 1992 albo 1993 roku. Chociaż drugiej strony jak pomyślę, ze mogliby zagrać takie rarytasy jak "Brainstorm", "Thy Kingdom Come", "Rebel Lands", "Abominations" to trochę mnie skręca. Ale i tak uważam, że jeżeli ktoś się zastanawia nad pójściem, to niech wali śmiało, bo Vincent i Sandoval są w świetnej formie. Co prawda Pete wyglądał w tej nowej fryzurze jak Predator, ale wymiatał na perkusji jak za dawnych lat.
Aaaa i jeszcze jedno - cover Terrorizer na żywo w wykonaniu Morbid Angel z Sandovalem na garach mnie R O Z J E B A Ł! Myślałem ,ze podrę ciuchy dosłownie na sobie, takiego dostałem pierdolca :).
Belphegor mi się również podobał, Hate średnio. Wolałem bardziej ich death metalowe oblicze niż to granie pod Behemoth.

Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Djuk_416 » czw mar 31, 2022 4:21 pm

Żeby grali The Ancient Ones jak w Poznaniu w 1991 to by było coś :wink:

Awatar użytkownika
LukaSieka

Postautor: LukaSieka » sob kwie 02, 2022 1:37 pm

Żeby grali The Ancient Ones jak w Poznaniu w 1991 to by było coś :wink:
No właśnie czekałem na tego typu kawałki jak "The Ancient Ones" czy "Brainstorm", ale ten set, który zagrali w Poznaniu i tak był bardzo zadowalający.

Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Sadek » czw lis 10, 2022 10:54 pm

Obite gary z nowym albumem 13 stycznia. Zacna okładka:

Obrazek

Pierwszy kawałek "The Wrong Time":
https://www.youtube.com/watch?v=AoKRsHSPfw4

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Schizoid » czw lis 10, 2022 11:03 pm

Jeśli dobrze myślę, to okładka jest autorstwa nieodżałowanego Mariusza Lewandowskiego. Wygląda na pracę w jego stylu. Swego czasu przyozdobił też Mirror Reaper od Bell Witch. Nie sądziłem, że Obituary skusi się na jakieś jego dzieło, klimaty Lewandowskiego kojarzą mi się raczej z innymi brzmieniami.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » czw lis 10, 2022 11:34 pm

Jutro posłucham, ale wiekszosc Obituary wciagam, a Tardy to jeden z ulubionych gardlowych ever.

Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Frank Drebin » pt lis 11, 2022 11:03 am

Bardzo dobry kawałek, siadł od razu, Tardy w formie:

https://www.youtube.com/watch?v=TK1Iyew ... aryTheBand
FotD = TOP5 albumów Maiden

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » pt lis 11, 2022 11:11 am

Jak dla mnie - BOMBA! :)
O takie mielenie walczylem :D

Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Sadek » pt lis 11, 2022 9:49 pm

Jakiś taki dziwny ten kawałek. Niby da się pomachać dynią, wokale Tardy'ego, po ponad 30 latach, nadal mistrzowskie, ale te riffy i brzmienie takie se.

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » pt lis 11, 2022 10:06 pm

Generic Death Metal - czego chciec wiecej :)

Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: Adrian S.O.S. » sob lis 12, 2022 10:33 am

Dziwna okładka jak na Obituary. W ogóle nie w ich stylu. Oby muzycznie było po staremu

Wróć do „Zespoły i Albumy”