Helloween Pumpkins United - 2017/2018

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Bartek_
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: 28/11/2017 - Helloween Pumpkins United - Warszawa

Post autor: Bartek_ »

Mnie niestety nie było na koncercie.
Mam więc pytanie, czy na 2018 planują większą trasę po Europie oprócz tych kilku festiwali?
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

czyli z tymi kiblami to jednak prawda.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Forbidden evil pisze: śr lis 29, 2017 3:54 pm Mnie niestety nie było na koncercie.
Mam więc pytanie, czy na 2018 planują większą trasę po Europie oprócz tych kilku festiwali?
Biorąc pod uwagę sukces obecnej zdziwilbym się gdyby było inaczej
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Niestety, było je widać idąc do hali od prawej strony. Stały z boku, już za siatką.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ktoś już o tym wspomniał ale wczorajszy koncert był bardzo kulturalny. Pod scenę udało mi się przejść bez większego problemu, na początku koncertu udało mi się podbić pod drugi rząd od barierek. W trakcie koncertu wycofałem się na większość setu po czym na bisy znowu wróciłem pod lewą część wybiegu. Bez żadnego problemu można było przechodzić obok ludzi, nikt nic nie marudził, żadnych łokci w górze, zastawiania drogi...

Rzekłbym nawet,że wczorajsza publika była głośna ale stojąca.
Ostatnio zmieniony śr lis 29, 2017 5:03 pm przez Beny82, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Może skoro tylu Polaków pojechało na Południe to u Nas nie bawili się nasi?? :D :D a tak poważniej to fajnie, że się tłum cywilizuje :)
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

jeszcze parę 2-3 lata nasze koncerty będą na stojąca jak w Niemczech i Czechach:)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Tak, była kultura. Koło mnie tylko jeden dzik się przepychał, ja grzecznie przeprosiłem i zostałem przepuszczony. Ale stojąco nie było. Ludzie skakali, ale bardziej w miejscu. Małe pogo było naprzeciw wybiegu, ale tylko czasami. Mało ludzi też wchodziło na górę. Chyba. Dzosef jak to wyglądało z perspektywy barierki? Nie wiem czy nie mieli za to wywalać z sali.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Koncert mega, bezapelacyjnie jeden z lepszych na jakim byłem. Świetna oprawa, naprawdę scena robiła super wrażenie, nie sądziłem, że ten zespół doczeka się kiedyś takiej oprawy. Ekran LED za sceną to jest podstawa, swoją drogą mają go już chyba wszyscy poza Maiden, którzy wałkują to samo od ilu już, 20 lat? Jedyny minus to katastrofalne filmiki między utworami. Żenujące na maksa, można, a nawet trzeba było zrobić to zdecydowanie ciekawiej...
Co do formy muzyków, to pomimo całego mojego uwielbienia dla Kiske, to jednak odrobinę mnie rozczarował. Nie wiem czy to przez słabszy dzień, czy po prostu już nie daje rady, ale po takich numerach jak Eagle Fly Free czy A Tale That Wasn't Right spodziewałem się jednak nieco więcej. Nie dziwi mnie już dlaczego zrezygnowali z mojego ukochanego March Of Time. Zaskoczył za to Deris, dla którego wokalnie jest to chyba najlepsza trasa od lat.
Mam nadzieję, że pograją w tym składzie przez długi czas, bo nic lepszego temu zespołowi po prostu nie mogło się przytrafić.

A kible na zewnątrz pod koniec listopada to jakaś farsa. Polska to nadal dziki kraj.
Awatar użytkownika
Mariner
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Mariner »

Nie wiem jak pozostali uczestnicy koncertu, ale ja dzisiaj praktycznie cały dzień wałkuję kawałki dyń, w tym dużą część tych zagranych na wczorajszym koncercie :mrgreen:
Maiden, potem długo długo nic, a później już nic...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

u nas w samochodzie leciały umilając drogę powrotną. W domu też Keeper poleciał. Ale ja zawsze tak mam, że po koncercie słucham muzyki tego zespołu na którym właśnie byłem ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No ja też Dyńki katuje ;) . A co do Kiske to rok temu na WOA ładnie zaspiewał March of Time.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Dzosef pisze: śr lis 29, 2017 11:18 pmA co do Kiske to rok temu na WOA ładnie zaspiewał March of Time.
Zgadza się :)
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

W 2018 grają w Japonii (marzec), potem 7 i 9 kwietnia Kijów i Moskwa, a we wrześniu kilka koncertów w Stanach. Fajnie jakby na wiosnę zagrali coś jeszcze w naszej okolicy.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nigdy nie byłem na Ukrainie ani w Rosji. Tyle, że Kijów pokrywa się z Metalmanią.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ale to strasznie daleko, trzeba samolotem lecieć. Poza tym ja ich jeszcze mniej rozumiem niż Czechów :D

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: czw lis 30, 2017 12:05 pm Ale to strasznie daleko, trzeba samolotem lecieć. Poza tym ja ich jeszcze mniej rozumiem niż Czechów :D
Jednak Kijów jest 9.04 a Moskwa 07.04. W Kijowie też nie byłem :mrgreen:

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
iron84
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: iron84 »

Mr.Hankey pisze: śr lis 29, 2017 8:43 pm Koncert mega, bezapelacyjnie jeden z lepszych na jakim byłem. Świetna oprawa, naprawdę scena robiła super wrażenie, nie sądziłem, że ten zespół doczeka się kiedyś takiej oprawy. Ekran LED za sceną to jest podstawa, swoją drogą mają go już chyba wszyscy poza Maiden, którzy wałkują to samo od ilu już, 20 lat? Jedyny minus to katastrofalne filmiki między utworami. Żenujące na maksa, można, a nawet trzeba było zrobić to zdecydowanie ciekawiej...
Co do formy muzyków, to pomimo całego mojego uwielbienia dla Kiske, to jednak odrobinę mnie rozczarował. Nie wiem czy to przez słabszy dzień, czy po prostu już nie daje rady, ale po takich numerach jak Eagle Fly Free czy A Tale That Wasn't Right spodziewałem się jednak nieco więcej. Nie dziwi mnie już dlaczego zrezygnowali z mojego ukochanego March Of Time. Zaskoczył za to Deris, dla którego wokalnie jest to chyba najlepsza trasa od lat.
Mam nadzieję, że pograją w tym składzie przez długi czas, bo nic lepszego temu zespołowi po prostu nie mogło się przytrafić.

A kible na zewnątrz pod koniec listopada to jakaś farsa. Polska to nadal dziki kraj.
* W zasadzie mam praktycznie te same wrażenia. Przed koncertem myślałem, że Kiske zmiażdży Derisa, ale tak się nie stało.

* Super setlista!

* Filmiki między kawałkami, ocierające się o "żenujące" :roll:

* Co do toalet (i w ogóle lokalizacji) to dramat. Dobrze, że chociaż akustyka nie była zła.

* Ogólnie rzecz biorąc poczułem się tak mniej więcej o 10 lat młodszy na tym koncercie, więc zaliczam go oczywiście do bardzo udanych. :pijak:

* Patrząc jak długo Sascha poprawia przed gigiem fryzurkę z lustereczkiem w dłoni to myślałem, że nie wyjdzie zagrać :mrgreen:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

pz pisze: czw lis 30, 2017 12:05 pm Ale to strasznie daleko, trzeba samolotem lecieć. Poza tym ja ich jeszcze mniej rozumiem niż Czechów :D
Czołgami pojedźmy ;) Wtedy to im będzie zależało, by nas rozumieć
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

krusejder pisze: czw lis 30, 2017 2:15 pm
Czołgami pojedźmy ;) Wtedy to im będzie zależało, by nas rozumieć
Żadnego sabatonowania! :)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ