The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
jak dla mnie Paschendale i Dance of Death będą zamienne, a Wrathchild już tak zostanie, uznali ,że 105 minut to za długo jak dla nich....fajnie jakby tak jeszcze podmienili No More Lies na Clansmana
pewnie będzie jak w 2005 - wtedy Charlotte the Harlot zagrali tylko na 2 koncertach (mają szczęście że był wśród nich Śląski
) a potem zamienili właśnie na Wrathchild czy tam inne gówno i tak zostało już do końca trasy. Ironi nie są zespołem który zmienia często setlisty w ramach jednej trasy, pewnie uznali że granie Paschendale to za duży wysiłek i jak zwykle poszli po najmniejszej linii oporu
jeżeli o mnie chodzi to set całkiem spoko, ale byłoby pięknie jakby wywalili kawałki z AMOLAD
jeżeli o mnie chodzi to set całkiem spoko, ale byłoby pięknie jakby wywalili kawałki z AMOLAD
I jakby tak jeszcze zmienili Wildest Dreams na jakiś inny krótki kawałek np. Be Quick or Be Dead, albo Flight Of Icarus
w sumie to Paschendale i Dance of Death to podobny wysiłek...i szczerze mówiąc nie zal mi Słońc, nie żebym jakoś marzył o Wrathchildzie ,widziałem 2 razy, ale słońca widziałem raz i szczerze mówiąc średni to koncertowy utwór
dla mnie zamiast WD najlepsze by było Futureal - nie dość że zajebisty kawałek, to jeszcze by zamknęli usta krytykantom którzy marudzą że nic z ery Blaze'a nie grająmolojuh pisze:I jakby tak jeszcze zmienili Wildest Dreams na jakiś inny krótki kawałek np. Be Quick or Be Dead, albo Flight Of Icarus
wiem wiem, ale co ja poradzę że wolę PaschendaleIM_Power pisze:w sumie to Paschendale i Dance of Death to podobny wysiłek
z tego co widziałem na youtube to nie robił...w sumie takie coś bardziej pasowało do hali,zresztą ogólnie uważam ,że choć płyta Dance of Death jakąś świetną nie jest(ale i tak wyżej ją oceniam niż 90% ludzi w Polsce) to trasa była jedną z najlepszych, każdy utwór wyszedł lepiej na żywo, klimat halowy znakomicie tej trasie służył i ogólnie Wrocław to był mój pierwszy koncert, do dziś mam ciary jak spaceruję nieopodal hali ludowej....myślę ,że na gigach open air klimat takich kompozycji jak Dance of Death czy Paschendale może nie zostać zachowany ,no chyba ,że w krajach takich jak Szwecja czy Brazylia
Też mi się wydaje, że tak zrobią.. ale moze Paschendale, i Brighter wrócą jeszcze do setu..z drugiej strony ciekawe by było gdyby co 2,3 koncerty zmieniali set (chociaż 1, 2 utwory) mogliby wtedy zagrać duzo piosenek nie granych nigdy, albo granych rzadkokobi pisze:pewnie będzie jak w 2005 - wtedy Charlotte the Harlot zagrali tylko na 2 koncertach (mają szczęście że był wśród nich Śląski) a potem zamienili właśnie na Wrathchild czy tam inne gówno i tak zostało już do końca trasy.
molojuh pisze:..z drugiej strony ciekawe by było gdyby co 2,3 koncerty zmieniali set (chociaż 1, 2 utwory) mogliby wtedy zagrać duzo piosenek nie granych nigdy, albo granych rzadkokobi pisze:pewnie będzie jak w 2005 - wtedy Charlotte the Harlot zagrali tylko na 2 koncertach (mają szczęście że był wśród nich Śląski) a potem zamienili właśnie na Wrathchild czy tam inne gówno i tak zostało już do końca trasy.
byłoby ok ale oni tego nie zrobią. Mają jakiś głupi pogląd że dla wszystkich grają to samo i tak samo, dlatego ew. zmiany w secie są naprawdę tylko od wielkiego dzwonu i zwykle na początku trasy
jak na moje oko, przejęli się trochę tymi amerykańskimi recenzjami i być może wróca do oryginalnego setu w Europie, która jest bardziej nastawiona na nowe numery, ale mam wrażenie że tu bardziej chodzi o czas koncertu i trudność wykonania Pashendala, Wrathchild zamiast Brightera to jest zmiana pewnie ze względu na czas. JAK dla mnie zmiany spoko, Wrathchilda uwielbiam, podobnie Dance of Death jest oczko wyżej u mnie niz Paschen, ale smutne jest to że koncert trwa juz około 6minut krócej
jeszcze Paschendale zamieniliNicko McBrain pisze:ciekawe czy zmiana Paschendale spowodowana jest tym ze Nicko sie pomylil w Dallas
dobrze ze nie na RTTH
na pewno dlatego ze sie posypali w nim
a WD został
bardzo żałuję ze nie zostali przy tym secie z Dallas
przez to tez skrócił sie czas koncertu
w sumie to jeszcze by zamienili Troopera zamiast Kolorów, Clansmana zamiast No More Lies ,Mercenary zamiast Wildest Dreams dodali Evil that Man Do i mamy prawie ,że set z trasy BNW, heh
zauważcie na YT że Dance of Death ma swoją tapetę za sceną, czyli może byli na to przygotowani?
Dla mnie zamiana Paschendale na DOD
słabo !
Natomiast Wrathchild - Powinien otwierać każdy koncert Maiden
Ale moze nie zamiast BTTS tylko np zamiast WD :/
Natomiast Wrathchild - Powinien otwierać każdy koncert Maiden
Ostatnio zmieniony sob cze 12, 2010 11:05 am przez Jack, łącznie zmieniany 1 raz.
a moze faktycznie chcą zmieniać ,skoro zmiana dotyczy aż dwóch utworów, to może nie jest to jednorazowa akcja, może chcą zagrać dużo utworów na tej trasie...oby jeszcze pojawił się Clansman
a jaka była podczas Paschandale?
czyżby mieli grac zamiennie te kawałki?
Ciekawe co by wypadło na Węgry
czyżby mieli grac zamiennie te kawałki?
Ciekawe co by wypadło na Węgry
Gdyby miało się okazać ze grają zamiennie kilka kawałków to wcale nie musiało by być tak źle moze do europy weszły by zamiast Feara i Number'a jakieś Dream Of Mirrors
albo For The Greater 
O ile się nie myle do Paschendala też mieli tapetę.. Po prostu będą czasem wymieniać, na BNW tour, też zagrali Out Of the Silent Planet i Fallen Angel na paru koncertach, podobnie RTTH.. na Rock In Rio akurat było.zauważcie na YT że Dance of Death ma swoją tapetę za sceną, czyli może byli na to przygotowani?
Na Ed Hunter Tour w pierwszych pięciu koncertach grali Stranger In a Strange Land
I takich przykładów jest dużo..IMO zostawią tego seta już do końca ew. Może raz czy dwa wstawią jeszcze Paschendale i Brighter
wow! nie wiedziałem prawdę mówiącmolojuh pisze:Na Ed Hunter Tour w pierwszych pięciu koncertach grali Stranger In a Strange Land
czekamy dziś na SAN ANTONIO
Dokładnie. Zobaczymy co tam pokażą, ale pewnie i tak nic nie zmienią.. Przecież nie będa zmieniali seta co koncert. Jakby coś mieli znowu zmienić to najprędzej w Phoenix 17-ego.Budziol pisze:czekamy dziś na SAN ANTONIO
zmiany nie będe komentował bo dostane drugiego warna...
jak dla mnie nie poważnie się zachowują!!
jak dla mnie nie poważnie się zachowują!!