Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Judas Priest

Post autor: Papa »

Ale macie zjazd po tym Woodzie.

Ostatnie podrygi, jechac i zobaczyc ich jak najwiecej razy na tej trasie bo sklad sie juz solidnie sypie, choc zycze oczywiscie jak najlepiej. Trzymam kciuki za Wooda, mam nadzieje, ze machneli reka na ''feralne'' koszulki i zdecydowali sie druknac nowe by nie zdradzic za wczesnie wystepu u Owsiaka, moze wbrew pozorom to Owsiak decyduje, kiedy ich oglosic? :lol: To by tlumaczylo nowe koszulki, mozliwosc naruszenia kontraktu ze strony Judasow.

Wizerunkowo, Wood by ich ostro podbudowal. Jedna z najwiekszych publicznosci w ich karierze (jak nie najwieksza?). Idealne na wydanie live promujace nowy album.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Pod warunkiem, że dostaną wystarczająco dużo czasu, że zagrają pełny set. Jest w nim dużo perełek, więc szkoda by było, gdyby na DVD/CD z trasy którejś zabrakło.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Wizerunkowo, Wood by ich ostro podbudowal. Jedna z najwiekszych publicznosci w ich karierze (jak nie najwieksza?). Idealne na wydanie live promujace nowy album.
Publika, która nie będzie znała ich kawałków, na oblepionej badziewem scenie bez własnej scenografii? Jak nagrywać to tylko tak: https://www.youtube.com/watch?v=O4ujW3oe_BQ
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dokładnie, to by bardzo biednie wyglądało, choć akurat scenografię (dość małą da się tam zamontować).
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Dzosef pisze: pn kwie 02, 2018 8:30 pm
Publika, która nie będzie znała ich kawałków, na oblepionej badziewem scenie bez własnej scenografii? Jak nagrywać to tylko tak: https://www.youtube.com/watch?v=O4ujW3oe_BQ
Zgrabne ujecia i kadrowanie potrafia zdzialac cuda. :wink: Do dzis pamietam, jak na jakims materiale live z Polski nie pokazywali za bardzo trybun, bo i nie bylo za bardzo czego pokazywac. A scene mozna zawsze odpicowac tak jak zwykle, odpowiednie filmowanie zalatwi sprawe ''badziewia''. Co zas tyczy sie publicznosci nie znajacej kawalkow - darmowe Priest z pewnoscia przyciagnie troche tych, co tekst znaja, a na filmie gruby tlum zawsze wyglada dobrze, przedstawiony w odpowiednim momencie - wrecz imponujaco, ze znajomoscia tekstu badz bez niej. Zagraja Breaking The Law, powtorza pare razy refren, zacheca publicznosc 3-4 razy do krzykniecia 3 magicznych slow i za 5 razem bedzie ladne pierdolniecie sporej czesci publicznosci, w sam raz na material.

Aczkolwiek zawsze lepiej sie oglada widoczna golym okiem rozentuzjazmowana publicznosc, z calego serca zdzierajaca pluca. Czy bedzie chujowo, czy tez nie, chce ich tam zobaczyc, zawsze to +1 latwy bo krajowy do obskoczenia gig, a przyszlosc jest niepewna.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ja w tym czasie będę na Wacken, liczę na klasowe nagranie stamtąd no i na Glenna ;) .
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Dzosef pisze: pn kwie 02, 2018 8:55 pm Ja w tym czasie będę na Wacken, liczę na klasowe nagranie stamtąd no i na Glenna ;) .
Powodzenia, sam mam nadzieje, ze Glenn w razie potwierdzenia Wooda jakos da rade i wyjdzie na scene w zwiazku z liczna publicznoscia, co w przypadku Katowic nie jest takie pewnie.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Z Wacken będzie pewnie stream, więc raczej możesz być spokojny. Co trafi do internetu, w internecie zostaje. Na oficjalne DVD bym nie liczył, bo było już ostatnio i chyba nie będą chcieli kręcić drugiego pod rząd w tym samym miejscu.

@Papa, z tymi trybunami, to mówisz o nagraniach JP z Polski? Jeśli tak, to chodzi o Gdańsk 2015. Przy czym materiał z tego koncertu to bardziej pro shot i to niestety widać. Gdyby mieli tak cały koncert kręcić, to kicha.

Judasi jakiejś wielkiej tej scenografii nie mają. Myślę, że ona w Kostrzynie (zakładając, że jednak tam zagrają) zależeć może też w dużej mierze od daty. Potem grają w Belgii, mają kawałek do przejechania. Taki bardziej ascetyczny koncert jest im na rękę, bo w czasie, kiedy oni będą grali w Polsce, ich ekipa będzie się mogła spokojnie rozkładać i przygotowywać na kolejny gig. Z drugiej strony nie mają też znowu jakiejś wielkiej scenografii, może te płachty robiące za "ściany" uda się rozłożyć na kostrzyńskiej scenie.

A myślę, że z publiką może być lepiej, niż myślimy. Pamiętacie 2014? Sporo osób pojechało tylko na Accept. Priest to Priest, przyciągną trochę osób, zwłaszcza za darmo. Do tego trochę osób i tak wybierających się do Owsiaka obczai sobie ich twórczość i może im siądzie.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Dzosef pisze: pn kwie 02, 2018 8:30 pm
Dokładnie. Judasi już nic nie muszą i jakieś "podbudowanie" im nie jest potrzebne. są klasą sami dla siebie i ostatnią płytą postawili świetną kropkę nad "i".

A swoją drogą wyobrażacie sobie, żeby IM pozwoliło sobie na taki "spontan" jak na tym klipie? ;)
www.MetalSide.pl
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

A myślę, że z publiką może być lepiej, niż myślimy. Pamiętacie 2014? Sporo osób pojechało tylko na Accept. Priest to Priest, przyciągną trochę osób, zwłaszcza za darmo. Do tego trochę osób i tak wybierających się do Owsiaka obczai sobie ich twórczość i może im siądzie.
Oglądałem transmisję z tego koncertu na żywo i był to wręcz obłędny występ, ten z Wacken to były nędzne popłuczyny w porównaniu z tym co zaprezentowali na Woodstocku. Widać, dobry rasowy heavi metal może poderwać nawet przypadkową zbieraninę i zapewnić artystom odpowiedni feedback.
Ostatnio zmieniony wt kwie 03, 2018 4:25 pm przez PanPrezes, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja niestety nie widziałem całego, a chyba nie ma go w internecie :( Tylko Pandemic i Metal Heart.

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Schizoid pisze: pn kwie 02, 2018 9:05 pmA myślę, że z publiką może być lepiej, niż myślimy. Pamiętacie 2014? Sporo osób pojechało tylko na Accept. Priest to Priest, przyciągną trochę osób, zwłaszcza za darmo. Do tego trochę osób i tak wybierających się do Owsiaka obczai sobie ich twórczość i może im siądzie.
No nie wiem, jak byłem wtedy dziwiłem się dlaczego takie "luzy" pod sceną, bo na Comie przed Acceptem było zdecydowanie więcej ludzi :B
Mam nadzieję, że z Judas na Woodzie to jednak nie ściema (albo Jurij niczego nie zepsuł po drodze) i ogłoszą np. jak Dream Theater trzy tygodnie przed koncertem, byłoby wspaaaaniale :mryellow:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Ja tam wolałbym żeby nie grali w Kostrzynie, bo będę musiał tam jechać, a chciałbym tego uniknąć ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Skid Row - bardzo mu współczuję :(
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Freewheel Burning za Manalishi. Szybkość chyba albumowa, w przeciwieństwie do wersji z 2009.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

http://www.blabbermouth.net/news/deep-p ... line-tour/

Szkoda, że my się nie załapaliśmy. Mijają się o raptem kilka tygodni.

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

JP przed Deep Purple?! Jeszcze 10 lat temu to by było nie do pomyślenia. DP grali z Cooperem w minionym roku i frekwencje były zaledwie kilkutysięczne (4 - 6) może raz było około 10k. Ciekawe jak się sprawy będą miały tym razem? Niemniej szacunek za konsekwentne parcie naprzód.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Trasa pożegnalna Purpli na pewno przyciąga więcej osób, niż zwykła albumowa. JP teraz koncertuje w USA, więc na znaczne podbicie frekwencji dzięki ich nazwie bym liczył. Natomiast trasa to co-head, więc koncerty będą podobnej długości.

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

TYRANT WLECIAŁ!

ODPOWIEDZ