Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Metallica

Post autor: Sadek »

Trujillo kompletnie nie pasuje do tego zespołu, a jest w nim już 16 lat...
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Nie pasuje, bo jest o lata świetlne lepszy od tych cieniasów. Ale za dołączenie do Metalliki dostał milion dolarów. Kto by pogardził taką kasą.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Nie pasuje, bo nie jest metalowcem. Newsted nim był. Trujillo pasuje do wygibasów funkowych.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Mimo, że jestem wielkim fanem Metachy, to mi żaden basista tego zespołu nie leżał. Wolę mistrza perki Larsa.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Sadek pisze: sob cze 22, 2019 1:56 pm Nie pasuje, bo nie jest metalowcem. Newsted nim był. Trujillo pasuje do wygibasów funkowych.
To sobie posłuchaj Lights, Camera...Revolution Suicidal Tendencies. Płyty jak najbardziej metalowej. Wszystko tam gra. Z Ozzym też jakoś mu wychodziło.
Deleted User 2259

Ranking najlepszych instrumentali Mety:

1. To Live
2. Orion
3. Redemption
4. Ktulu <usypiacz>
5. Wynalazek z KEA
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

1. Ktulu (najlepszy na RTL)
2. To Live
3. Orion
4. Suicide
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Deleted User 2259

gdyby nie ktulu <imo najgorszy> to bym stawial RTL wyzej niz Ajfa
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

1. Orion
2. Ktulu
3. To Live
4. Suicide
Deleted User 2259

Metallica – Wydanie Specjalne”. Pismo w ekskluzywnym wydaniu w przedsprzedaży!

https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... eaNIydsgAQ

Kupic trza
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Invader pisze: wt cze 25, 2019 9:38 pm Metallica – Wydanie Specjalne”. Pismo w ekskluzywnym wydaniu w przedsprzedaży!

https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... eaNIydsgAQ

Kupic trza

Ja to odpuszczam ,już tyle książek i artykułów o Mecie powstało ,że nic tam nowego nie znajdę ,tym bardziej ,że chyba wszystkie wywiady przedrukowali ze starych wydań Tylko Rocka /Teraz Rocka.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Invader pisze: wt cze 25, 2019 9:38 pm Metallica – Wydanie Specjalne”. Pismo w ekskluzywnym wydaniu w przedsprzedaży!
Ciekawe czy to może zapoczątkuje jakiś nowe czasopismo od nich o historiach znanych zespołów. Pomimo całej mojej niechęci do tego portalu, za robienie z siebie muzycznego pudelka w internecie, to jednak ich kolekcja "Po całości", która kilka lat temu się ukazywała, to był super zestaw ciekawostek i informacji o zespołach zebrany w jednym miejscu. Mam chyba nawet wszystkie numery gdzieś na półce i żałowałem, że zaprzestali publikacji. Może tym razem się uda, zobaczymy po pierwszym numerze.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Mr. M pisze: czw cze 27, 2019 3:16 pm Ciekawe czy to może zapoczątkuje jakiś nowe czasopismo od nich o historiach znanych zespołów. Pomimo całej mojej niechęci do tego portalu, za robienie z siebie muzycznego pudelka w internecie, to jednak ich kolekcja "Po całości", która kilka lat temu się ukazywała, to był super zestaw ciekawostek i informacji o zespołach zebrany w jednym miejscu. Mam chyba nawet wszystkie numery gdzieś na półce i żałowałem, że zaprzestali publikacji. Może tym razem się uda, zobaczymy po pierwszym numerze.
To wszystko zależy tylko od jednego: sprzedaży. Jeśli będzie dużo chętnych na pierwszy numer z Metalliką (ruszyła przedsprzedaż i z tego co wiem zainteresowanie jest i to nie małe), to kolejne zespoły się w tej serii pojawią. Tylko niestety pula wykonawców jest ograniczona. Chodzi o te zespoły, które są w naszym kraju na tyle popularne, żeby fani kupili egzemplarz pisma (wiadomo - Maideni, Floydzi, Zeppelini, Black Sabbath, Queen etc.).
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Mr. M pisze: czw cze 27, 2019 3:16 pm
Ciekawe czy to może zapoczątkuje jakiś nowe czasopismo od nich o historiach znanych zespołów. Pomimo całej mojej niechęci do tego portalu, za robienie z siebie muzycznego pudelka w internecie, to jednak ich kolekcja "Po całości", która kilka lat temu się ukazywała, to był super zestaw ciekawostek i informacji o zespołach zebrany w jednym miejscu. Mam chyba nawet wszystkie numery gdzieś na półce i żałowałem, że zaprzestali publikacji. Może tym razem się uda, zobaczymy po pierwszym numerze.
Takie coś jest teraz w Empikach - "Classic Rock Platinum Series". 145 stron. W sprzedaży są numery o Maiden i Kiss. Super sprawa. Tylko cena wysoka - 89.90, no i to jest z Anglii więc po angielsku. Nie mogłem się powstrzymać i o Ironach kupiłem...
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Metalophil pisze: czw cze 27, 2019 11:34 pm Takie coś jest teraz w Empikach - "Classic Rock Platinum Series". 145 stron. W sprzedaży są numery o Maiden i Kiss. Super sprawa. Tylko cena wysoka - 89.90, no i to jest z Anglii więc po angielsku. Nie mogłem się powstrzymać i o Ironach kupiłem...
Dzięki za info. Chyba sobie zamówię :) A jak się to w środku prezentuje? Dużo tekstu, czy więcej zdjęć?
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

FaithNoMore pisze: pt cze 28, 2019 4:01 pm
Metalophil pisze: czw cze 27, 2019 11:34 pm Takie coś jest teraz w Empikach - "Classic Rock Platinum Series". 145 stron. W sprzedaży są numery o Maiden i Kiss. Super sprawa. Tylko cena wysoka - 89.90, no i to jest z Anglii więc po angielsku. Nie mogłem się powstrzymać i o Ironach kupiłem...
Dzięki za info. Chyba sobie zamówię :) A jak się to w środku prezentuje? Dużo tekstu, czy więcej zdjęć?
Tekstu bardzo dużo, ale i zdjęcia są super powybierane - z różnych okresów i w dobrej jakości
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

No to bardzo dobra informacja. Dzisiaj odbieram zamówienie w takim razie z magazynem :)
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Top 10 Most Underrated Metallica Songs

https://www.youtube.com/watch?v=RwEuZ3ePAvo
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Deleted User 2259

https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... L1H2HtmS8E

Metallica zagrala przeboj rammsteina
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Dzisiaj Lars gra "w domu". ;) Ktoś z Was wie, czy chętnie gada (ze sceny) do publiki po duńsku w takich razach?
ODPOWIEDZ