Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
Już skończyli? Wiedziałem, że organizator schrzanił z rozpiską, ale że aż tak?
Jakieś zmiany w secie?
Jakieś zmiany w secie?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 4876
Hm, czyli albo z Kopenhagi back to UK, albo jest już w Katowicach i pilnuje Spodka heh. Z drugiej strony pamiętacie te kiepską frekwencję w Gdańsku, band chyba pamięta rzeczy ( albo ma ludzia od pamiętania takich rzeczy) i nie ma potrzeby się wysilać... Będzie co będzie..czyli metalowe święto i kropka.
Myślę, że mają informację o tym, ile biletów schodzi. Spodek sprzedał się chyba z wyjątkiem jakichś miejsc na trybunach, koncert cieszy się jednak dużym zainteresowaniem.
Dodatkowo Richie po Gdańsku pisał, że polscy fani byli prawdopodobnie najgłośniejsi na trasie
Dodatkowo Richie po Gdańsku pisał, że polscy fani byli prawdopodobnie najgłośniejsi na trasie
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Jakby im się nie podobało to nie umieszczaliby nagrań z Gdańskiego koncertu na oficjalnej koncertówce. Zresztą każdy kto widział Priestów w Spodku w 2011 roku wie, że to był absolutnie wyjątkowy koncert, na którym widownia zrobiła na nich nieprawdopodobne wrażenie i jeden z lepszych występów na Epitaph Tour.
Hill mówił potem, że żałuje, iż to nie Katowice poszły na DVD. Nie ma co, może to nie jest u nas topowy zespół, ale trochę zagorzałych fanów ma.
-
Deleted User 4876
Nie no Spodek 2011 to był petarda bez dwóch zdań, ale pamiętam te żale w netach na frekwencję w Gdańsku. Owszem zdziwiłem się jak Gdańsk się pojawił na płycie..ale ta hala jest bodajże na 13 k, a szły teksty że nawet połowa się nie sprzedała. Zresztą to takie luźne rozkminy...
Powodów na słabą frekwencję w Gdańsku jest kilka:
-drugi koncert na trasie pół roku po pierwszym
-sam koniec Polski
-zima (mimo wszystko ma pewne znaczenie)
-okres wydatków świątecznych
Sam Gdańsk>Łódź, ale faktycznie frekwencja to było z 6k myślę
-drugi koncert na trasie pół roku po pierwszym
-sam koniec Polski
-zima (mimo wszystko ma pewne znaczenie)
-okres wydatków świątecznych
Sam Gdańsk>Łódź, ale faktycznie frekwencja to było z 6k myślę
Czytałem, że w Gdańsku raptem 4,5 tysiąca ludzi było. Ale nie wiem czy to prawda.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mnie z biletem na plyte wpuscili na GC 
W Gdańsku było ok. 4k.
Coś mi się obiło o uszy w sprawie zamieszania z czasówkalą ale mnie to jakoś osobiście nie dotknęło. Tak w skrócie- Megadeth z małymi wpadkami, dość kiepsko ich było słychać (przynajmniej z miejsca, gdzie stałam-na oko gdzieś z 7 rząd po prawej strony od sceny), jakby z garażu jeszcze nie wyszli
Judas elegancki koncert, nagłośnienie zdecydowanie lepsze. Rob nie był zbyt wylewny. Atmosfera kulturalna, jak to w Czechach- pod sceną klapki i piwerka. Wg mnie najlepiej wypadł "Painkiller" i "Rising from ruins". Podczas tego pierwszego Tipton był wyświetlany na telebimie (trochę dziwne, zazwyczaj tak się raczej upamiętnia członków świętej pamięci...ODPUKAĆ). W porównaniu do obecnej trasy Maiden, JP wypada dość blado w kontekście show. Poza dymem, bez efektów, nawet wydawało mi się, że animacje w tle były takie same jak na poprzednich trasach. Po koncercie udało się dorwać Scotta, Iana, Richiego i Andy'ego, Halford gdzieś przepadł
Judas elegancki koncert, nagłośnienie zdecydowanie lepsze. Rob nie był zbyt wylewny. Atmosfera kulturalna, jak to w Czechach- pod sceną klapki i piwerka. Wg mnie najlepiej wypadł "Painkiller" i "Rising from ruins". Podczas tego pierwszego Tipton był wyświetlany na telebimie (trochę dziwne, zazwyczaj tak się raczej upamiętnia członków świętej pamięci...ODPUKAĆ). W porównaniu do obecnej trasy Maiden, JP wypada dość blado w kontekście show. Poza dymem, bez efektów, nawet wydawało mi się, że animacje w tle były takie same jak na poprzednich trasach. Po koncercie udało się dorwać Scotta, Iana, Richiego i Andy'ego, Halford gdzieś przepadł
Gdzie ich dorwalas?
Tell me why I had to be a Powerslave
I don't wanna die, Im a God, why can't I live on?
Stageshow biedne w porownaniu do trasy epitaph a co dopiero do Maiden
Koncerty z epitaph ze spodka ocenilem na 10/10 ten oceniam na max 7.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
No to na Wooda mamy Judsów potwierdzonych. Info ich profil na insta
No tak miało być. Dziwne, że aż tyle dni po koncercie w Katowicach.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Chyba miało być w poniedziałek.
Szkoda, że piątek, trzeba ogarnąć urlop
Ale dobry zestaw się szykuje - Judas Priest + Arch Enemy 
Night Mistress Fan Club Łódź
Czyli się widzimy?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jeśli ogarnę urlop, co nie powinno stanowić problemu, to tak 
Night Mistress Fan Club Łódź