Okładka nowego albumu.
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Okładka nowego albumu.
1. Bardzo mi sie podoba
2. Lepsza wg.mnie od BNW
3. gORSZA od DoD
4. Strzał w 10, pasuje do albumu i rzeczywiście podkreśla progresywnośc zespołu
2. Lepsza wg.mnie od BNW
3. gORSZA od DoD
4. Strzał w 10, pasuje do albumu i rzeczywiście podkreśla progresywnośc zespołu
Mocne porównanie acz prawdziweUrchin pisze:mam nadzieje ze sie zesram z zachwytu jak ją pierwszy raz usłyszę
no ja tam wole moje zwieracze zostawić w spokoju 
a skąd wieszremi pisze: 4. Strzał w 10, pasuje do albumu i rzeczywiście podkreśla progresywnośc zespołu
no przecież ciągle dziennikarze, recenzent, zespół itp. mówią że płyta jest progresywna. Dlaczego mieliby ściemniać? Gdyby nagrali płytę ala Bon Jovi też by to powiedzieli.
pojecie progresywny można tłumaczyć na wiele sposobów
moze powinienem zapytać na czym ta progresja ma polegać
poza tym gdybanie jaka jest ta płyta nawet nie słysząc trzech taktów chociby jednego kawałka to tylko bicie piany. dopiero w sierpniu będzie można powiedzieć jaka ona jest. teraz to co tu czytam to seria pobożnych życzeń. ja wolę się tak nie nakręcać aby potem nie wyszło że nagle okaże się ze to kolejny NPfD
:):) (tam też miała być rewolucja a co wyszło słychać) pożyjemy usłyszymy.
a okładka jest spoko. swoje mankamenty jak dla mnie ma ale ja nie mam nic do gadania w tej sprawie to wybór zespołu. nie słyszałem aby ogłosili konkurs na nową okładkę z pytaniem czy wam się podoba i na tej podstawie wybrali. jest to suwerenny wybór zespołu i skoro oni twierdza że taka ma byc to tak ma być i już
:) dla mnie mogliby nawet na białym tle dać sam napis IRON MAIDEN i też byloby git.
zmieniłem bo Abstract mnie ochrzanił, no i nie chciałbym naruszać jego zmysłu estetycznego oraz dbałości o polską ortografię. sorry
a okładka jest spoko. swoje mankamenty jak dla mnie ma ale ja nie mam nic do gadania w tej sprawie to wybór zespołu. nie słyszałem aby ogłosili konkurs na nową okładkę z pytaniem czy wam się podoba i na tej podstawie wybrali. jest to suwerenny wybór zespołu i skoro oni twierdza że taka ma byc to tak ma być i już
zmieniłem bo Abstract mnie ochrzanił, no i nie chciałbym naruszać jego zmysłu estetycznego oraz dbałości o polską ortografię. sorry
Ostatnio zmieniony pn lip 10, 2006 2:29 pm przez adam IM, łącznie zmieniany 1 raz.
1. To sa takie nasz przypuszczenia
2. No Prayer... mi się podoba
3. Ok. ale sobie dyskutujemy na zasadzie gdybania.
i poza tym to chyba Życzenia a nie RZyczenia
2. No Prayer... mi się podoba
3. Ok. ale sobie dyskutujemy na zasadzie gdybania.
tak tak. sry za ten wyraz ale emocje wzięły goręAbstract pisze:Mocne porównanie acz prawdziweUrchin pisze:mam nadzieje ze sie zesram z zachwytu jak ją pierwszy raz usłyszę. Chyba każdy chciałby to zrobic po przesłuchaniu płyty
zmieniłem na poprawną ortograficznie formęAbstract pisze:
WYDAJE MI SIĘ, że Twój projekt byłby lepszy, ale to tylko moje zdanie i mogę się mylić!wojteq pisze:Nie zauważyłem podobnego tematu na forum, więc postanowiłem sam taki założyć. Chodzi o to abyście Drodzy Forumowicze wpisywali tu jak widzicie/wyobrażacie sobie okładkę do A Matter of Life and Death. Wiem, że takie gdybanie nie ma sensu, lecz ciekaw jestem jakie motywy chcielibyście ujrzec na okładce nowej płyty. Tyle tytułem wstępu![]()
Ja widzę to "oczyma duszy mojej" w ten sposób: (sugeruję się, iż utwory nowej płyty mogą zawierać treści opowiadające o wojnie i jej okrucieństwie) plaża nad morzem, w tle okręty wojenne, z wody wychodzi Eddie w mundurze Amerykańskich Chłopców z Normandii, obładowany całym wyposażeniem żołnierza, przed Edkiem, na plaży jakieś ciała, wkoło zapory przeciwdesantowe (ogólny rozgardiasz), na drugim planie barki desantowe - w skrócie mówiąc Edek i motyw plaży Normandii. :guns
PS(do moderatorów) Jeśli uważacie ten temat za zbędny/nudny to proszę o przeniesienie do Offtopowni lub Kawiarenki. Pozdrawiam!
hehe mi się też tak wydaje :beer a twoje zdanie jest bardzo dobreBorys1978 pisze:wojteq napisał:
Nie zauważyłem podobnego tematu na forum, więc postanowiłem sam taki założyć. Chodzi o to abyście Drodzy Forumowicze wpisywali tu jak widzicie/wyobrażacie sobie okładkę do A Matter of Life and Death. Wiem, że takie gdybanie nie ma sensu, lecz ciekaw jestem jakie motywy chcielibyście ujrzec na okładce nowej płyty. Tyle tytułem wstępu
Ja widzę to "oczyma duszy mojej" w ten sposób: (sugeruję się, iż utwory nowej płyty mogą zawierać treści opowiadające o wojnie i jej okrucieństwie) plaża nad morzem, w tle okręty wojenne, z wody wychodzi Eddie w mundurze Amerykańskich Chłopców z Normandii, obładowany całym wyposażeniem żołnierza, przed Edkiem, na plaży jakieś ciała, wkoło zapory przeciwdesantowe (ogólny rozgardiasz), na drugim planie barki desantowe - w skrócie mówiąc Edek i motyw plaży Normandii.
PS(do moderatorów) Jeśli uważacie ten temat za zbędny/nudny to proszę o przeniesienie do Offtopowni lub Kawiarenki. Pozdrawiam!
WYDAJE MI SIĘ, że Twój projekt byłby lepszy, ale to tylko moje zdanie i mogę się mylić!
Ale cóż, okładka jaka jest, taka jest i jest G więc nie ma co narzekać.
to co? Temat do zamknięcia ?:D
jak najbardziej.Abstract pisze:to co? Temat do zamknięcia ?:D
No to .. Moderatorzy ... teraz Wasza rola 
Myślę, że chyba juz wszyscy wymienili poglądy na temat okładki, zresztą nie ma co juz dyskutować, także mozna zamknąć topic. Dziękuję wszystkim za posty! :beer
Pozdro!!
wojteq
Pozdro!!
wojteq
Hmm, dziwne, że jest gorsza od DOD skoro DOD ma wiele niedoróbek, jakby wstawionych na siłę. Gdyby nie w miarę porządny Eddie (który notabene nawiązuje do ripper'a zespołu Children Of Bodom) i w miarę dobry środek książeczki to byłoby naprawdę kiepsko... Jeśli nie najgorsza okładka to jedna z najgorszych w dorobku IM.remi pisze:3. gORSZA od DoD
Okładka Brave New World mi się średnio podoba - miasto dziwacznie zrobione (widać niedoróbki, sceneria Londynu nie pasuje do futurystycznego klimatu), pomysłem przypomina SIT (mimo iż uwielbiam okładkę SIT to tutaj jakoś mnie nie rajcuje), a o tyle okładki to już nie wspomnę... Ogółem średniak.Nediam pisze:Ostatnią okładką którta im sie udała w 100% była ta z BNW.
Narzekacie na Eddiego (że za mały), a na BNW jest tylko jego facjata, która wygląda conajmniej dziwnie... Tak źle, tak niedobrze, dogodzić każdemu to naprawdę sztuka
Ale wyraznie da sie zauwazyc ze dla wiekszosci BNW ma szczegolne prawa 
remi pisze:2. Lepsza wg.mnie od BNW
3. gORSZA od DoD
Dla mnie to DoD jest niezbyt fajna, żeby nie powiedzieć beznadziejna
...a nowa okładka...hmm... szczerze mówiąc nie do końca wiem co o niej myśleć, trochę zaskoczył mnie jej widok- po dłuższej przerwie przeglądam forum, klikam w kolejny temat a tam jakaś nieznajoma okładka :laugh Ale nie jest zła, taka militarna bardzo
najlepsza ogladka XXI wieku(bo BNW to jeszcze XX wiek)
i jedna z lepszych, ztych ktorych NIE robil Derek Riggs
i jedna z lepszych, ztych ktorych NIE robil Derek Riggs
już nie mam tu najwięcej postów

-
Filik10
- -#Clairvoyant

Bardzo mi się ta okładka podoba, wreszcie po beznadziejnym DOD, Maiden ma świetne okładki, najpierw DOTR, a teraz AMOLAD. Ja dla mnie te dwie okładki to najlepsze w historii Maiden od czasów SIT!