The Final Frontier

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: The Final Frontier

Post autor: vyrus »

Mnie bardziej interesuje w jakim kierunku pójdą bo imo pomysł na bardzo długie kawałki się wyczerpał i oczekiwałbym czegoś nowego :B
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

Tak czy siak będzie dobrze, Panom z Iron Maiden pomysłów nigdy nie brakuje także możemy się spodziewać wszystkiego. Tym bardziej że ten album ma być (jak zapowiadał Steve) ich ostatnim studyjnym w karierze zespołu. I nie interesuje mnie w jakim kierunku pójdą bo na pewno nie w kierunku hip-hopu czy techno. Oczekiwania mogą być różne ale i tak będzie to album który będzie u Was leżał na półce obok The Number Of The Beast, Powerslave czy Fear Of The Dark. To będzie kolejne wspaniałe dzieło legendy Heavy Metalu :twisted:
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Po pierwsze to raczej nie będzie ich ostatnia płyta o czym już tutaj pisano o drugie często im brakuje pomysłów ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Moim zdaniem albumik ukaże się latem, Wicker ma rację - zrobią chyba jakiś cykl wielkich koncertów letnich typu "the best" a na jesieni (październik - grudzień) cykl koncertów europejskich. Tak jak to było w 2003.

Dwa dni temu śniło mi się, że jestem w Warszawie na ich koncercie na stadionie, Dickinson zapowiada "Alexander The Great" :razz:
Taaa - śnić to mi się może! Jednak, może akurat, czekajmy na daty koncertów!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

RALF pisze:Moim zdaniem albumik ukaże się latem, Wicker ma rację - zrobią chyba jakiś cykl wielkich koncertów letnich typu "the best" a na jesieni (październik - grudzień) cykl koncertów europejskich. Tak jak to było w 2003.
no ale ile mozna?
Co znow wystroj z LAD? I Edek z SiT?
Na dodatek w panstwach ktorych juz grali?

Co do nowej plyty, to mysle ze bedzie to kontynuowanie z tylu z ostatniej plyty.
Po prostu Panowie juz tak graja i koniec.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiesz, ja mam wrażenie że będą chcieli zrobić coś kompletnie innego. Problem w tym, że ostatnio MAIDEN aplikuje nam więcej elementów progresywnych niż metalowych.Według mnie AMOLAD to w 95% album progresywny, nie zaś stricte metalowy.

Co do trasy, sądzę że latem usłyszymy 2 - 3 nowe kawałki i sporo klasyki, taka set - lista bardziej pasuje pod festiwale!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

to znaczy jak jak slysze utwory pokroju LONGEST DAY czy FTGGOG to wiecej do szczescia mi nie trzeba, ale zawsze jakby zmienili kierunek tez zle by nie bylo :)

czyli tez obstawiasz premiere nowej plyty po wakacjach?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiesz - liczę na koniec sierpnia. Jeśli realne są koncerty w Europie w okresie czerwiec/sierpień - to pewnie wydadzą album przed trasą po Ameryce Północnej. Sądzę że notowania na Chart Listach albumu będą wyższe niż kiedykolwiek. Nie zdziwi mnie gdyby były podobne do ostatniego DVD "Flight 666". Na ten album czeka masa fanów. Mieli najdłuższą przerwę w karierze między wydawnictwami studyjnymi, mam nadzieję że wygłodniali fani kupią to choćby z ciekawości.

Trasa 2010/2011 powinna być zorganizowana tak jak koncerty 2003/04. Tyle, że większa i obejmująca potężne obiekty. Mogliby dać dwa koncerty w Polsce, lato (Łódź) i jesień - "Spodek". Wybrałbym się na oba!

Wiesz, mimo wielu sugestii mam wrażenie że MAIDEN powoli żegnają się z widzami, trzeba ich zobaczyć póki jeszcze są!!!
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Ja wolałbym żeby już jednak nic nie nagrywali nowego bo coraz gorzej im to wychodzi.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

ja bym czasem wolal zebys glosu nie zabieral ;)
El Dorado

To jest moje zdanie, forum do tego służy. AMOLAD był dnem więc strach sie bać co będzie teraz.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

wiesz dziwia mnie posty na forum IM czlowieka ktory juz ich nie slucha i nie lubi.
To wszystko. Ale wiesz o tym, bo nie raz na ten temat pisalismy.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Trochę przesadziłeś - bił inny,ale nie denny :idea:
El Dorado

Budziol pisze:wiesz dziwia mnie posty na forum IM czlowieka ktory juz ich nie slucha i nie lubi.
Nie lubię ale wiem która płyta była dobra a która nie :D
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Tobink pisze:Ja wolałbym żeby już jednak nic nie nagrywali nowego bo coraz gorzej im to wychodzi.
Tobink pisze:To jest moje zdanie, forum do tego służy
Tobink pisze:Ja mam ten zespół gdzieś
Skoro masz maiden gdzieś to czemu komentujesz? Jak ma się jakiś zespół gdzieś to nie zwraca się uwagi na jego nowe płyty.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

no tak TObiasz wie wszystko...
dobra koniec offtopa, ma swoje zdanie i wyraził je.
mnie AMOLAD przypadl do gustu i czekam niecierpliwie co staruszki stworza teraz
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Tobink pisze:To jest moje zdanie, forum do tego służy. AMOLAD był dnem więc strach sie bać co będzie teraz.
Strach się bać co mądrego możesz jeszcze napisać ;) Co do tematu, ciśnienia już takiego jak kiedyś nie ma, ale oczywiście będę śledził poczynania i mam nadzieję, na dobra płytę :)
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Szkoda tylko, że przez te gęste plany na następny album Dickinsona znowu trzeba będzie czekać z 10 lat a Bruce miażdży Maiden ;-)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

RALF pisze:Według mnie AMOLAD to w 95% album progresywny, nie zaś stricte metalowy.
Dopiero teraz to czytam- mocny kandydat do złotej czcionki roku.

Przecież każdy wie, że AMOLAD to wymiennie z Dance of Death najgorsza płyta Maiden, Tobiasz Ameryki tu nie odkrywa i nie ma go co bluzgać za to, że jest Tobiaszem w tej kwestii ;)
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

panzerschreck pisze:Przecież każdy wie, że AMOLAD to wymiennie z Dance of Death najgorsza płyta Maiden
a ja je uważam za jedne z lepszych i chętnie po nie sięgam.

Tobink możesz darować sobie teksty by nic więcej nie nagrywali. Jak wcześnie pisałeś lubisz tylko ich dwie pierwsze płyty, czyli zapewne według Ciebie 12 kolejnych nie powinni nagrywać :roll:
ODPOWIEDZ