Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
To akurat normalne. Publiczność można zazwyczaj zbluzgać ze sceny a ona się będzie cieszyć i krzyczeć jeeeee.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
No nie, to nie jest normalne. Znaczy na Brudzie na pewno, ale na zwykłym koncercie? W życiu. Każdy normalny człowiek wie, że krzyczy się o Painkillera. Ale ci ludzie tam nie wiedzieli, że taki numer jest, więc było "jeee". Zresztą to jest na filmikach. No ale czego innego od tego spędu oczekiwać?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Wleciało Desert Plains i Delivering The Goods. To drugie po 38 latach.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
JP w formie, ładnie żonglują. Mam nadzieję że wlecą w przyszłym roku i dodadzą więcej kawałków z Firepower, bo album miażdży 
Ogłoszono daty koncertów Ozziego, na których Judas Priest wystąpi jako "special guest".
Chyba czas ustawić monitoring odpowiednich lotów 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Heh, też nad tym myślałem, do Frankfurtu jest sporo lotów z Okęcia, kwestia jakiejś promocji i można rozważyć.
Do Berlina można uderzyć samochodem - tylko, że to wtorek. No i zima w Niemczech + stanie przed halą... niespecjalnie. Ale ogólnie będę się zastanawiał, chociaż liczę na jakieś jeszcze daty z JP w roli headlinera, bo nie miałem okazji pełnego setu zobaczyć. Chociaż forma Ozza na ostatnich koncertach była naprawdę dobra, więc zestaw Ozz + JP też jest niezły.
Toż to nie lada festiwal, prawda @livenation?
Dziwne, że pominęli kilka krajów, na przykład Austrię. Może Judasi dodadzą kilka pojedynczych sztuk jako headlner, ale dużych szans nie ma. Najprędzej po Berlinie lub Helsinkach. No i na Polskę bym jednak nie liczył, prędzej takie Czechy.
Może by wrócili jakoś w lato. Powinni jeszcze Australię obskoczyć, więc po trasie u kangurów mogę wrócić na serię swoich własnych koncertów. Niby ogłosili UK, ale aż dziwne, że nie grają tam na tej trasie zwykłych gigów, wzięcie by na pewno mieli.
Może by wrócili jakoś w lato. Powinni jeszcze Australię obskoczyć, więc po trasie u kangurów mogę wrócić na serię swoich własnych koncertów. Niby ogłosili UK, ale aż dziwne, że nie grają tam na tej trasie zwykłych gigów, wzięcie by na pewno mieli.
Trasę z O$$y'm w jej obecnym kształcie odpuszczam. Jakby była Polska lub Budapeszt, Czechy, to co innego ....
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Myślę, że nikt nie podejmie się JP w Polsce. Dopiero co była pełna hala, a do tego masa osób zobaczyła ich na brudstocku.
Właśnie jeśli ktoś miałby ich robić, to z Ozzym. Osobno te zespoły nie zapełnią hali (z biletami po standardowych cenach), ale razem już pewnie tak. Więc jeśli ta trasa nie zahaczy o Polandię, to samo Priest tym bardziej nie.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W Polsce mogliby ich (Priest) robic na Torwarze, ew. w Hali Stulecia czy poznanskiej Arenie...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ozza na pewno nikt nie ściągnie, skoro LN pchało bilety po 80zł. Myślę, że Metal Mind nie zaryzykuje Priest już w 2019.
Ozzy będzie u Owsiaka, róbcie screeny 
Po JP jestem pewien, że więcej się tam nie wybiorę, mogą nawet Maiden ściągnąćSchizoid pisze:Ozzy będzie u Owsiaka, róbcie screeny
Berlin 84 euro za stojące.
Obie płyty z Ripperem są out of print, widać nie ma specjalnie popytu na te albumy i całkiem słusznie bo są po prostu słabe.