Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Re: Newsy muzyczne
Zmarł Marty Balin, wokalista Jefferson Airplane.
www.telegraph.co.uk/news/2018/09/29/mar ... es-aged-76
www.telegraph.co.uk/news/2018/09/29/mar ... es-aged-76
-
Deleted User 5155
Ktoś już widział "Noc z Kochankiem Lajw na żywo"? Na jutubie jest, ale chodzi mi o odsłuch na sprzęcie - dźwięk itd.
Mam płytę. Obejrzeć można. Słuchać nie radzę
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
No mnie nie przekonało. Najpierw puściłem dvd i jako nagranie z koncertu, na którym byłem jest spoko. Nie oglądałem całego, bo nie było czasu, ale wydaje mi się, że wyszło podobnie do Night of Burning Exlibrisów. Za to wczoraj moje dzieci puściły dołączone cd (są dwie płyty, grała tylko pierwsza). Nie skupiałem się specjalnie na słuchaniu. Grało w tle, ale niestety kilka słabszych fragmentów wyłapałem. Z drugiej strony lajw to lajw. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
-
Deleted User 5155
U mnie dzieciak zwariuje zwyczajnie. Słychać, że Krzychu tam i ówdzie nie dociąga, ale tempo fajne. No i - jak w jednym komentarzu - fajnie widzieć koncert, na którym niemal nie ma komórek. Banan na gębie, śpiew i zabawa. I o to loto 
Krzysiek przede wszystkim inaczej śpiewa na żywo niż na płytach. Czasem inne tempo, czasem coś powie a nie zaśpiewa albo wyciągnie bardziej, a że czasem też nie dociągnie - to się zdarza każdemu. Chociaż tutaj mnie razi, bo widziałem ich wiele razy na żywo, a wtedy odbiór jest inny. Brakuje mi trochę tej dynamiki, którą czuję na żywo (nawet jak nie jestem na barierce, tylko stoję spokojnie gdzieś dalej). A z tymi komórkami to ciekawe. Jakoś zupełnie nie zwróciłem na to uwagi jak oglądałem. Będę musiał sobie puścić i popatrzeć
To prawda z tymi komórkami - bardzo mało ludzi filmuje.
Pod względem wokalu tragiczny był jak dla mnie tegoroczny Pol&Rock - oglądałem i brzmiało to bardzo źle. Na "Nocy" jest w porządku, też grało u mnie w tle i nie drażniło uszu;-)
Pod względem wokalu tragiczny był jak dla mnie tegoroczny Pol&Rock - oglądałem i brzmiało to bardzo źle. Na "Nocy" jest w porządku, też grało u mnie w tle i nie drażniło uszu;-)
Ja zaczekam z zakupem na koncert Night Mistress, zakładam, że będą mieli stoisko. Co do wokalu, to wiadomo, że na żywo zawsze jest inaczej niż na płytach. Raz lepiej, raz gorzej. Ale zaintrygowaliście mnie i chyba posłucham z youtube na spokojnie w weekend...
Night Mistress Fan Club Łódź
Wpadnijcie za tydzień to Wam puścimy
Ty najpierw wróć do zdrowia
Bo słyszałem, że jakąś chorobę przywiozłeś z zagranicy
Się człowiek szlaja po dawnych republikach radzieckich to ma
A serio to będziemy w Warszawie ale dopiero na Memoriale Lorda 
A w ogóle to kupiliście w sklepie czy od zespołu? Bo widziałem Lajwa w Media Markt i w Empiku, w Media za 49,99 zł
A w ogóle to kupiliście w sklepie czy od zespołu? Bo widziałem Lajwa w Media Markt i w Empiku, w Media za 49,99 zł
Night Mistress Fan Club Łódź
Ja brałem preordera ze sklepu online - też 5 dych plus wysyłka. No i wersję FHD też pobrałem, nie wiem czy jest ona dostępna jak się kupuje w sklepach stacjonarnych.
Było jakieś spotkanie z chłopakami w jakimś sklepie + premiera dvd, żona pojechała. A ja już prawie zdrowy jestemLando pisze: ↑pt paź 05, 2018 3:13 pm Ty najpierw wróć do zdrowiaBo słyszałem, że jakąś chorobę przywiozłeś z zagranicy
Się człowiek szlaja po dawnych republikach radzieckich to ma
A serio to będziemy w Warszawie ale dopiero na Memoriale Lorda
Jak się kupi dvd to w pudełku jest link do wersji FHD?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Dziś w wieku 85lat zmarła diva operowa Montserrat Caballe.
My ją najbardziej znany z duetu z Mercurym.
My ją najbardziej znany z duetu z Mercurym.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- Saimon1995
- -#Moderator

Oficjalnie: formacja The Good, The Bad & The Queen powraca z nowym albumem. Premierowy utwór w sieci, a cały album ukaże się w połowie listopada: https://consequenceofsound.net/2018/10/ ... land-song/
Nie wiedziałem, że ktoś ich tu słuchaFaithNoMore pisze: ↑wt paź 23, 2018 6:49 pm Oficjalnie: formacja The Good, The Bad & The Queen powraca z nowym albumem. Premierowy utwór w sieci, a cały album ukaże się w połowie listopada: https://consequenceofsound.net/2018/10/ ... land-song/
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Ja też znam ten band i też słuchałem kiedyś. I aż sobie dziś przesłucham znów tę jedyną płytę 
https://www.last.fm/user/kamooo