Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Wywiady i newsy

Post autor: RALF »

Kochany - chętnych nie będzie im brakowało...
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Wzięliby Portnoya, bo ten to już w różnych kapelach występował jako wspomagacz, różnica wiekowa między nimi nie jest jakaś spora, bo on jest 67 rocznik, nie jak w przypadku Sabbs.A tak serio Nicko to mój 3 najukochańszy perkusista i nie wyobrażam sobie bez niego Maiden, za długo siedzi w tym biznesie, skoro Ginger Baker jeszcze gra (choć nie wiem czy nadal gra) to Nicko powinien też dać radę z 5 lat myślę spokojnie.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Jak już by mieli zmieniać pałkera to polecam rodaka Igora Faleckiego! Co ten młody człowiek potrafi - czapki z głów.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Nicko zostaje i wuj. Innego nie widzę
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Bezsensu.

Mam nadzieję że Nicko tylko pitoli. Lepiej by sobie odpuścili trasę w przyszłym roku i jak tak koniecznie chcą jeszcze jeden album to w 2017 do studia i w 2018 promo trasę połączoną z pożegnalną w obecnym składzie. Wolę ich szybszej emerytury niż zmiany personalne. Nie ten etap już.
Bron-Y-Aur Stomp
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Bron-Y-Aur Stomp »

sekcjazwlok pisze:Bezsensu.

Mam nadzieję że Nicko tylko pitoli. Lepiej by sobie odpuścili trasę w przyszłym roku i jak tak koniecznie chcą jeszcze jeden album to w 2017 do studia i w 2018 promo trasę połączoną z pożegnalną w obecnym składzie. Wolę ich szybszej emerytury niż zmiany personalne. Nie ten etap już.
Mi się marzy Dickinson i Smith nagrywający razem płyty solowe. Takie Chemical Wedding z jeszcze bardziej nowoczesnym brzmieniem, w zasadzie krzyżówka Chemical Wedding, Skunkworks i tego co Adrian zapromował na Primal Rock Rebellion. Jak najmniej tradycyjnych heavy-rockowych galopadek, jak najwięcej ognia!
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Bruce ma trochę materiału na następce Tyranny Of Souls, więc może tym razem zaprosi Smitha do współpracy.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Moim zdaniem najlepiej byłoby gdyby jak najdłużej pograli jako Iron Maiden, ale później (albo w międzyczasie) też czekam na solowego Dickinsona, a jeśli wziąłby do współpracy Adriana, czekałbym jeszcze bardziej. Tylko absolutnie nie z jeszcze bardziej nowoczesnym brzmieniem, żadnych super nowoczesnych produkcji, loudness war i gitar strojonych w drop Z :lol: Mnie wystarczy, jeśli to będzie inteligentnie skomponowana i niekwadratowa dobra, mocna muzyka :)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

Jeśli to co Nicko mówi, to prawda, to ja tam się cieszę, że relacje są normalne i szczere, w porównaniu do sytuacji w niektórych zespołach (patrz. Ward i Sabbath). Jeśli reszta dalej będzie chciała grać, a Nicko nie będzie mógł i bez problemów powie im, żeby wzięli kogoś innego i grali dalej, to mi tam to nie przeszkadza jakoś bardzo, szczególnie jeśli drugą opcją byłoby definitywne zakończenie kariery.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jakby wzięli jakiegoś maestro - to muzycznie może być to nawet ciekawe...
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Osobiście trudno mi sobie wyobrazić zmiany w składzie Iron Maiden.
Podpisuję się również pod komplementami pod adresem Nicko - bez niego klasyczny sound Maiden nie istnieje. Uwielbiam jego pierwsze utwory, jak np. Where Eagles Dare, jak i te ostatnie, na czele z If Eternity Should Fail i jego pięknym marszowym rytmem. Nikt tak nie gra jak pan McBrain.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To prawda, niemniej wiesz - czasu nie oszukasz...
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

RALF pisze:To prawda, niemniej wiesz - czasu nie oszukasz...
Dlatego lepiej by było, gdyby jako zespół odeszli na emeryturę kiedy uznają za stosowne aniżeli brać nowego perkusistę celem wycisnięcia dodatkowych trzech-czterech lat.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

dostoevsky pisze:
RALF pisze:To prawda, niemniej wiesz - czasu nie oszukasz...
Dlatego lepiej by było, gdyby jako zespół odeszli na emeryturę kiedy uznają za stosowne aniżeli brać nowego perkusistę celem wycisnięcia dodatkowych trzech-czterech lat.
Otóż to. Tym bardziej że nikt nie broni im grać solo ;).
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

[quote="Mikojaski" solo ;).[/quote]

Pewnie ,solo fajna rzecz ale jedna sprawa - Nicko bardzo lubię i niech gra jak najdłużej ale jakby odpukać -gdyby IM mieli istnieć bez niego to byłbym się w stanie na to zgodzić nawet dla tych dodatkowych 3-5 lat grania.Moje kryterium to spółki kompozytorskie w postaci Harris/Smith/Dickinson czy Harris/Gers czy też inne.Ta czwórka jednak komponuje najwięcej i nie chciałbym żeby wraz z odejściem Nicko -Panowie już nic razem nie skomponowali(pomijając np.Dickinson/Smith - to jest możliwe).To dalej byłoby Iron Maiden i o to chyba nam wszystkim chodzi(Umówmy się Nicko - nie komponuje prawie wcale i w praktyce byłoby go najłatwiej zastąpić z całym szacunkiem dla niego!)..Tak jak pisał Ralf:czasu się nie oszuka a czemu miałoby nie powstać kolejne dzieło tych spółek kompozytorskich pod nazwą IM??? Solo mogą sobie jeszcze grać w międzyczasie lub po zakończeniu kariery IM - na to zawsze przyjdzie czas.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

mic7 pisze:[quote="Mikojaski" solo ;).
Pewnie ,solo fajna rzecz ale jedna sprawa - Nicko bardzo lubię i niech gra jak najdłużej ale jakby odpukać -gdyby IM mieli istnieć bez niego to byłbym się w stanie na to zgodzić nawet dla tych dodatkowych 3-5 lat grania.Moje kryterium to spółki kompozytorskie w postaci Harris/Smith/Dickinson czy Harris/Gers czy też inne.Ta czwórka jednak komponuje najwięcej i nie chciałbym żeby wraz z odejściem Nicko -Panowie już nic razem nie skomponowali(pomijając np.Dickinson/Smith - to jest możliwe).To dalej byłoby Iron Maiden i o to chyba nam wszystkim chodzi(Umówmy się Nicko - nie komponuje prawie wcale i w praktyce byłoby go najłatwiej zastąpić z całym szacunkiem dla niego!)..Tak jak pisał Ralf:czasu się nie oszuka a czemu miałoby nie powstać kolejne dzieło tych spółek kompozytorskich pod nazwą IM??? Solo mogą sobie jeszcze grać w międzyczasie lub po zakończeniu kariery IM - na to zawsze przyjdzie czas.[/quote]

To już nie byłoby to bez tej rozesmianej mordy za garami :D. Wyżej wymienionym spółkom nikt by nie bronił grać i komponować dalej, ale może już nie pod szyldem Iron Maiden. Może trochę idealizuje, ale z uwagi na to z jakim zespołem mamy do czynienia, niech zakończy on działalność jak należy, a nie rozmienia się na drobne. Bo doprowadzi to później do różnych cyrkow jak mamy w AC/DC na przykład.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Razem by już nie grali...Jeśli nie chcesz usłyszeć WSPOLNYCH kompozycji Harrisa Dickinsona Smitha Gersa czy Murraya to Twoja sprawa...Ja chcę :)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Chcę. Ale niekoniecznie pod szyldem Maiden. Chociaż to pewnie niezbyt realne, ale cóż. I tak nie mamy na to wpływu ;)
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Duża część mnie bardzo by chciała kontynuacji Maiden przez kolejnych kilka lat pomimo emerytury Nicko, ale ten zespół rządzi się innymi zasadami.

Dlatego m.in. Janick został w zespole po powrocie Adriana. Podobnie było z przyjściem Jana (ściągnięty został dzięki Bruce'owi z którym wtedy nagrał płytę, mimo jego pierwotnych planów aby sprzedać sprzęt i rzucić wszystko w cholerę), czy ściągnięciem Blaze'a. Mogli wziąć gościa z głosem identycznym co Bruce, a wybrali wokalistę z zespołu supportującego Maiden.

Nie wspominam już o Lauren i The Raven Age na supporcie. Dlatego gdyby ktoś miałby zastępować Nicko, to chyba prędzej jego syn, który też gra na garach, a nie żaden Portnoy czy inny wirtuz bębnów.

Bo takie jest Maiden. W Maiden raczej nie do pomyślenia byłoby pożegnanie z wieloletnim członkiem zespołu u schyłku kariery w stylu KK Downinga. Dlatego nie zdziwiłbym się, gdyby jako zespół Maiden skończyli wraz z przejściem Nicko na emeryturę.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Steve wspomina w nowych wywiadach, że wg niego mają przed sobą co najmniej 3-4 lata i 1-2 albumy...
He feels that there still a little life left in the old beast yet. “It’s a difficult question,” he admits, “we’ve been asked that for the last 15 years, I don’t know. Hopefully another three or four years at least anyway, we’ll see.”
Hopefully there will be another album or two before we hang the guitars up.
Czyli 2017 - kontynuacja obecnej trasy, a potem ew. zamknięcie się w studio i w 2018-2019 kolejny album i 2-letnia trasa... Ma to ręce i nogi. ;) Odnośnie zastąpienia Nicko - na pewno wszyscy w zespole zdają sobie sprawę, że to jego zdrowie może podupaść jak najszybciej - chociaż sam Nicko wziął to sobie do serca i zaczął prowadzić zdrowszy tryb życia, m.in. całkowicie rezygnując z alkoholu (co potwierdzam nie jest PRową sztuczką - Nicko nie wypije nawet piwa po koncercie!). Oczywiście wszyscy z tyłu głowy rozważają na pewno przeróżne scenariusze, ale też plan A zakłada dojechanie do końca z obecną trasą, a potem jeszcze jeden album i tournee, które mam nadzieję Nicko pociągnie. Co by nie mówić, na ostatnim albumie zagrał jedne z najlepszych partii w swoim życiu więc potencjał ma przeogromny. A jeśli z powodu jego zdrowia Maiden skrócą koncerty do 90-100 min to ja bynajmniej się nie obrażę.

W sieci pojawiło się kilka wywiadów związanych z promocją zbliżających się koncertów w Nowej Zelandii i Australii:

http://www.nzherald.co.nz/entertainment ... d=11629562
http://www.couriermail.com.au/entertain ... 35eccad01a
http://www.smh.com.au/entertainment/mus ... ofxxq.html
http://heavymag.com.au/iron-maiden-still-flying-high/
ODPOWIEDZ