Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 1499
Re: Wywiady i newsy
Dokładnie. Niech skrócą set , niech zrobią dłuższe przerwy pomiędzy koncertami. Wszystkim to wyjdzie na dobre.
Bez sensu... jakby Nicko chciał nie grać to dlaczego IM miałoby zakończyć granie? Jak dla mnie nie byłoby problemem, żeby ktoś inny grał. Tym bardziej, że mózgiem i sercem tej kapeli są inny muzycyMichał pisze:Mam nadzieje, że jak Nicko czy ktokolwiek inny postanowi skończyć to, że skończą wszyscy razem.
www.MetalSide.pl
http://www.blabbermouth.net/news/video- ... rformance/
Teraz o Szanghaju. I znów nasze forum brane jako źródło
Teraz o Szanghaju. I znów nasze forum brane jako źródło
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
I prawidłowoWICKER MAN pisze:Hopefully there will be another album or two before we hang the guitars up.
Po pierwszym przesłuchaniu BOS z miejsca miałem wrażenie, że bohaterem tej płyty jest właśnie Nicko. Nigdy szczególnie nie zwracałem uwagi na perkusję, ale tu sama cisnęła się do uszu. IESF cechuje doskonałe bębnienie, bez Nicko brzmienie byłoby drastycznie inne, no chyba, że ktoś starałby się podrobić jego powtarzalne patenty.dostoevsky pisze:Podpisuję się również pod komplementami pod adresem Nicko - bez niego klasyczny sound Maiden nie istnieje. Uwielbiam jego pierwsze utwory, jak np. Where Eagles Dare, jak i te ostatnie, na czele z If Eternity Should Fail i jego pięknym marszowym rytmem. Nikt tak nie gra jak pan McBrain.
M.
Raczej nie-powtarzalne patenty!
-
Deleted User 1499
Pewnie że spośród ich wszystkich to Nicko jest najłatwiejszym do wymiany, jednak mimo wszystko nie wyobrażam sobie nikogo innego za tym zestawem. Pewnie że jest tysiące garowych oferujących warsztat co najmniej na jego poziomie, ale kurde ta charyzma, ten styl grania. Nie czas na zmiany już.
Też prawda!
Ja to przede wszystkim liczę mocno na to, że choćby jeden jeszcze studyjny album zespół nagra, a przy tym w niezmienionym składzie. Jednak nie bardzo mogę uwierzyć - nawiązując do wywiadów Harrisa o których ktoś tu wspomniał, że w ciągu 4 lat mogłyby powstać dwa albumy. To byłoby tempo absolutnie nie w stylu IM. Więc nie wybiegając daleko w przyszłość - przynajmniej jeszcze jeden album, ale co najważniejsze: na poziomie nie niższym niż ten ostatni. To byłoby coś!
"Still my heart calculate and pray"
Wiesz im więcej masz lat, im więcej osiągnąłeś, tym nieraz trudniej jest zebrać siły, niemniej - ja w nich wierzę!
-
Deleted User 2259
Kiedyś dawno dawno temu wydawali płyty co roku, i mało tego byli też wcześniej inni perkusiści w składzie 
Tylko wtedy mieli po 20+ a nie po 60 
-
Deleted User 2259
No właśnie i to jedyny szczegół, ale kto wie może nagrają podwójny album tak jak teraz, tyle, że jedną część wypuszczą w 1 roku a 2 w następnym, to chyba mądre rozwiązanie, a to, że była jedna sesja to tylko ci bardziej zainteresowani tematem będą wiedzieć 
-
Deleted User 1499
Zawsze mogą wykorzystać materiał który nie znalazł się na albumie.
Lepiej niech tak nie robią, nigdy się to nie kończy dobrze. Mogliby wydać to w ramach jakiegoś B-sides, ale nic poza tym.
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight

Normalnie "pustki" w Auckland!
- hipcio_stg
- -#Moonchild

I tutaj zgadzam się w 100%Mikojaski pisze:Lepiej niech tak nie robią, nigdy się to nie kończy dobrze. Mogliby wydać to w ramach jakiegoś B-sides, ale nic poza tym.
Odrzut to odrzut. Nie ma co zapychać teoretycznie ostatniej płyty zespołu jakimiś spadami z przedostatniej płyty.
- dostoevsky
- -#Assassin

Mam wrażenie, że dopiero po (ewentualnej) zmianie perkusisty wielu ludzi zauważyłoby, jak ważną postacią w zespole był Nicko. Od siebie dodam, że uwielbiam ten "feel" Nicko w spokojniejszych momentach twórczości Maiden - mam tu na myśli jego grę w Journeymanie, pierwszą część "Empire of the Clouds" (oczywiście o drugiej części utwory nie zapominając), również w wielu miejscach na AMOLAD. Można powiedzieć, że Nicko jest jak wino.beaviso pisze:Po pierwszym przesłuchaniu BOS z miejsca miałem wrażenie, że bohaterem tej płyty jest właśnie Nicko. Nigdy szczególnie nie zwracałem uwagi na perkusję, ale tu sama cisnęła się do uszu. IESF cechuje doskonałe bębnienie, bez Nicko brzmienie byłoby drastycznie inne, no chyba, że ktoś starałby się podrobić jego powtarzalne patenty.dostoevsky pisze:Podpisuję się również pod komplementami pod adresem Nicko - bez niego klasyczny sound Maiden nie istnieje. Uwielbiam jego pierwsze utwory, jak np. Where Eagles Dare, jak i te ostatnie, na czele z If Eternity Should Fail i jego pięknym marszowym rytmem. Nikt tak nie gra jak pan McBrain.
M.
Słuchałem wspominanej wypowiedzi Nicko w podcaście Metal Hammera na Spotify. To bardzo ładne słowa z jego strony, słychać w nich skromność, troskę o losy zespołu jak i szczery podziw dla talentu kolegów. Cóż, mam nadzieję, że osoby decyzyjne podejmą najlepszą decyzję. Na ew. koncerty z nowym perkusistą raczej się wybiorę, ale jak najbardziej zrozumiem decyzję o końcu zespołu wraz z odejściem na emeryturę przez Nicko.