Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Deleted User 1499 »

Dokładnie. Niech skrócą set , niech zrobią dłuższe przerwy pomiędzy koncertami. Wszystkim to wyjdzie na dobre.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Michał pisze:Mam nadzieje, że jak Nicko czy ktokolwiek inny postanowi skończyć to, że skończą wszyscy razem.
Bez sensu... jakby Nicko chciał nie grać to dlaczego IM miałoby zakończyć granie? Jak dla mnie nie byłoby problemem, żeby ktoś inny grał. Tym bardziej, że mózgiem i sercem tej kapeli są inny muzycy :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

http://www.blabbermouth.net/news/video- ... rformance/

Teraz o Szanghaju. I znów nasze forum brane jako źródło :D
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

WICKER MAN pisze:Hopefully there will be another album or two before we hang the guitars up.
I prawidłowo :)
Awatar użytkownika
beaviso
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: beaviso »

dostoevsky pisze:Podpisuję się również pod komplementami pod adresem Nicko - bez niego klasyczny sound Maiden nie istnieje. Uwielbiam jego pierwsze utwory, jak np. Where Eagles Dare, jak i te ostatnie, na czele z If Eternity Should Fail i jego pięknym marszowym rytmem. Nikt tak nie gra jak pan McBrain.
Po pierwszym przesłuchaniu BOS z miejsca miałem wrażenie, że bohaterem tej płyty jest właśnie Nicko. Nigdy szczególnie nie zwracałem uwagi na perkusję, ale tu sama cisnęła się do uszu. IESF cechuje doskonałe bębnienie, bez Nicko brzmienie byłoby drastycznie inne, no chyba, że ktoś starałby się podrobić jego powtarzalne patenty.

M.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Raczej nie-powtarzalne patenty!
Deleted User 1499

Pewnie że spośród ich wszystkich to Nicko jest najłatwiejszym do wymiany, jednak mimo wszystko nie wyobrażam sobie nikogo innego za tym zestawem. Pewnie że jest tysiące garowych oferujących warsztat co najmniej na jego poziomie, ale kurde ta charyzma, ten styl grania. Nie czas na zmiany już.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Też prawda!
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Ja to przede wszystkim liczę mocno na to, że choćby jeden jeszcze studyjny album zespół nagra, a przy tym w niezmienionym składzie. Jednak nie bardzo mogę uwierzyć - nawiązując do wywiadów Harrisa o których ktoś tu wspomniał, że w ciągu 4 lat mogłyby powstać dwa albumy. To byłoby tempo absolutnie nie w stylu IM. Więc nie wybiegając daleko w przyszłość - przynajmniej jeszcze jeden album, ale co najważniejsze: na poziomie nie niższym niż ten ostatni. To byłoby coś!
"Still my heart calculate and pray"
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiesz im więcej masz lat, im więcej osiągnąłeś, tym nieraz trudniej jest zebrać siły, niemniej - ja w nich wierzę!
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Kiedyś dawno dawno temu wydawali płyty co roku, i mało tego byli też wcześniej inni perkusiści w składzie :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tylko wtedy mieli po 20+ a nie po 60 :)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

No właśnie i to jedyny szczegół, ale kto wie może nagrają podwójny album tak jak teraz, tyle, że jedną część wypuszczą w 1 roku a 2 w następnym, to chyba mądre rozwiązanie, a to, że była jedna sesja to tylko ci bardziej zainteresowani tematem będą wiedzieć :)
Deleted User 1499

Zawsze mogą wykorzystać materiał który nie znalazł się na albumie.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Lepiej niech tak nie robią, nigdy się to nie kończy dobrze. Mogliby wydać to w ramach jakiegoś B-sides, ale nic poza tym.
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Obrazek

Normalnie "pustki" w Auckland!
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Mikojaski pisze:Lepiej niech tak nie robią, nigdy się to nie kończy dobrze. Mogliby wydać to w ramach jakiegoś B-sides, ale nic poza tym.
I tutaj zgadzam się w 100%

Odrzut to odrzut. Nie ma co zapychać teoretycznie ostatniej płyty zespołu jakimiś spadami z przedostatniej płyty.
Deleted User 1499

No może i macie rację :P
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

beaviso pisze:
dostoevsky pisze:Podpisuję się również pod komplementami pod adresem Nicko - bez niego klasyczny sound Maiden nie istnieje. Uwielbiam jego pierwsze utwory, jak np. Where Eagles Dare, jak i te ostatnie, na czele z If Eternity Should Fail i jego pięknym marszowym rytmem. Nikt tak nie gra jak pan McBrain.
Po pierwszym przesłuchaniu BOS z miejsca miałem wrażenie, że bohaterem tej płyty jest właśnie Nicko. Nigdy szczególnie nie zwracałem uwagi na perkusję, ale tu sama cisnęła się do uszu. IESF cechuje doskonałe bębnienie, bez Nicko brzmienie byłoby drastycznie inne, no chyba, że ktoś starałby się podrobić jego powtarzalne patenty.

M.
Mam wrażenie, że dopiero po (ewentualnej) zmianie perkusisty wielu ludzi zauważyłoby, jak ważną postacią w zespole był Nicko. Od siebie dodam, że uwielbiam ten "feel" Nicko w spokojniejszych momentach twórczości Maiden - mam tu na myśli jego grę w Journeymanie, pierwszą część "Empire of the Clouds" (oczywiście o drugiej części utwory nie zapominając), również w wielu miejscach na AMOLAD. Można powiedzieć, że Nicko jest jak wino. :) Pamiętam, jak podczas koncertu w Warszawie w 2008 roku Bruce nazwał go "najgorszym perkusistą wśród perkusistów jazzowych", czy coś w ten deseń. To był oczywiście żart, ale jest w tym trochę prawdy - Nicko nie gra w sposób przewidywalny, typowy dla wielu perkusistów rockowych. Pod tym względem taki "Face in the Sand' jest utworem bez polotu - Steve postawił na swoim i mamy podwójną stopę, ale jak dla mnie ewidentnie w nim słychać, że Nicko nie jest sobą i nie może wyrazić siebie w tym samym stopniu co w innych kawałkach. Dlatego z dużym dystansem i zrozumieniem podchodzę do jego uporu, że nie będzie grał na podwójnej stopie. Ktoś może to uznać to za niedoskonałość, ja już się z tym dawno pogodziłem i uznaję za część muzycznej mozaiki Maiden.

Słuchałem wspominanej wypowiedzi Nicko w podcaście Metal Hammera na Spotify. To bardzo ładne słowa z jego strony, słychać w nich skromność, troskę o losy zespołu jak i szczery podziw dla talentu kolegów. Cóż, mam nadzieję, że osoby decyzyjne podejmą najlepszą decyzję. Na ew. koncerty z nowym perkusistą raczej się wybiorę, ale jak najbardziej zrozumiem decyzję o końcu zespołu wraz z odejściem na emeryturę przez Nicko.
ODPOWIEDZ